Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wekelijks t/m 13 december

Expositie in Rechtbank Middelburg

1 / 2
kunst ZWB Middelburg

Van 1 oktober 2019 tot en met 13 december 2019 exposeert fotograaf Janne van Gilst in het gebouw van de rechtbank in Middelburg met landschapsfoto’s. Zij is de tweede kunstenaar die in samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst Zeeland (CBK) is aangezocht voor deze expositie vanuit de wens om jonge professionele kunstenaars uit Zeeland een podium te bieden. Janne is inmiddels al wat bekender door haar project ‘Strao’ waarmee zij momenteel ook deelneemt aan een expositie in het Zeeuws Museum. Recent exposeerde zij ook in het kader van World Press Photo.

Opgroeiend, op het eiland Noord-Beveland in Zeeland, ontwikkelt fotograaf Janne van Gilst (1981) een bewustzijn voor het landschap waarmee zij wordt omringd. De vele plaatselijke verhalen en mythes overgedragen van generatie op generatie binnen haar familie hebben de omgeving een zeggingskracht gegeven die Van Gilst hier niet van los kan koppelen. In haar serie 'Geestgrond’ vangt ze de lokale overleveringen van het eiland in sobere Landschappen. Deze beelden vormen door hun leegte een decor waarin genoeg ruimte is voor de kijker om zijn eigen verhalen te ontdekken. Het bewustzijn voor het landschap trekt zich als een rode draad door Van Gilst haar werk. Bij de artistieke experimenten als 'landscape Icons', ‘Vlakexperimenten' 'Shorelines', wordt het landschap op bijna wetenschappelijke wijze ontleed. In het meest recente project 'Where The Trees Have Names' komen de conceptuele benadering en het artistieke experiment samen. De serie komt voort uit een 4500 km lange reis door Groot-Brittannië, waarin van Gilst de diepliggende relatie tussen de Britten en hun omgeving onderzoekt.

werkdagen van 1 oktober 2019 tot en met 13 december 2019
Rechtbank Zeeland-West-Brabant
Gerechtsgebouw Middelburg
Kousteensedijk 2
Open van 9.00 uur tot 16.30 uur
Toegang gratis
Identificatie en controle verplicht

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

 • 1 okt t/m 13 dec:
  • Maandag 09:00 - 16:30
  • Dinsdag 09:00 - 16:30
  • Vandaag geopend
  • Donderdag 09:00 - 16:30
  • Vrijdag 09:00 - 16:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.