Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke zaterdag en zondag t/m 24 november

Veere daar moest je geweest zijn

De Zeeuwse havenstad Veere heeft van oudsher een grote aantrekkingskracht op beeldend kunstenaars. Tijdens de twintigste eeuw was Veere een ware kunstenaarskolonie en meer dan duizend beeldend kunstenaars woonden en werkten er of bezochten het havenstadje. Museum Veere laat in een nieuwe expositie  'Veere daar moest je geweest zijn; Veere als nationale en internationale kunstenaarskolonie 1892-1992' een bijzondere selectie zien van het werk van deze kunstenaars. 

Vanaf 1916 tot 1939 waren de Schotse Huizen, momenteel onderdeel van Museum Veere, een belangrijke ontmoetingsplaats binnen de Veerse kunstenaarskolonie. De bewoners, de Britse mecenas en kunstverzamelaar Albert Lional Ochs (1857-1921) en zijn dochter Alma Francis (1889-1987) organiseerden er tal van verkooptentoonstellingen. In de expositiezalen van de Schotse Huizen laat gastconservator Joost Bakker thematisch werk uit de jaren van de Veerse kunstenaarskolonie zien. In de locatie Stadhuis worden werken getoond waarin het vijftiende-eeuwse monument zelf een hoofdrol speelt.

Het museum is tot en met 4 november dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Daarna is het gedurende de wintermaanden alleen op zaterdag en zondag open van 13 tot 17 uur en tijdens schoolvakanties dagelijks van 13 tot 17 uur.

Met de museumjaarkaart kunt u Museum Veere gratis bezoeken.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 5 nov t/m 24 nov:
    • Zaterdag 13:00 - 17:00
    • Zondag 13:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.