Wekelijks t/m 26 juni

Nieuwe expositie in rechtbank in Middelburg: kunstenares Sietske Koopman

kunst ZWB Middelburg

Tot en met juni exposeert Sietske Koopman in de rechtbank in Middelburg. Te zien is kleurrijk werk, schilderijen en linosnedes. Het is de eerste tentoonstelling die de rechtbank organiseert in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Zeeland.
De kunstcommissie van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, vestigingsplaats Middelburg, biedt kunstenaars al geruime tijd de gelegenheid om in haar centrale hal (Kousteensedijk 2) tijdelijke exposities in te richten. Recente voorbeelden daarvan zijn onder meer Ton Sondag en Bruno Slagboom.
De kunstcommissie van de rechtbank heeft vanuit dit uitgangspunt de samenwerking gezocht met Centrum Beeldende Kunst Zeeland in Middelburg. CBK Zeeland is door haar activiteiten met bijvoorbeeld de jaarlijkse activiteiten Zeeuwse Lichtingen bij uitstek een bron van kennis en contacten. CBK Zeeland wil deelnemers van Zeeuwse Lichtingen graag in hun beroepspraktijk mogelijkheden bieden om aan tentoonstellingen, zomerateliers en manifestaties van CBK Zeeland deel te nemen. Initiatieven op andere locaties in Zeeland, zoals de rechtbank in Middelburg, worden door CBK Zeeland van harte toegejuicht en ondersteund.
Dit jaar heeft Thom Schaar namens CBK Zeeland een shortlist met kunstenaars samengesteld waaruit de kunstcommissie van de rechtbank drie kunstenaars heeft uitgekozen. De eerste exposant uit deze groep is Sietske Koopman, zie bijgaande aankondiging van de expositie die deze maand van start is gegaan. Dit jaar zullen ook Paul van Bueren en Janne van Gilst exposeren in de rechtbank. De expositie is op weekdagen te bezichtigen tussen 9.00 en 17.00 uur. Legitimatie is verplicht.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 12 apr t/m 26 jun:
  • Vandaag geopend
  • Dinsdag 09:00 - 17:00
  • Woensdag 09:00 - 17:00
  • Donderdag 09:00 - 17:00
  • Vrijdag 09:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.