Een verbod op elektronische halsbanden voor honden is onzin

3.316 stemmen | Geplaatst op 5 april 2019 | Website

Eens
40%
Oneens
60%

Reacties (17)

FoortdR 4 maanden geleden
Heb je "Eens" gestemd? Doe dan zelf eens zo'n ding om en vraag iemand in je omgeving om op de knop te drukken als je iets stouts, onaardigs, onhygiënisch, of anderszins sociaal onaangepast gedrag vertoont. Wedden dat je dat niet leukt vindt?
Baltimore 4 maanden geleden
Het voorkomen van ongepast:/ongewenst gedrag is toch juist de bedoeling @FoortDr? Of het de juiste manier is om dit te voorkomen weet/denk ik niet. Het is voor de luie en domme hondeigenaar eenvoudiger om een blafband te gebruiken dan het beestje correct op te voeden.
famclaes 4 maanden geleden
Idd verbieden die rommel want als je niet met honden kan omgaan dan moet je er geen nemen maar het verbaast me wel dat dit van Minister Carola Schouten komt terwijl ze de misstanden en structurele dierenmishandeling in de bio-industrie laat voortbestaan
~Yvonne~ 4 maanden geleden
Ooit bij de rijdende rechter gezien dat een gezin problemen had met de buren voor hun blaffende hond. Een deskundige raadde een blafband aan en sindsdien gaat het veel beter.
Ron625 4 maanden geleden
Yvonne, die man was dus geen deskundige, maar eerder een beunhaas. Er zijn ook elektrische halsbanden, die een geluid maken, zodat het dier weet dat iets wel, of juist niet moet, of mag. Maar een dier een stroomstoot geven, vind ik puur mishandeling en de mensen die het doen zal ik ook behandelen als gestoorde dierenbeulen.
FoortdR 4 maanden geleden
@Baltimore: Ongepast gedrag voorkomen willen we allemaal. Maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat we daar dus NIET een stroomstoot voor gebruiken.
Jabby 4 maanden geleden
Wij hebben jarenlang verschillende honden gehad. En hebben ze zelf getraind in gehoorzaamheid en dat is helemaal niet zo moeilijk. Want als je een hond benadert met goede intenties en gehoorzaamheid beloont, heb je geen onaangepast gedrag. Maar dat kost tijd en inspanningen en velen hebben dat niet of willen niet Een ander punt is waarom neem je een hond en welk ras en type hond. Ik zie vaak mensen met grote honden lopen die in een klein huis wonen of op een appartement.Of een hond die nerveus is in een gezin met kinderen enz.. Dan gaat zo'n hond stressen. En zo zijn er nog veel meer van die aandachtspunten bij het aanschaffen van een hond. Tot slot over dat onaangepast gedrag. Als we dat op onze huidige maatschappij zouden toepassen liep half Nederland met een elektronische halsband..
DouweTrant 4 maanden geleden
Teugen! Maar wel een voorstander van elektronische enkelbandjes voor hond+hondenbezitter. Te bedienen vanuit een politie-eenheid!
Jati 4 maanden geleden
Ik denk dat Jabby het hier het beste verwoordt al...Als je zelf stabiel bent, consequent en je snapt wat een hond is en hoe die werken dan heb je geen tot zeer weinig issues. Ook jouw kind maakt wel eens iets kapot, gilt wel eens te hard, etc. Dat doet een hond ook in de puberteit. Of continu wanneer de baas niet consequent is en geen eenduidige regels heeft binnen de roedel bijvoorbeeld.
Kwek 4 maanden geleden
Mooi onderwerp weer voor de hondenhaters. In mijn ogen is het simpel, als je als hondeneigenaar zo'n blafband nodig hebt om je hond op te voeden, ben je geen hond waardig.
Mister Blue 4 maanden geleden
Zo,n halsband is perfect maar niet voor honden maar voor mensen in een tbs kliniek en het liefst 220v erop
Baltimore 4 maanden geleden
@FoortdR ik ben het ook helemaal met je eens, staat ook in mijn eerste reactie :)
Fifty-Fifty 4 maanden geleden
Zo,n halsband is een ,,verschrikking,, voor de hond. Dat doe je een hond niet aan. Degene die dat wel doen, mogen van mij zelf zo,n halsband om.........24 uur wel te verstaan........dagen achtereen. Om de 5 minuten op de knop drukken. DAN pas zullen ze ,,voelen en misschien ook beseffen,,.......hoe dat voelt. Het is pure dierenmishandeling!!!! Zo,n ,,ding,, had al lang verboden moeten zijn. PLUS.........degene die een hond willen........laat die daar maar ,,examen,, voor doen.......laat ze maar tonen of ze met een hond om kunnen gaan. Zo niet........verbod om een hond te mogen nemen. Er mag van mij een strengere controle ingevoerd worden, om het dieren welzijn te beschermen. Ook dieren hebben recht op een fatsoenlijk leven........met alles wat daarbij hoort.
mikel66 4 maanden geleden
ik heb ooit eens een stel antiblafbanden gekocht,voor mijn terriers.maar dat werkte niet goed,de honden reageerden er maar amper op. dus zonde van het geld ...toen kreeg ik een een goed id ik heb mijn vrouw en kinderen die banden omgedaan ,en nu ben ik eindelijk weer de baas in huis ze luisteren prima
Jan met de korte achternaam 4 maanden geleden
Ik heb zelf geen hond en wil er ook geen maar als ik dan filmpjes zie van professionele honden trainers die een bepaald soort gedrag uit de hond willen hebben wat op een andere manier niet lukt dan vind ik dat zij het mogen gebruiken. Een fluitje of zo werkt niet want daar zijn ze zo aan gewend. En vaan zitten ze vast in een bepaalde focus en met een licht stroomstootje komen ze uit die focus en kan je ze aanspreken. Ik zag ook zon apparaatje wat je op je vinger zet en hetzelfde stroomstootje aan een mens geeft en het doet absoluut geen pijn, hoogstens een prikje net of je in je vinger prikt. En door de dikke vacht voelen ze het zeker amper. En boetes van 20.000 euro zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar. Het gevolg is dat door deze wetgeving honden die verkeerde dingen zijn aangeleerd of door een bv een incident angstig zijn geworden dit niet meer af te leren is en in moeten slapen. Nu kunnen ze gered worden door af en toe een klein prikje maar dan is het een spuitje. Het zij zo
Shebilly 4 maanden geleden
Vreselijk. Honden hebben gevoelig zintuig. Ik vind het echt dierenbeul.
wijari 4 maanden geleden
Als honden goed opgevoed zijn door hun baas(je) is dit niet nodig. In onze buurt wonen baasjes die hun hond niet opgevoed hebben, Resultaat veel blaffen niet luisteren overal poepen baasje ruimt niet op. Dus baasje moet straf krijgen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.