Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elk kind moet mee kunnen op schoolreisje. Desnoods betaalt de gemeente

5.035 stemmen | Geplaatst op 1 juni 2019 | Website

Eens
87,3%
Oneens
12,7%

Reacties (31)

Baltimore 01 June 2019
Wat n kutstelling, is nogal logisch. Geen verschil ieder kind heeft dezelfde rechten!
Zeeuwleeuw 01 June 2019
Het is triest en eigenlijk schandalig dat in ons rijke landje steeds meer mensen in armoede leven. Mensen die hun kinderen zelfs niet eens een warme maaltijd, een ontbijt of een fatsoenlijke broek kunnen geven. En die tegen hun kinderen moeten zeggen dat zij niet mee op schoolreisje kunnen omdat er geen geld is. Je krijgt er toch tranen van in je ogen. Natuurlijk moet de overheid zorgen dat dit goed geregeld wordt! Kinderen mogen niet het gevoel hebben dat zij er niet bij horen, dat zij niet meetellen omdat zij weinig geld hebben.
mikel66 01 June 2019
geen geld geen schoolreisje simpel
Xessy 01 June 2019
Wat een geneuzel weer. Men wordt gevoed met verkeerde en misleidende informatie. Een kind kan altijd mee op schoolreis, dit is gewoon geregeld in Nederland. Dat mensen nog trappen in al die onzin verhalen snap ik echt niet.
annemien123 01 June 2019
Elk kind heeft recht op een schoolreisje. En de gemeente heeft er ook een potje voor. Dus die moeten het m aar betalen ook. Ze stoppen zoveel geld in verkeerde dingen, dan geven ze het maar aan kinderen die ook op schoolreisje willen. Niet zeuren en gewoon doen. En @mikel jij snapt het niet helemaal. Geen geld WEL schoolreis.
wispelhuis 01 June 2019
X: heeft U hier bewijzen, voorbeelden voor?
Xessy 01 June 2019
Ook alle zorg- hulpverleners die te maken hebben met kwetsbare jonge ouders zullen mijn opmerkingen beamen. Je hebt stichting leergeld, elk kind doet mee. Jr hebt tal van fondsen die al jaar en dag bestaan waardoor het mogelijk is kinderen uit kwetsbare groepen mee te laten doen.
K. Nuks 01 June 2019
Wat leven we in een raar land waar mensen hun kinderen niet mee kunnen laten gaan op een schoolreisje en de gemeente gaat bijspringen. Ik weet te weinig af van alle regelingen terzake maar dat laat onverlet in dit land sommige kinderen niet mee kunnen (gaan) op schoolreis. Misschien omdat de ouders het niet kunnen ophoesten. Of omdat ze niet weten dat er een regeling is. In beide gevallen is het om je dood te schamen. Het is een sign of the times. Het leven wordt kunstmatig zo duur gemaakt dat je nog net kunt rondkomen. En om dat te verdoezelend springen overheden bij met een ondoordringbare jungle van allerlei regelingen. Regelingen die mogelijk gemaakt worden door eerst fors belastingen te heffen. Het heffen van belastingen kost geld en het herverdelen via allerlei regelingen via politiek-ambtelijke apparaten kost ook nog eens geld. In de US werkten mensen in de mijnen. Hun loon ging op aan huur, boodschappen, een uitje, kleding en andere levensbehoeften. Maar alles was eigendom van de mijn: woning, winkels, de kroeg. En zo draaide het kringetje rond. Klinkt bekend, hé. Zou het niet beter zijn dat mensen een fatsoenlijk loon kunnen verdienen en voldoende overhouden? Dan is dat waterhoofd van allerlei overheden dat al die regeling in stand moet houden ook overbodig geworden.
Zeeuwleeuw 01 June 2019
@Xessy ik weet niet waar je dat vandaan hebt maar elk jaar moeten er kinderen vreselijk teleurgesteld worden omdat zij niet met schoolreisje mee kunnen omdat de ouders, vader of moeder er geen geld voor heeft. Het vakantiegeld wat zij vorige week ontvangen hebben is nu al opgegaan aan achterstallige rekeningen e.d. Mogelijk zijn er formeel regelingen voor te treffen, maar in de praktijk is het voor de meeste mensen niet bekend. En wanneer zij naar wegen zoeken voor ondersteuning zoeken is het zo verschrikkelijk onduidelijk, ingewikkeld en moeilijk gemaakt dat niemand er gebruik van maakt. En op die manier denkt de overheid dan weer geld te besparen. Ten koste van mensen die toch al ieder dubbeltje om moeten draaien. De kinderen die nooit eens een uitje hebben zijn weer de dupe. "Applaus" voor een van de rijkste landen in de wereld....
Zeeuwleeuw 01 June 2019
@K. Nuks U schrijft wijze, verstandige dingen. Zou een overheid ook maar meer zo denken.
Aceb 01 June 2019
Aceb Mijn ouders hadden het niet breed vroeger, ze werkten hard. Mijn moeder in het huishouden en mijn vader op z'n slavenbaan en daarna op de volkstuin en meer. Als kind heb ik dat nooit gevoeld, later inmiddels wijzer en ouder zie ik het terug. Ik mocht altijd met schoolreisje mee ( wie het betaalde, de school, - de gemeente, - of mijn ouders, dat weet ik niet.) Wel kreeg ik altijd wat geld mee en kadetjes. De reis was nooit ver, richting een speeltuin of iets. Maar alleen al omdat het met de bus was, en je door moeder werd uitgezwaaid kon de dag al niet meer stuk. Van het meegekregen geld, kocht ik meestal een presentje, een souvenirtje voor m'n moeder, een lepeltje of zo. M'n moeder is er al jaren niet meer, maar de lepeltjes heb ik nog steeds. Wie en waarom, zou je een kind, zoiets, willen onthouden? Teveel zelf nodig?? Gemeenten, die de burger laten betalen voor een plein, waar alleen de horeca wat aan heeft?? Scholen met een grote spaarpot??
Aceb 01 June 2019
Helaas, heb ik deze reactie ook op een verkeerde stelling geplaatst. Maar dan kan u het nogmaals lezen.
Xessy 01 June 2019
@zeeuwleeuw waar ik dit vandaan heb? Ik ben werkzaam binnen de jeugdhulpverlening daarom kan ik zo'n antwoord geven. Zo moeilijk is het niet hulp te vinden, wel is de stap er naar soms moeilijk te maken vanuit schaamte.
Joris Davidse. 01 June 2019
Niet mee eens. We leven in de door economie geregeerde samenleving. Pak voor jezelf zoveel je pakken kan, vul je salaris aan met schandalige bonussen en exorbitante onkostendeclaraties en laat de rest de ... krijgen. Zo krijg je een groepje rijken die het voor het zeggen heeft en een zeer grote groep voetvolk die de eindjes aan elkaar moet knopen. Dat willen WIJ allemaal want dit is een democratie en WIJ hebben dit gekozen door een vakje rood te maken. Dan maar geen schoolreis, school is tenslotte voorgekauwde propaganda vanuit Den Haag waar onze manier van leven verheerlijkt wordt alsof het de Maagd Maria is. Hoe minder vaak in de schoolomgeving hoe beter voor het kind. Zielig voor het kind? Nee hoor, ik had vroeger de pest aan schoolreisjes, wie weet hoe groot die groep is? Het wordt door de strot geduwd zodat de indoctrinatie buiten het zicht van de ouders uitgevoerd kan worden. Iedereen die nu jankt dat het zielig is had anders moeten stemmen... of moet gaan beseffen dat een keer in de 4 jaar een vakje rood maken geen democratie is maar een vermomde dictatuur.
Zeeuwleeuw 01 June 2019
@ Aceb Respect! Geluk is niet van rijkdom afhankelijk. Veel mensen leren met heel weinig tevreden te zijn en te genieten van kleine en gratis dingen, zoals een prachtige wandeling over het strand, het kijken naar allerlei diertjes, een eenvoudige maar smakelijke, gezonde maaltijd. Maar ernstige armoede is wel een groot probleem en geeft ook veel spanning bij de betrokkenen. Kinderen zouden daar nooit de dupe van mogen worden.
Zeeuwleeuw 01 June 2019
@ Xessy U kunt dan bij een instelling werken die misschien wel weet hoe het zou moeten maar de praktijk is dat veel mensen de weg niet kunnen vinden. Dat is niet alleen van schaamte maar ook omdat je met de zogenaamde "professionele hulpverlening" vaak ook geen stap verder komt en die het ook niet weten, of die je nog verder in de ellende helpen. Het schijnt dat er ontzettend veel regelingen zijn maar de meeste mensen kunnen niet ontdekken waar je moet zijn, hoe je geholpen kunt worden en hoe je er dan ook echt iets aan hebt. Meestal is het een onvoorstelbaar bureaucratisch gedoe met dikke stapels ingewikkelde formulieren invullen waarbij ze werkelijk alles willen weten en je vervolgens geen enkele garantie hebt dat je er iets aan hebt. Ik ken dergelijke gevallen van zéér nabij dus weet waar ik het over heb. Het is onvoorstelbaar. Ze maken het véél te ingewikkeld en ik vermoed dat dat bewust gedaan wordt om mensen te ontmoedigen zodat bijna niemand er gebruik van zal maken.
Emmetje47 01 June 2019
Prima hoor dat de gemeente het schoolreisje betaald voor ouders die onvoldoende middelen hebben zodat de kinderen daar fijn van kunnen genieten. Vind wel dat er paal en perk gesteld moet aan de buitenlandse schoolreisjes in het voortgezet onderwijs. Daarvoor geen gemeentelijke gelden voor gebruiken. Ook voor die jongeren is er nog heel veel te ontdekken in ons mooie land.
wispelhuis 01 June 2019
????
wispelhuis 01 June 2019
Excuses voor de vraagtekens, ik drukte op emoji's
plets 01 June 2019
Misschien niet goed van mij, maar onwillekeurig komt bij mij de vraag op: "Hoe komt het dat sommige gezinnen altijd te kort komen en andere niet?
wispelhuis 01 June 2019
@plets, lees het stuk van K.Nuks. En niet van iemand in de hulpverlening, die zegt dat het allemaal zo perfect geregeld is in Nederland. Er blijven vele mensen mensen onder de radar, en die mensen ziet het systeem niet, die vallen tussen wal en schip.
Aceb 01 June 2019
En vooral naast de stoomboot,
Rianne07 01 June 2019
Nou plets, je zult maar in de bijstand terecht komen en daarnaast nog werk hebben. Dat wordt dus van je uitkering afgetrokken. Je blijft dus altijd op bijstandsniveau als je net niet genoeg verdient om daar boven te komen. Overigens ben ik het eens met Emmetje, in het voorgezet onderwijs gaan ze naar het buitenland. Zo'n reis kost enkele honderden euro's. Als je dat niet kunt betalen moet je kind op school komen op die dagen, dus dubbel gestraft.
Jan met de korte achternaam 01 June 2019
Het ligt er nogal aan wat onder schoolreisje word verstaan. Vroeger was dat een reisje naar de dierentuin of pretpark op de lagere school. Maar in het voortgezet onderwijs zijn er hele andere "schoolreisjes" Een studietrip naar New York van een week b.v. als cultuurtrip. Of naar Singapore. Er was eens een keer een trip van 3 weken naar Australië. Ja daar moet de gemeente niet aan meedragen. Maar als de school of universiteit het beveelt moet je meedoen als leerling of student.
D2017 01 June 2019
Een kind dat naar schoolgaat en door financiële problemen van de achterban niet mag deelnemen aan het door de school opgedrongen programma waaronder "schoolreisjes" is buitengewoon onacceptabel !! Daar begint in het "kind zijn" reeds de tweedeling in de maatschappij. Het kind heeft mijn inziens evenveel recht om deel te nemen aan alle facetten die de studie op betreffende school met zich meebrengt waaronder de zogenaamde excursie reizen. Als de achterban van betreffende kinderen daar geen bijdrage voor beschikbaar hebben dan moet daar een "fonds" tegenover staan waar bijvoorbeeld renteloos geleend kan worden wanneer duidelijk kan worden gemaakt dat betreffende ouders geen mogelijkheden hebben zo'n excursie reis te betalen. Dit zou een plicht van de school moeten zijn om vanuit dat "fonds" de armlastige kinderen geruisloos deel te laten nemen aan de: ook voor hen benodigde excursie die de school voor ogen staat. Het kind naar school laten komen terwijl andere klasgenoten een excursiereis maken is een regelrechte schande en buitengewoon onacceptabel !!
Zeeuwleeuw 01 June 2019
@plets Mensen kunnen door allerlei oorzaken in armoede terecht komen, ook vaak buiten hun schuld! Vaak is het een combinatie van factoren als langdurige of chronische ziekte, scheiding, ontslag, oplichting, een kind wat extra verzorging nodig heeft en veel extra kosten met zich meebrengt, enz.
madreis 02 June 2019
Wij hebben ooit met een spaarpot gewerkt, dan konden ouders elke week een kleine donatie doe, al was het maar 0,50 cent per week. Maar hier werd maar door weinigen gebruik van gemaakt. Maar degenen die eraan meededen konden wel hun kinderen mee laten gaan. Op die manier kon iedereen mee op schoolreis. En er is inderdaad stichting leergeld. En kinderbijslag. En als het dan nog onmogelijk is, dan zou de school moeten beslissen om iets te gaan doen dat betaalbaar is voor iedereen. Wij hebben ook eens een schoolfeest georganiseerd. En heel veel ouders hebben toen heerlijke hapjes klaargemaakt, en alle ouders die wilden konden komen helpen. Was een heel leuk feest. En zo kon je ook nog eens dingen proeven uit andere culturen.
FoortdR 02 June 2019
Voor allen die zien / merken dat kinderen niet mee zouden mogen. Vorig al heeft de Minister aangegeven het buitensluiten van kinderen hem een doorn in het oog is. Quote: 'Dit is onacceptabel. Elk kind moet mee kunnen doen, ook met de uitjes' Unguote. Als U dit merkt, spreek dan het schoolbestuur er op aan. Dat er ouders zijn die de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen betalen, is nu eenmaal een feit. Het is voor hen een kwestie van niet kunnen, en niet van niet willen.
Chris1967 02 June 2019
Als er niets word betaald door instantie of wat dan ook,neem ik aan dat de kinderen ook grootouders hebben die wat bij kunnen leggen of betalen. Je kleinkinderen kunnen hier niets aan doen.
Jan met de korte achternaam 02 June 2019
Yessy voor wat betreft een schoolreisje van de lagere school kan je best gelijk hebben. Voor voortgezet of universiteit weer niet. Als je dan voor voortgezet onderwijs een schoolreisje naar New York moet maken van 10 dagen dan word dat echt niet betaalt uit zond fonds. En deelname is verplicht. Er zijn zelfs studiereizen naar Bali en Australië Singapore en zo. Dat is dan vaan op de universiteit. Maar soms ook bij het voortgezet onderwijs heb je vaak vliegreizen voor studie.
Aceb 02 June 2019
Aha, de grootouders, tot op heden geheel over het hoofd gezien. Die hebben het kennelijk zooooo breed, dat ze de zorg voor een- of - meerdere kleinkinderen wel voor hun rekening kunnen nemen. Terwijl de ouders toch primair verantwoordelijk zijn voor hun eigen "vijf minuten lol anplus". Diezelfde ouders, die allebei een mobiel hebben van de eerste soort, met een abonnement van de eerste soort, waarbij ze, op bezoek bij grootouders, zich heerlijk uitleven op idiote mediavormen en zich spiegelen aan reacties, met een duimpje??? Flikker toch op, stel het welzijn van je kind(eren) voorop. Wordt vooral eens volwassen, slappe hap.!!!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.