ZeelandNet

Recensies

21.971 beoordelingen over meer dan 5.555 bedrijven

den R over Kapaza:

‘Kapaza.nl is vooral sterk door de Belgische inbreng’

  • Aanbod: 8
  • Prijs/kwaliteit: 7
  • Gebruiksgemak: 9

- Bezoek website

Kapaza is een vrij onbekende site in Nederland. Door de naam van de website zal niemand de website vinden door zomaar iets in zijn browser in te voeren. Ook via zoekmachines is de website moeilijk te vinden, tenzij je de naam kent. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Kapaza maar weinig bezoekers en advertenties heeft. In Nederland tenminste. Over de grens is de website een stuk populairder. Bekijk de volgende statistieken maar:

Bezoekers per dag in Nederland: 30.000
Bezoekers per dag in België: 210.000
Advertenties in Nederland: 109.214
Advertenties in België: 848.352

Gelukkig weet Kapaza hoe het het maximale uit de situatie kan halen: door de Nederlandse en Belgische site precies hetzelfde te maken. Alleen de .nl en .be geeft een verschil aan. Wie naar een artikel zoekt krijgt zowel artikelen uit Nederland als uit België te zijn. Nederlandse kopers hebben hierdoor een veel groter aanbod van tweedehands artikelen. Nederlandse verkopers hebben een veel groter afzetgebied, doordat de advertenties ook door Belgen bekeken worden.

De site zelf werkt erg handig. Zo kan je (mocht je dat willen) alleen advertenties uit Nederland of België laten zien. Je kan zelfs alleen op een postcode zoeken. Als verkoper is het erg makkelijk om snel veel advertenties te plaatsen. Zodra je één advertentie geplaatst hebt, kan je gelijk de volgende plaatsen. Je wordt dus niet eerst naar de advertentie doorgeleid en hoeft die ook niet eerst te bevestigen.

Plus

Overzichtelijk.
Snel advertenties plaatsen.
Goede samenwerking met België.

Min

Aanbeveling?

Nee

Bekijk alle 5 beoordelingen van Kapaza