Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 8 maart

Expositie Ramon & Bastiaan de Nennie ‘Prins Vogelvrij’

VVV Zeeland

De zangen van prins Vogelvrij. Het zijn de zangen die Nietzsche schreef als aanhangsel bij de Vrolijke Wetenschap en bevinden zich tussen dit werk en zijn beroemdste boek ‘Aldus sprak Zarathoestra’. Ze zijn vrij toegankelijk en hebben rijm en ritme, of zoals Nietzsche zegt in het lied ‘Roeping als dichter’, dat hij ‘zo mak was dat hij ging dichten en opeens in tiktak sprak’.

De liederen daagde mij uit om er een melodie onder te zetten, als een popliedje of smartlap, en om werk bij te maken. In eerste instantie 14 schilderijen van gelijk formaat, maar dat liep al snel anders, zoals uit de tentoonstelling zal blijken. De werken kunnen op volgorde van de liederen worden bekeken, maar dat hoeft niet. En ook de interpretatie ervan is vrij:net als bij de vrolijke wetenschap kan de beschouwer eruit oppikken en van maken wat hij wil.

Vooral ook dat vogelvrije gaf raakvlakken met mijn werk, waarin verantwoordelijkheid (koning) en spot (nar) al bijna 25 jaar een belangrijke rol spelen. Vogelvrij zijn betekent enerzijds je gang kunnen gaan in alle vrijheid, maar je kunt daardoor ook vrijelijk afgeschoten worden. Is dat niet de basis van de kunsten die zich vrij moeten kunnen bewegen, maar daardoor ook zo kwetsbaar zijn?

De werken van Bastiaan bewegen zich als een echte prins Vogelvrij door de tentoonstelling heen.

Aldus, Ramon de Nennie

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 15 jan t/m 8 mrt:
  • Vandaag geopend
  • Donderdag 13:00 - 16:30
  • Vrijdag 13:00 - 16:30
  • Zaterdag 13:00 - 16:30
  • Zondag 13:00 - 16:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.