Dagelijks t/m 22 september

Menken en Zeeland

VVV Zeeland

In het kader van 100 jaar Gerard Menken organiseren de culturele en maatschappelijke instellingen van Kloetinge deze zomer een festival ter verbinding van de verschillende kunstdisciplines. Gerard Menken werd gezien als de verbindende schakel op het gebied van zowel beeldende kunst als muziek. Als onderdeel van dit festival toont het Historisch Museum de Bevelanden in Goes van 15 juli t/m 22 september de zomerexpositie ‘Menken en Zeeland’. In deze tentoonstelling zijn werken van Gerard Menken met een Zeeuws thema te zien.
Gerard Menken (1919 – 2004)
Op 21 augustus is het 100 jaar geleden dat dat Gerard Menken werd geboren te Scherpenzeel. Lange tijd heeft hij als schilder en musicus gewoond en gewerkt in Kloetinge, Zeeland. Aanvankelijk opgeleid als musicus was het dubbeltalent Gerard Menken als kunstschilder een laatbloeier. Pas na zijn vervroegde uittreden als leraar schoolmuziek bij het Middelbaar Onderwijs kon hij zich eindelijk volledig wijdden aan zijn grote passie: ‘Schilderen’. Zonder kunstopleiding maar met een onmiskenbaar talent zocht hij zijn eigen weg en liet ons een groot en veelzijdig oeuvre na. Menken was vooral geïnspireerd door de ontwikkelingen in de Franse schilderkunst van de 20e eeuw.
Het werk van Gerard Menken kenmerkt zich door krachtige lijnen. Hij schilderde, aquarelleerde of tekende meestal figuratief zonder daarbij te streven naar een sterke detaillering, in heldere en zonnige kleuren. Zijn werk is zeer divers. Menken heeft zich nooit beperkt tot een enkele techniek, maar wist gebruik te maken van olie- en waterverf, krijt, gouache, houtskool en pen. Verwondering over alledaagse schoonheid is de drijfveer die in het werk van Menken altijd is terug te lezen.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 15 jul t/m 22 sep:
  • Maandag 11:00 - 17:00
  • Dinsdag 11:00 - 17:00
  • Woensdag 11:00 - 17:00
  • Donderdag 11:00 - 17:00
  • Vrijdag 11:00 - 17:00
  • Zaterdag 13:00 - 17:00
  • Vandaag geopend

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.