Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 25 maart

Expositie Rem van den Bosch #7 Seven Generations

1 / 4
van Nes

Stil, sterk, zacht
Protest #7
#makeastandfortheenvironment

Rem van den Bosch, fotografie en audiovisueel document, bij COVRA
Vrije toegang

Seven Generations #7 is een maatschappelijk project dat gaat over de manier van 'zien' en de wereld beschouwen zoals de Haudenosaunee, de Native Americans dat doen. De Irokezen, Iroquois of Haudenosaunee, "volk van het langhuis", vormen een confederatie van vijf en later zes taalkundig en etnisch aan elkaar verwante volken in Noord-Amerika. In dit verband worden ze ook "The Six Nations" genoemd.

"Bij al ons overleg moeten wij ons wel bewust zijn van de gevolgen van onze beslissingen voor de volgende 7 generaties". De visie van de Haudenosaunee is dat wij de wereld slechts in bruikleen hebben en dat bij iedere politieke en maatschappelijk beslissing in ogenschouw moet worden genomen wat dit betekent voor onze kinderen de komende zeven generaties. Voor #7 trok ik enkele weken door de reservaten van de Haudenosaunee en waren de vragen van 80 kinderen in Nederland uit het basis -en middelbaar onderwijs leidend voor het tot stand komen van een audiovisueel document.

Met dit project hopen we bewustwording te brengen. Het is tijd los te komen van ons korte termijn denken en beter met de aarde om te gaan.

We roepen mensen op om zichzelf te portretteren met #7 en dit te delen via social media met #makeastandfortheenvironment
Bij de #7 selfiewand bij COVRA of op je eigen creatieve wijze!

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 7 feb t/m 25 mrt:
  • Vandaag geopend
  • Dinsdag 08:30 - 17:00
  • Woensdag 08:30 - 17:00
  • Donderdag 08:30 - 17:00
  • Vrijdag 08:30 - 17:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.