Oud en Nieuw is geen volksfeest meer

3.828 stemmen | Geplaatst op 5 januari 2019 | Website

Eens
76,4%
Oneens
23,6%

Reacties (25)

Peritum ? 5 maanden geleden
Nee, veeleer is het een dag geworden waar de opstandige mens z’n ongenoegen naar regering en bestuurders uit. De vele emoties van een heel jaar betuttelen en bestolen worden komen vrij en worden aangesterkt door het gezamenlijk ‘ vieren’ van deze laatste dag van het jaar. Is het wellicht een nieuw vorm van demonstreren? Heel veel hoeft er niet meer te gebeuren om een revolte onder de mensen te doen oplaaien. Men is het spuugzat om constant de vingers van de overheid in z’n portemonnee te vinden en de eeuwige bemoeizucht. Begrijpelijk, ik vind van wel, maar goedkeuren is iets anders.
wispelhuis 5 maanden geleden
Wat een gelul! Die het moeilijk hebben kunnen geen kapitaal uitgeven aan vuurwerk. Mijn, en misschien ook wel Uw ouders hadden het veel moeilijker. En hebben die ooit iets kapot gemaakt? Zijn die als wildebeesten tekeer gegaan? De mijne in ieder geval niet.
Krotekoker 5 maanden geleden
In de tijd van onze ouders waren er geen asielzoekers ,met gelukzoekers die verpaupert worden de gewone Nederlander kan wachten, onze ouders legden elk dubbeltje opzij ,en spaarden ergens voor In deze tijd is het net anders,Ik ben tegen geweld tegen hulpverleners en dergelijke Onze ouders waren niet aangewezen op aardgas [flessengas ,en de hout en kolen gestookte kachels met fornuizen Je moet geen appels met peren vergelijken Kwispel Kom je als asielzoeker hier binnen,je huis is al aangekleed ,en binnen een jaar een auto voor de deur ,hier naast is dat wel het geval,Ik zou zeggen Nederlanders haal uw gram ,Maar geweldloos
Stockholm 5 maanden geleden
Maar oud en nieuw is zo goed voor de economie. Dat milieu kan dus wel wachten. Daar hebben we immers de dieselauto als zondebok voor. Volgend jaar knallen we gewoon lekker nog meer fijnstof de lucht in. Ik bedoel, we zijn zo zielig dat we echt niet meer zonder dat feestje kunnen met al die leuke knalletjes en kleurtjes. Het brengt je meteen weer terug naar je kinderjaren. :-) Zucht. /sarcasme uit.
Xessy 5 maanden geleden
Jawel hoor, ik vind het absoluut een volksfeest. Het is gewoon erg jammer, en zeer gevaarlijk dat een een grote groep idioten tussen zitten die geen vuurwerk neer afsteken maar bommen. Overigens moeten we ook niet doen alsof opstootjes iets van deze tijd zijn want die waren er bijvoorbeeld in de jaren 60 of 70, 80, 90 ook al. Overigens ben ik nog niet van die leeftijd dat ik alle jaartallen heb meegemaakt. Kijk maar eens bij digitale kranten van het afgelopen jaren tot zeer ver terug. Je kan zien dat er toen ook vaak ongeregeldheden waren. Het verschil zit hem in het aantal mensen, inwoners. Hoe meer er zijn hoe groter ook de kans dat er dan meer ongeregeldheden zijn. Natuurlijk valt mij op dat onder bepaald slag volk soms meer onenigheid is maar dat mag je helaas niet zeggen want dan ben je een..... precies dat.
K. Nuks 5 maanden geleden
Den Haag heeft in al hun 'wijsheid' een heel circus in het leven geroepen onder het mom van het bestrijden van het internationaal terrorisme. Daar zijn al miljarden aan geofferd en en passant ook burgerlijke vrijheiden zoals het recht op privacy. Misschien zouden de fondsen die Den Haag aanwend voor die kermis beter aangewend kunnen worden om de dagelijkse straatterreur die aan de orde is honderden wijken in ons land te bestrijden. En de terreur die uitgeoefend wordt tijdens Oud en Nieuw. Wanneer je de schade van de 'normale' dagelijkse straatterreur en de schade tijdens Oud en Nieuw afzet tegen de schade die het internationale terrorisme scoort, komt die laatste groep er bekaaid af met hun 'bedrijfsresultaat'. Dit jaar weer branden zo ongeveer in elke provincie, schade door vuurwerkbommen, schade door normaal vuurwerk, 400 letselgevallen inclusief diverse amputaties, twee doden door vuurwerk, vandalisme, relletjes en ga zo maar door. In de laatste 15 jaar vielen er 13 doden door vuurwerk. Door terrorisme, één (Theo van Gogh). Wanneer ons welzijn en de openbare orde en veiligheid Den Haag, en bij uitbreiden andere overheden, zo na aan het hart ligt als ze beweren, nemen ze maatregelen om het dagelijks leven, en Oud en Nieuw, terreurvrij te doen verlopen.
D2017 5 maanden geleden
Oud naar Nieuw is en blijft gewoon een jaarlijks terugkerend volksfeest over zowat heel de wereld dus ook in Nederland ! Dat er zaken helaas mis kunnen gaan is eveneens een jaarlijks terugkerend fenomeen en elk slachtoffer dat valt is er absoluut een teveel, laat dat duidelijk zijn maar o.a. in het verkeer vallen er jaarlijks aanzienlijk meer slachtoffers dan tussen oud en nieuw en daarnaast vergeten wij de relletjes na een voetbalwedstrijden en zo meer echter, dat schijnt er gewoon bij te horen maar zaken die tussen oud en nieuw mis gaan worden door de autoriteiten, dik gesteund door de op sensatie beluste media, de hoogte in geblazen als zijnde een volslagen volksdrama waarbij wordt vergeten, dat het op de meeste plaatsen in ons land de jaarwisseling rustig en veilig is verlopen. Als er hooguit enkele duizenden raddraaiers zich misdragen moeten er zeventienmiljoen Nederlanders maar boeten ? in plaats van de raddraaiers flink aan te pakken ? Dat is pas onbehoorlijk en asociaal besturen van een land waar elke scheet een zware donderslag schijnt te zijn geworden...……………………………………….
paling2 5 maanden geleden
grote smoelen over vuurwerk en de dag erna te belazert om het op te ruimen.
Fatsoen 5 maanden geleden
Krotekoker; Een asielzoeker die hier komt en jaren moet wachten of hij mag blijven wel of niet krijgt of heeft absoluut géén auto! Een compleet ingericht huis is ook niet waar! Mensen die dit soort onwaarheden de wereld in helpen die máken anderen boos. Ga zelf eens in een azc kijken, dan weet je waarover je praat.
primetime 5 maanden geleden
Helaas, is het een hel geworden voor mensen die dieren hebben,ze starten met knallen vanaf haf november en gaan door tot half januari. Ik krijg mijn hond niet meer naar buiten en zelf heb ik tijdens een behoorlijke knal die plaatsvond in het gangetje naast mijn huis terwijl ik met mijn dieren naar binnen wou gaan een behoorlijk suis in mijn oren er aan over gehouden. Eens kijken of het nog over gaat maar tot nu nog niet en anders maar eens kijken wie we verantwoordelijk kunnen gaan stellen i.v.m met toelaten van dit soort vuurwerk want de gemeente en wie dan ook kan wel denken dat ze geen verantwoordelijkheid hiervoor hoeven te nemen, maar in deze tijd kan dit echt niet meer verantwoordelijkheid moet worden genomen. Ik word nl niet goed van het gesuis dag en nacht door. Als ik met mijn hond op straat kom en hij ziet kinderen wil hij naar huis omdat hij dat kombineert met vuurwerk, stapt iemand uit de auto en klapt de deur dicht dan wil hij naar huis. Bij ieder geluid wil hij naar huis. Ze starten hier met vuurwerk al 's morgensvroeg om 7.00 uur. Je weet nooit wanneer de bommen komen . Ze moeten ze eens in een oorlog gaan droppen dan zullen ze wel genezen zijn want ziek zijn ze obessieve zieke sadisten zijn het. Ze laten zo'n bom ontploffen en lopen snel weg. Ik heb er echt geen woorden. Hoe kom ik nog van dat gesuis af en de dieren horen meer dan 400 x beter dan wij KUNNEN JULLIE JE VOORSTELLEN HOE DEZE DIEREN DAT DAN ERVAREN, ik wel!!! En dat allemaal OMDAT DE STRAAT VOORTS REGEERT EN DE SLAPPELINGEN VAN DE GEMEENTE EN REGERING ER NIETS AAN DURFT TE DOEN. Wat is dat nog voor leven voorts. Ik stel voor om al het vuurwerk uit de dorpen t e weren en in de polder een stuk land van een boer aan te duiden waar al die zieke geesten hun bot kunnen vieren met vuurwerk waarom moeten ze hier steeds door het ganse dorp ermee rondlopen en dan plotseling laten knallen. Omdat ze het leuk vinden om dieren te kwelllen want ze weten het wel, Nogmaals dat doen alleen sadisten.
primetime 5 maanden geleden
De STRAAT regeert zie de burgemeester van Scheveningen durft het vuur niet te verbieden omdat anders de STRAAT gaat regeren. Bij brand worden de brandweermannen aangevallen, bij gewonden worden de ambulance broeders belaagd. En dan maar met het vingertje naar andere landen wijzen en om ze SNEL te veroordelen. Laar me niet lachen Nederland. Dagelijks worden er mensen vermoord. Het ganse land is een getto geworden.
h@n 5 maanden geleden
In 1966 werden er bv in Goes op kruispunten massa's kerstbomen in de fik gestoken. En voerde de politie charges uit om dat wangedrag tegen te gaan. Inwonertal Nederland toen: ca 12 miljoen. Nu 50 jaar later ca 17.5 miljoen. Inkomen hoger, vuurwerk alom verkrijgbaar. Resultaat: Bekend. Oplossing: verbieden.
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Dit is het gevolg van jarenlang afknijpen van de bevolking door de regering. Elk haar gaan we er op achteruit in plaats van vooruit (Er moet zeker 15% salaris bij netto).En ja dan word de bevolking steeds opstandiger. En er komen steeds meer opvreters bij die nooit zullen gaan werken. Elk jaar kost het Nederland 30 miljard door rokers die niet stoppen terwijl dat geld elders aan besteed kan worden. Ons land gaat naar de filistijnen en dat zie je ook in de gele hesjes die groepen groeien steeds meer en worden groter. Het is wachten op een revolte onder de mensen. Men pikt het niet meer en met de jaarwisseling koopt men dan uit onvrede zwaar vuurwerk om het kracht bij te zetten. De regering luistert niet meer naar ons. Kijk maar in Scheveningen waar sinds 1880 meen ik grote vuren gebouwd worden. ZONDER VERGUNNING en met lak aan de veiligheid. Massale schade en levens in gevaar maar gemeente staat dit toe zonder vergunning. Dat kan allemaal. Het word tijd voor massale protesten met gele hesjes. In België groeien ze ook steeds meer.
wispelhuis 5 maanden geleden
En dan steek je de auto van je buurman in de fik?
ESF 5 maanden geleden
Fatsoen scoort ook hier weer niet hoog zie k ;-))
wispelhuis 5 maanden geleden
Fatsoen spreekt de waarheid. Dat je daarmee hier niet scoort doet daar niets aan af. Maar hij weet tenminste, in tegenstelling tot de loze brallers hier, waarover het écht gaat.
Mister Blue 5 maanden geleden
ze kunnen de aarde beter opblazen er mag niks meer er kan niks meer alles word onbetaalbaar en ik las net dat huisdieren ook slecht voor het milieu zijn wat een mafkezen toch moet toch niet gekker worden
ESF 5 maanden geleden
Zou je me dan niet ns n keertje plussen wispelding, nu jíj me zelfs kan volgen :-)))
wispelhuis 5 maanden geleden
Klussen? Nee, daar begin ik niet meer aan.
ESF 5 maanden geleden
Je wekt althans sterk die indruk vandaag Wispelhuys +++
wispelhuis 5 maanden geleden
Dank je. Een sterke indruk, wauw!
Howi55 5 maanden geleden
Al die raddraaiers en lui met geweld tegen hulpverleners oppakken, desnoods met geweld. Minimaal twee jaar opsluiten. Moet het gek lopen wil het over een paar jaar niet weer gewoon zijn.
JosephdV 5 maanden geleden
Minder zuipen zou al een hoop ellende schelen.
Shebilly 5 maanden geleden
Vuurwerk en vreugdevuur mag van mij afgeschaft worden. Er is ook dan zuipfestijn en geweld. Nee, het kabinet noem dat traditie. Ja een gevaarlijk tradities waar dood en moordslag voor komt.
Maajesteit 5 maanden geleden
Ik zie tal van reacties voorbij komen die allemaal wel een deel waarheid bevatten. Naar mijn mening ligt het ook aan iets anders. Vanaf de jaren 70 werd het onmogelijk gemaakt door onze bestuurders om de maand rond te komen, of een hypotheek te krijgen, je kinderen te laten studeren zonder met zijn tweeën te gaan werken. De kinderen moesten worden opgevoed door de medewerkers van de kinderopvang of door Opa en Oma. Dit alles heeft tot gevolg gehad dat er feitelijk géén opvoeding werd gegeven. PA was werken, Ma was werken, de kinderen werden verwend met allerlei goedmakertjes om het gemis aan huiselijke gezelligheid te vergoelijken. Het is nog steeds zo en zal wel zo blijven en nog steeds is dagelijks het resultaat te zien en te lezen. Niet iedereen scheer ik over dezelfde kam maar zeker de helft heeft geen of weinig opvoeding genoten en dat mogen we onszelf aanrekenen. Dat in combinatie met een falende overheid zorgt voor een steeds grimmigere sfeer en kortere lontjes. Amen.....
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.