Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 20 maart

Goed Gemutst - Mode geïnspireerd op Zeeuwse streekdracht

1 / 3
Historisch Museum de Bevelande

Het Historisch Museum de Bevelanden te Goes toont van 26 november t/m 20 maart 2021 verschillende creaties van Susan Bakx-Plasmans. Susan is medeauteur van het zojuist uitgekomen boek ‘de Zeeuwse streekdrachten - Goed gemutst’ en ontwerpt mode geïnspireerd op de mutsen van de Zeeuwse streekdracht. Susan benadrukt met haar ontwerpen de schoonheid in deze streekdrachten en legt hiermee een link naar een hedendaagse toepassing.

Mode geïnspireerd op de Zeeuwse streekdracht
De diverse regionale verschillen in de klederdrachtkomen goed tot zijn recht in de ontwerpen van Susan Bakx. Van de pauwenstaart meisjesmuts van Walcheren, die inspireerde tot een zijden jakje dat op het rugpand dezelfde plooien heeft, tot de sluiermuts van Tholen die inspireerde tot een jurkje met een rijkelijk versierde capuchonrand van tule. De spiegels van de Zuid-Bevelandse mutsen hebben dan weer geleid tot een diadeem in strikuitvoering, uitgevoerd in messing.
Deze en nog veel meer drachten zijn terug te zien in de ontwerpen van Susan Bakx- Plasmans.

Susan Bakx-Plasmans
Susan is modeontwerpster. Ze ontwierp mode voor confectiebedrijven en tekende in opdracht borduurwerk en applicaties voor kleding. Ze maakte ook Haute-Couture in opdracht en is stylist voor modeshoots. Daarnaast werkte ze 17 jaar op de streekdrachtenafdeling van het Historisch Museum de Bevelanden te Goes, waar zij ook meewerkte aan tentoonstellingen.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 26 nov t/m 20 mrt:
  • Dinsdag 13:00 - 17:00
  • Woensdag 11:00 - 17:00
  • Donderdag 13:00 - 17:00
  • Vrijdag 11:00 - 17:00
  • Zaterdag 11:00 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.