Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke donderdag t/m 15 mei

Kerkmeester Karin van Dam in de Grote Kerk Veere

[admin] :vvvzeeland

De Grote Kerk Veere nodigt een kunstenaar van naam en faam uit om Kerkmeester te worden en het middenschip in te vullen naar eigen wens. Hierin krijgt hij of zij alle vrijheid. Karin van Dam neemt van 6 november 2021 t/m 15 mei 2022 als Kerkmeester van de Grote Kerk Veere het middenschip over met haar site specific installatie ZWERK, WOL EN WATER.
Het bevatten van een ruimte zo groot als het middenschip van de Grote Kerk Veere doet iets met je verbeelding. Wat is hier geweest, en wat is hier gebeurd? Voor Karin van Dam werkt dat net zo. Met haar installatie probeert ze de ruimte opnieuw betekenis te geven. Door de verhalen van buiten naar binnen te halen. In abstracte vorm, zodat de betekenis van haar installatie voor iedereen anders kan zijn. Karin: “Het tot mijn beschikking hebben van zo’n monumentaal kerkgebouw als dat in Veere prikkelt enorm. De architectuur van dit gebouw, de overweldigende verticaliteit – voor mij begon het ontwerpproces daar. Een kerk richt zich tot de hemel, en dat wil ik met mijn installatie benadrukken. Zodat je als bezoeker diezelfde oneindigheid ervaart die mij overviel, de eerste keer dat ik de Grote Kerk Veere bezocht.”
Tickets voor een bezoek aan Karin van Dam tijdens haar artist-in-residency hoeven niet apart aangeschaft worden, maar zijn inbegrepen bij het ticket voor de Experience.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 6 nov t/m 15 mei:
    • Donderdag 11:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.