Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke vrijdag

Massada

Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. De band is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld. Een optreden van Massada staat garant voor een swingende en ritmische avond waar je blij van wordt.

Door hun spectaculaire optredens op o.a. Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (oa. Int. Java Jazz festival) maakte de band hun live reputatie waar. Bij de uitreiking van de Conamus Zilveren Harp – een belangrijke en zeer prestigieuze onderscheiding in Nederland voor jonge scheppende muzikanten – schrijft de jury in haar rapport: “Wat zij brengen is geen kopie van buitenlandse voorgangers, maar de muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.” (Bron: Algemeen Dagblad).

Massada scoorde een bijzondere nummer 1 hit te weten Sajang E, gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe. Sajang E is het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden. Massada heeft tevens muzikale erkenning verkregen door het uitbrengen van 7 albums en onlangs de dubbel cd/dvd M40years Baronda Live. Deze laatste werd maart 2018 in het kader van 40 jaar Massada uitgebracht waarop alle grote Massada hits te horen zijn.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 7 feb t/m 7 feb:
    • Vrijdag 20:15 - 22:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.