Morgen

Slag om de Schelde

Cinema Middelburg

Stichting Filmalot, Omroep Zeeland, de Zeeuwse filmhuizen, Film by the Sea en de Zeeland film Commission en Bevrijdingsmuseum Zeeland slaan de handen ineen voor het kortfilmproject "De slag om de Schelde". Deze historische bevrijdingsoperatie uit 1944, is een schatkamer vol met filmische invalshoeken en verhalen. De slag - dit jaar 75 jaar geleden - draaide om het ontzetten van de Westerschelde en was een complexe militaire operatie met grote gevolgen voor de inwoners van Zeeland en haar grensgebieden.

Op 23 maart wordt het project gelanceerd in Cinema Middelburg in de Kloveniersdoelen. Historicus Tobias van Gent zal daarbij ingaan op de doorslaggevende rol die de Slag gespeeld heeft voor de geallieerden maar ook de prijs die daarvoor door de Zeeuwen betaald is. Regisseur en producent Steven de Jong (maker van onder andere Snuf de Hond, de Scheepsjongens van Bontekoe en de Hel van ‘63) zal vertellen over het maken van periodefilms en hoe je hier met beperkte middelen sterke keuzes in maakt. Tot slot zal op deze middag uitgelegd worden hoe je mee kan doen aan de pitch om misschien wel één van de vijf films te maken.

Ben of ken je een filmmaker die we zoeken? Of ben je geïnteresseerd in de historische achtergrond van de Slag om de Schelde? Kom dan naar Cinema Middelburg! Het event is gratis toegankelijk, wel een ticket bestellen.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • Zaterdag 23 mrt 14:00

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.