Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dagelijks

Tentoonstelling Hulst

1 / 5
Roy1

In het Landshuis, Steenstraat 37, Hulst loopt momenteel een boeiende tentoonstelling van 2 kunstenaars. Daisy van Overtveldt en Roy Bosch.
De tentoonstelling wordt door het publiek zeer goed ontvangen en trekt veel belangstelling.
Daisy maakt in haar werk een zoektocht naar de individuele intermenselijke relatie. Met haar verstilde, soms poëtische schilderijen onderzoekt zij de relatie tussen mensen die afgebeeld staan op familieportretten en schoolfoto’s. De foto’s die zij gebruikt als onderzoeksmateriaal gaan wel tot 100 jaar terug in de tijd. Haar schilderijen zijn van hoge kwaliteit. In haar schilderwerk is ze op zoek naar de essentie van de mens. Het werk is deels autobiografisch doordat haar eerste vertrekpunt begint bij haar eigen familie.
Roy vertelt graag over de grote verhalen van de mensheid. In deze tentoonstelling maakt hij een tijdreis doorheen 3600 jaar. Het begint bij het tweede boek van het oude testament. Het Joodse volk ontvlucht Egypte omdat ze voor hun leven vrezen. De Egyptenaren, op hun beurt, vrezen dat het joodse volk in hun land zo machtig zal worden dat zij onder de voet worden gelopen. Gisteren zag hij dezelfde beelden op TV. Maar het waren andere mensen. Samen met zijn tijdreiziger (of was het de alwetende) verteld hij een multimediaal verhaal over menselijke waarden, respect, liefde en mededogen en een maatschappij die de ogen sluit.
Daisy en Roy maken hedendaagse kunst. Met de mens centraal. Daisy heeft aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (SASK) in Sint-Niklaas gestudeerd en is afgestudeerd in de richtingen Schilderkunst en Fotografie. Zij heeft al vele laureaatsprijzen gewonnen. Roy is afgestudeerd in de richting Schilderkunst en volgt thans de richting Beeldhouwen, eveneens in het SASK.
De tentoonstelling loopt nog tot en met 8 oktober 2018. De tentoonstelling omvat de Expositiezaal, de Paardenstal, de Annex en het Cellencomplex. Het is de eerste keer dat het cellencomplex bij de tentoonstelling is betrokken.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 21 sep t/m 21 sep:
  • Maandag 10:00 - 16:00
  • Dinsdag 14:00 - 17:00
  • Woensdag 10:00 - 16:00
  • Vandaag geopend
  • Vrijdag 10:00 - 16:00
  • Zaterdag 10:00 - 17:00
  • Zondag 14:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.