Minimumloon verhogen naar €14

2.642 stemmen | Geplaatst op 15 april 2019 | Website

Eens
86,2%
Oneens
13,8%

Reacties (11)

madreis 4 maanden geleden
Het wordt tijd dat ze verhogen. Die lage salarissen werken demotiverend.
Maajesteit 4 maanden geleden
Zolang de werkgevers zich gesteund voelen door ons rovers kabinet zal er niets veranderen want die doen precies hetzelfde. Uitbuiting en slavendrijven.
K. Nuks 4 maanden geleden
Volledig eens maar het gaat niet gebeuren om de simpele reden dat aandeelhouders belangrijker zijn dan werknemers. Jammer genoeg kijken die concerns niet verder dan hun neus lang is. Wanneer mensen meer verdienen kunnen ze ook meer uitgeven. En dat is weer goed voor de economie. En als het goed is voor de economie is het ook goed voor de miljarden winst makende concerns. Een goed draaiende economie is goud waard immers. Voor iedereen. Maar ja, zolang het in Den Haag alleen om de belangen gaat van de banken, oliemaatschappijen, verzekeraars, farmaceuten en meer van dat fraais, gaat het over de korte termijn en niet de lange.
FoortdR 4 maanden geleden
Ik heb "eens" gestemd, maar wél onder voorwaarde dat míjn inkomen ook met 40 % wordt verhoogd.
Geel Hesje 4 maanden geleden
@ FoortdR : U kunt geen voorwaarden aanvinken dus die zijn niet geldig en het ging niet om 40% maar om 14% verhoging. Als u 40% meer inkomen eist dan dient de rest van NL ook 40% meer inkomen te krijgen !
FoortdR 4 maanden geleden
@Geel Hesje: ff terug naar school: van 10,- naar 14,- is 40%.
Geel Hesje 4 maanden geleden
@ FoortdR : Inderdaad u heeft gelijk. Mijn foutje.
*Stefan*1 4 maanden geleden
Dat kinderarbeid in Nederland nog steeds bestaat blijkt wel dat veel jongeren dik onderbetaald worden het lage minimumloon is dan ook niet meer van deze tijd en verdient direct verhoogt te worden . De door de scholen geregelde stage plaatsen bij winkels en bedrijven waar studenten zich 2 dagen in de week totaal 340 uur of langer gratis in het zweet moeten werken , afbeulen zou betaald moeten worden !! . Nu wordt er over hun ruggen nog flink geld verdient terwijl er financieel helemaal niks voor de studenten tegenover staat dan een goed of slecht rapport cijfer .
hanshofman 4 maanden geleden
stage plaatsen zijn om een vak te leren. dat heeft niets met loondienst te maken. De meesten kunnen nog weinig of niets, dus eerst maar eens leren wat een vak uitoefenen is. Over kinderarbeid... Ik heb van mijn 10e tot 14e voor 99% gratis hard gewerkt iedere dag na school, woensdagmiddagen en zaterdagen... en vond het geweldig. Op mn 15e werk ik daar in loondienst genomen.. Heb aan dat als kind werken niets aan over gehouden.. of toch? Ja ik heb geleerd HOE je kunt leren als je in theorie niet zo vlot leert en toch hoger op kunt raken... ben later 31 jaar zelfstandig geweest en ben nooit zonder werk geweest... Was 20 toen ik een eerste huis kon kopen.. door aanpakken, sparen plezier in je werk houden.. was ik het ergens beu dan zocht ik iets anders... Verhoging van het minimumloon voor huishoudelijk werkers en dat soort baantjes is helemaal prima!
mikel66 4 maanden geleden
stage plaatsen worden idd niet betaald hanshofman,om dat het gewoon school is,met de bedoeling dat de leerling een indruk krijgt hoe het in een bedrijf toegaat.en daar wordt best wel misbruik van gemaakt,zo ken ik een jongen deed hbo hotel school,en kreeg een zes weken stage plaats in een groot hotel,na drie weken in de keuken gewerkt heeft hij zich ziek gemeld.waar om hij mocht alleen maar afwassen verder niets
wispelhuis 4 maanden geleden
Wat dhr. Hofman in zijn jeugd heeft meegemaakt doet niet ter zake. Het minimumloon moet omhoog: het gaat er om dat werknemers met een laag inkomen kunnen meeprofiteren van de economische groei.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.