Goede voornemens zijn onzin

3.661 stemmen | Geplaatst op 9 januari 2019 | Website

Eens
78,4%
Oneens
21,6%

Reacties (8)

Xessy 5 maanden geleden
Goede voornemens zijn altijd goed als ze realistisch en haalbaar zijn. Om dat nu op 1 januari te doen vind ik persoonlijk echt onzin. Na twee weken zijn de meeste ze al weer vergeten. Zo ben ik gestopt met roken nu 8 maanden geleden. Het is op dat moment voor mij een doel geweest die haalbaar zou zijn. Daar heb ik geen 1 januari voor nodig.
Boterblommeken 5 maanden geleden
@Xessy...Gezien alle duimpjes heb je meteen voor iedereen gesproken :)) Ik ben het in elk geval 100% met je eens.
wispelhuis 5 maanden geleden
Daar ben ik het ook helemaal mee eens. En misschien een tip voor de webmaster, niet om de 9 dagen dezelfde stelling plaatsen. (31 dec) En niet drie maal een vraag over vuurwerk.
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Ja goede voornemens zijn zoals Xessy al zegt alleen goed als het haalbare doelen zijn en dat hoeft niet vanaf 1 januari maar kan altijd ingaan. Bravo dat je gestopt ben met Roken. Dat is niet alleen voor je lichaam goed maar scheelt ook de gezondheidszorg vele miljoenen. Het zou een mooi streven zijn als 20% van de rokers zou stoppen met roken. Dat zou vele miljoenen schelen. En ja via de accijns word enorm veel geld binnengehaald, maar dat gaat naar Afrika en Palestina en andere doelen.Niet naar de gezondheidszorg.
nakuru 5 maanden geleden
Beste Jan. Als ze in de gezondheidszorg hun zaken eens goed zouden reorganiseren dan zou dat op zich al miljoenen besparen. Te beginnen met alle overbodig personeel met onduidelijke functies er uit te gooien. In verpleeg- en ziekenhuizen lopen de gangen vol met mensjes met ordners onder hun arm die denken dat ze belangrijk zijn en eigenlijk overbodig zijn.
FoortdR 5 maanden geleden
@wispelhuis: deze stelling is (net even) anders dan die van 31 dec. Goed lezen dus! Misschien een goed voornemen voor 2019 (is specifiek, meetbaar, duidelijk afgebakend, realistisch en in tijd begrensd: afgekort: SMART)?
wispelhuis 5 maanden geleden
Ach, vermetele!
Xessy 5 maanden geleden
Als je dan SMART wilt benoemen moet je het wel goed doen. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Het is een hulpmiddel om doelgericht ergens aan te werk gaan voor de gene die niet weten wat de SMART methode is. Wat een gekat hier af en toe zeg! Kinderachter, onvolwassen en vooral heel erg zielig.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.