Wekelijks t/m 22 december

Expositie Dina Inèz (snelschetsen) en Marian van Garsel (keramiek)

VVV Zeeland

Van 21 november t/m 22 december exposeren Dina Inèz en Marian van Garsel in galerie 't Kunstuus in Heinkenszand.

Dina Inèz (snelschetsen en schilderijen) en Marian van Garsel (keramiek)


Dineke Zwolle-Karelse, heeft na het voltooien van haar teken- en schilderopleiding in het naaktatelier aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Sint Niklaas, haar draai gevonden in het Atelier Dina Inèz te Wissenkerke. Zij exposeert in ’t Kunstuus met snelschetsen. Haar ultieme uitdaging is om binnen een paar minuten naar een levend model een pakkende schets neer te zetten en de beweging te vangen. Deze schetsen vertegenwoordigen het thema “Bewaarde Beweging”.
Daarnaast is zij gefascineerd door uilen met hun extreem grote gezichtsvermogen en geruisloze vlucht. Dit thema “Uilen” gaf inspiratie voor een aantal hier tentoongestelde werken.


Marian van Garsel vindt haar inspiratie in heel gewone dagelijkse dingen, voorwerpen die zo gewoon zijn geworden dat we er makkelijk aan voorbij lopen, zoals planten, schelpen, de zee, verweerd hout.
Ze kan in die dagelijkse dingen haar fantasie kwijt, omdat ze er een mooi beeld in ziet. Dit heeft ze zeker met verroest ijzer.
Door te experimenteren met verschillende technieken en combinaties met andere materialen binnen een object, ontstaan er verrassende nieuwe beelden.
Naast deze objecten maak ze ook sierraden.


Vrijdag 23 november vanaf 19h zal de expositie officieel worden geopend.

Voor meer informatie www.kunstuus.nl

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 21 nov t/m 22 dec:
    • Woensdag 13:00 - 18:00
    • Donderdag 13:00 - 18:00
    • Vrijdag 13:00 - 20:30
    • Zaterdag 10:00 - 16:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.