Alleen kinderopvang voor gevaccineerde kinderen

3.577 stemmen | Geplaatst op 18 april 2019 | Website

Eens
85,3%
Oneens
14,7%

Reacties (9)

wispelhuis 3 maanden geleden
De vraag stellen is de vraag beantwoorden, alleen gevaccineerde kinderen in de kinderopvang. Ouders moeten er van op aan kunnen dat hun kind ook daar veilig is.
K. Nuks 3 maanden geleden
Regering, Tweede Kamer, wetenschappers en farmaceuten hebben allemaal een heilig geloof in de werking van preventief vaccineren. De redenering is dat wanneer je eenmaal gevaccineerd bent en je lijf de antistoffen heeft aangemaakt, je immuun bent geworden voor die ziekte. Zij die niet gevaccineerd zijn lopen de kans dat zij besmet raken met de ziekte en dan zijn er twee kansen; je krijgt het of je krijgt het niet. Gedurende de tijd dat je besmet bent is er een bepaalde periode dat je het kunt over brengen. Dat hoeft niet maar het kan. Maar bij het eventueel overbrengen naar gevaccineerde is besmetting met de ziekte bij voorbaat kansloos want gevaccineerden zijn aldus politiek, wetenschap en producenten volkomen immuun. Dus wat is nou eigenlijk het probleem dat gevaccineerden en niet gevaccineerde in een klaslokaal zitten? Dat is immers al jaren zo omdat bepaalde bevolkingsgroepen uit religieuze overtuigen zich ook niet laten vaccineren. En dat was voorheen nooit een punt van discussie. Ik zie het zo; of vaccins zijn niet zo goed als men beweert of men ziet winst wegsijpelen. Dan is er nog een probleempje van privacy. Niemand krijgt inzage in je medisch dossier behalve wanneer je daar toestemming voor geeft. Maar ik ben er van overtuigd dat deze wetgeving moeiteloos overboord gekieperd wordt wanneer de dictacraten in het Haagse, flink opgejuind door het grootkapitaal der farmaceuten, dat zo te pas komt.
wispelhuis 3 maanden geleden
Zo is dat, God zegene de greep.
Rianne07 3 maanden geleden
Ik heb de mazelen gehad, nog niet eens zo heel erg ziek er van geweest. Ik heb alle inentingen gehad behalve voor de mazelen want dat was er toen nog niet. Ik zie het probleem eigenlijk ook niet, als je bent ingeënt heb je toch niets te vrezen? Ik had van mijn hele leven nog nooit griep gehad, door omstandigheden vanwege besmettingsgevaar voor een ernstig zieke moest ik me in laten enten. Resultaat: ik ben er doodziek van geweest. Het is volgens mij net als met griep, met een zwakke gezondheid zou de ziekte inderdaad fataal kunnen zijn.
Maja21 3 maanden geleden
Dat lees ik zo vaak, dat ingeënte kinderen niks te vrezen hebben. Over het algemeen is dat ook zo. Maar bij sommige kinderen slaat een vaccinatie niet aan, of mogen ze vanwege een bepaalde aandoening of ziekte niet gevaccineerd worden. Als de vaccinatiegraad dan hoog genoeg is, zijn zij ook beschermd. Verder zijn baby's en peuters ook nog niet of niet volledig gevaccineerd. Zij zijn ook beter beschermd als zoveel mogelijk kinderen zijn ingeënt.
FoortdR 3 maanden geleden
Je hoeft niet al je kinderen te laten vaccineren. Alleen diegene die je wilt houden.
wispelhuis 3 maanden geleden
Je niet ingeënte kinderen zijn inderdaad een potentiële bedreiging voor je andere, meerdere kinderen.
kevers 3 maanden geleden
bij de mazelenuitbraak in den Haag hebben 2 kinderen die te jong waren om te worden ingeënt inderdaad de mazelen gekregen maar ook 2 kinderen die wel waren ingeënt, wat helpt zo'n inenting dan. Verder zijn er wel veel vraagtekens bij de voorlichting, als je bij een drogisterij een doosje pijnstillers koopt krijg je de vraag of alles duidelijk is en in het doosje zit een bijsluiter waar je een halve dag voor nodig hebt om die door te lezen. Bij een spuit in een kind wordt niets gevraagd en krijg je ook verder niets op papier tenzij er speciaal naar wordt geïnformeerd en dan nog staat de samenstelling en eventuele bijwerkingen zeer summier omschreven.
wijari 3 maanden geleden
Knullig allemaal. Veel mensen hebben de mond vol wat betreft zelf keuzes maken maar laten zich dwingen tot inenten van.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.