Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke dinsdag en zaterdag t/m 1 november

Rondwandeling door Oud Sommelsdijk

VVV Zeeland

Samen met een gids je dorp verkennen is leuk en leerzaam. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en ga je je omgeving met andere ogen bekijken.
Een rondleiding door Sommelsdijk is geschikt voor jong en oud. Voor toeristen en voor eilanders een uitgelezen moment om meer te weten te komen over dit mooie tweelingdorp.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is weer geopend, maar het geven van rondleidingen in het museum is qua 1,5 meter afstand een beetje lastig.
Daarom heeft het Streekmuseum iets nieuws bedacht. Een enthousiaste vrijwilliger gaat rondleidingen verzorgen door oud Sommelsdijk!

Een rondwandeling kost slechts 5 euro per persoon inclusief koffie met wat lekkers en start bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Wat weet je na de rondwandeling? Je herkent het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met een Voorstraat en een Ring. Je hoort onverwachte verhalen op de Voorstraat van het dorp en bekijk met eigen ogen de grafkelder van ooit de rijkste mannen van Nederland. Kortom tal van wetenswaardigheden die voor een ieder leuk zijn om te weten en die op verjaardagen naverteld kunnen worden.

De rondleidingen worden in het hoogseizoen gegeven op dinsdagen en zaterdagen om 14:00 uur. Voor aanmelden mailt u naar info@streekmuseum.nl
Liever een rondleiding op een andere dag? Vraag naar de mogelijkheden.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 1 jul t/m 1 nov:
    • Dinsdag 14:00 - 15:30
    • Zaterdag 14:00 - 15:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.