Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elke woensdag t/m 29 september

Lezingenreeks Theosophy Talks: De logica van de Theosofia

1 / 2
A.J. de Jong

Het afgelopen jaar heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: wat is nu werkelijk belangrijk in het leven? Een goed moment om naar antwoorden te gaan zoeken. Die zoektocht naar waarheid hoeft beslist niet tot zweven te leiden. De gemeenschappelijke kern van alle denkrichtingen, de Theosofia, staat op vaste grond van logica, wiskundig inzicht én mystieke ervaring.
Ontdek in de drie lezingen van deze serie een totaal andere kijk op de wereld, zonder jezelf kwijt te raken.

In drie online lezingen wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

15 september: Van axioma naar Waarheid
Als je je in bronnen van wijsheid verdiept, kom je nogal eens beweringen tegen die op dat moment je verstand te boven gaan. Je ziet de waarde er wel van in en weet ergens dat het zo zou kunnen zijn, maar je kunt het niet bewijzen. Sta je open en onderzoekend in het leven, dan kun je dit als stelling aannemen om het in je eigen leven verder te onderzoeken. Je beschouwt het als een axioma. Ook al denk je bij axioma's misschien eerder aan wiskunde dan aan een levensfilosofie, in deze lezing laten we zien hoe je door het werken met een paar axioma's tot Waarheid kunt komen.

22 september: 7 Cosmische wetten en 7 beginselen in alles - Hermetisch axioma: zo boven, zo beneden
Het leven bevat veel gebeurtenissen die voor ons uit het niets lijken te komen, en ook in de natuur lijkt er sprake te zijn van toeval of wanorde. Maar hoe meer kennis je opdoet, hoe meer patronen je kunt herkennen. Onweer was ooit een plotseling en onverklaarbaar verschijnsel, nu kunnen we redelijk nauwkeurig voorspellen waar het plaatsvindt en uitleggen hoe het werkt. Als je nog dieper doordringt tot de kracht achter de verschijnselen, kun je ontdekken dat er door de hele natuur sprake is van universele wetten en dat dezelfde patronen zich herhalen: zo boven, zo beneden.

29 september: De eeuwige pelgrim
We sluiten deze lezingenserie af met stilstaan bij de belangrijkste bron van wijsheid die veel dichter bij ons ligt dan de meeste mensen denken. In ons hart zijn we allen eeuwigheidspelgrims met grenzenloze vermogens. Alle wijsheid is in onszelf aanwezig. Het is aan ons om die bron in onszelf te ontginnen.

Voor meer informatie en om de lezingen bij te wonen, ga naar www.blavatskyhouse.org
De lezingen starten om 19:30 uur en er is gelegenheid tot vragen stellen.

Praktische info

Delen via

Aanvangstijden

  • 15 sep t/m 29 sep:
    • Woensdag 19:30 - 22:30

Ben je van mening dat een uitje niet aan onze regels voldoet, of ongepast is? Mail de webmaster. Evenementen worden zonder tussenkomst van de redactie geplaatst. Zeelandnet is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten.