ZeelandNet

Recensies

21.971 beoordelingen over meer dan 5.555 bedrijven

Uitzendkracht over Creyf's Uitzendbureau:

‘Klacht over loon/vakantiedagen/Pensioen van uitzendbureau 2008 Cr’

  • Aanbod: 6
  • Prijs/kwaliteit: 2
  • Service: 2

- Bezoek website

September 2008.

Hallo allemaal,

JA!!
Ik heb een hele slechte ervaring met het uitzendbureau Creyf’s.
Ik ben iets meer dan een jaar geleden bij Creyf's in dienst gekomen.
ik was timmerman (een goede cao) en ze beloofden mij dan ik er niet op achteruit zou gaan als ik bij hun in dienst kwam. Ik zou zelfs meer gaan verdienen.
Dat kon ik volgens hun niet laten schieten. In het gesprek werd me ook belooft dat ik gedetecteerd zou worden dus niet op uitzendbasis. (zijn de voorwaarden iets beter bv. ziektewet).
Een week later moest ik het contract tekenen. Het werd me voorgelezen en daarna moest ik maar tekenen. Uit goedvertrouwen nam ik aan dat het wel goed zat, maar niet dus.
Van de beloftes kwam niets uit het contract naar voren. Niet als gedetailleerde maar als uitzendkracht. Na een half jaar nog nooit loonverhoging gehad en de vakantiedagen die ik in de bouw-cao had kon ik ook nergens weer vinden,(22 atv-dagen +22 VOOR B.V. DOORBETALING BOUWVAK EN KERST) reiskosten werden wel betaald maar anders belast(moet je maar weten).
Al met al lang niet het geen wat ze me belooft hebben!!!!.. en ik ben er ingetuind!!!
Als je als uitzendkracht in een bepaalde branche terecht komt bv. bouw dan is er een kans dat het uitzendbureau bepaalde bepalingen moet meenemen in hun contact(als je vakkracht bent. Dat ben je als je aantoonbaar 1.5 jaar in de bouw gewerkt hebt) bv. loonverhoging, vakantiedagen, pensioenopbouw, e.d. maar dat weet de bond wel. Even met ze bellen. Ze helpen mij perfect!!!.
ik heb het bij de bond neergelegd en die vonden die dingen.
Na heeel veel telefoontjes met creyf's kwam ik toch geen streep verder ..Elke keer weer bellen en zij zeggen dat ze me terug zullen bellen ..Dus niet!!!! Daarom maar naar de bond gestapt. Het gaat nu IETS (ligt aan Creyf's..uitzendbureau van het jaar 2008!!!) sneller mijn loonverhoging heb ik al en de vakantie dagen zijn we nu nog mee bezig(al 4 maand(totaal a 6 maand bezig)maar ik geef niet op!!!!!!!!!!!.

-Als ik iedereen een tip mag geven, denk er om dat wat je afspreekt ook in je contract staat!.
-Je kunt niet alle regels weten dus laat het controleren door de bond!!.
-Niet alleen de cao (Abu) is van toepassing maar er kan ook een andere cao bij zitten (gekoppeld aan de abu-cao). Dat kan verplicht zijn!!!.dat weet de bond wel!!.

Laat de uitzendbureaus niet langer misbruik maken van de onwetendheid van hun personeel!!! Ze verdienen een VERMOGEN aan jullie als je er niet goed om denkt.

De fouten zijn bijna altijd in hun voordeel!!!!!.

Doe er iets aan een laat het controleren !!!!!!!!!....
Je zult zien dat het bij jou ook niet klopt !!! (zonder dat je het weet!)


-----------------------------------------------------------------------------------

December 2008

Hallo hier was ik weer,

We zijn nu nog bezig, het schiet niet echt op (waar ik ook niet echt op rekende). Er zijn nu in totaal 4 brieven door de bond verstuurd en er zijn door het uitzendbureau 5 brieven terug gestuurd men 5 verschillende verklaringen (waar niets van klopt). Als je de brieven naast elkaar legt dan kun je duidelijk zien dan ze (totaal) niet kundig zijn op dit gebied. Ze weten echt niet wat ze zeggen of doen. Om dit allemaal uit te leggen wat ze geschreven hebben dan ben ik nog wel even bezig dus dat doe ik maar niet. Ik ben er ook achter gekomen dat ze mij pensioen (mijn eigen inleg uit bruto loon) niet afgedragen hebben vanaf begin 2008... ook niet echt handig.

Mensen ECHT laat alles goed controleren ik kan er haast niet bij dat dit alleen bij mijn fout is gegaan!!. Ze hebben me ook al een voorstel gedaan om het af te kopen met een bedrag van 2000 euro. Dus je kunt nu wel nagaan dat ze wel inzien dat ze fouten maken en dat het ook om een mooi bedrag gaat wat ik nog van hun moet hebben.

DUS als je ook geld kunt gebruiken dan zou ik het maar eens laten controleren !!. Het kan je een heleboel geld opleveren (nauw ja, dan krijg je je geld waar je recht op hebt).

Ik hoop dat ik wat voor jullie kan betekenen en een reactie van jullie kan verwachten !!.

Met vriendelijke groet,

Je mede uitzendkracht

-----------------------------------------------------------------------------------

Maart 2009.

Hallo allemaal,

Hier was ik nog even met een klein verslag.
Ze Hebben weer een voorstel gedaan van 2500 euro om een juridische procedure af te wenden.

Ze geven nu wel toe dat ze fouten hebben gemaakt (ik denk ook bij jullie !!) maar dit kan (volgens hun) niet veranderd worden omdat het niet in hun systeem past. Was het in hun nadeel dan hadden ze het wel veranderd.
Tot nu tot levert dit systeem hun meer op zolang jullie niet in actie komen !!!!..Dus waarom zullen ze het dan veranderen !!!??.
Geloof me ik doe dit ook om jullie te helpen en er voor te zorgen dat jullie ook krijgen waar jullie recht op hebben DUS LAAT HET CONTROLEREN DOOR DE BOND.(Als je alleen rechtsbijstand hebt kun je het daar ook laten controleren.)
Ik werk bijna 2 jaar bij creyf's en heb al recht op ongeveer 4800 euro en dan heb ik het alleen nog maar over de atv-dagen die ik extra had moeten hebben.
Daar vallen loonsverhoging en pensioen buiten.

Ze kunnen daar in Almere (hoofdkantoor) nu niet meer zeggen dat wisten we niet !!!!..

Ik hoop jullie op deze manier te kunnen helpen en dat jullie er wat aan hebben..Doe er je voordeel me!!!.

Zie ook mijn site en laat een berichtje achter.
Toets op Google in: Mijnklacht webklik
('mijnklacht' aanelkaar)

Alvast bedankt !.

Plus

blijven vriendelijk zolang je nog geld oplevert.

Min

Aanbeveling?

Nee

Bekijk alle 19 beoordelingen van Creyf's Uitzendbureau