Vreugdevuren moeten verboden worden

3.763 stemmen | Geplaatst op 1 januari 2019 | Website

Eens
75,3%
Oneens
24,7%

Reacties (14)

Xessy 5 maanden geleden
Ik zie echt het nut niet in van dit soort taferelen die alleen maar voor ongelooflijk veel overlast zorgen. Als je ziet wat een ellende al die "vuurtjes" veroorzaken. Wij als Nederlanders vieren toch op een aparte wijze oud en nieuw. In geen enkel land is het zo ongecontroleerd als in Nederland. Verder wens ik ieder een goed en gezond 2019!!
Baltimore 5 maanden geleden
Waarom? Omdat er geen geld mee wordt verdiend. Je kan ook bij vreugdevuren risico’s incalculeren en controleren. Borssele en Doel blijven toch ook open. Oh, vergeten dat levert geld op.zolang het goed gaat zeurt er niemand. Ook niet met vreugdevuren.
Jan met de korte achternaam 5 maanden geleden
Het stamt nog uit de middeleeuwen denk ik of veel eerder. Een vuur bouwen om de geesten te verjagen. Geloof is niet meer van deze tijd en dus moet dit achterlijke gedoe maar eens klaar zijn. Geesten hoeven we niet meer te verjagen en in deze tijd moet men meer gaan nadenken over het klimaat en de schade die we gezamenlijk aanbrengen. Kijk ik ben niet tegen een vuurkorf war je het papier en afval van vuurwerk in verbrand. Dat mag gewoon blijven. Maar dit. Levensgevaarlijk ook nog dat zie je maar weer. En tijdens de bouw kan het ook instorten en er kunnen mensen vallen. Als je er af dondert van 50 meter hoogte dan lach je ook niet meer. Eb buiten dat. Een boer of een fruitteler moet vergunning aanvragen als hij op zijn eigen land waar niemand last van heeft een stapeltje hout wil verbranden. Weken van te voren moet je dat aanvragen en vaak krijg je geen vergunning want takken kan je versnipperen en hout kan je afvoeren. Maar dit mag gewoon zonder vergunning. Het is goed dat het nu een keer zo mis is gegaan dan kijken ze er tenminste een keer naar.
Krotekoker 5 maanden geleden
Het stamt nog uit de middeleeuwen denk ik of veel eerder. Een vuur bouwen om de geesten te verjagen. Nou Rutte krijg je niet verjaagd ,evenmin die kakkebroek van Groen links ,En onze Buma
tranceguy 5 maanden geleden
Wat een achterhaalde denkwijze uit het jaar 0 van Jan met de geflipte pet. Is gewoon bullshit. Moet gewoon kunnen en iedereen die eens gestemd heeft hier snapt het dus duidelijk niet. Er is gewoon geen reden voor om het niet meer te doen.
hanshofman 5 maanden geleden
ben benieuwd wat de aanhangers van de groene leugen te vertellen hebben over al dat vuurwerk en die branden? 70 miljoen de lucht in, in een uurtje verschoten... Belachelijk in een wereld waar miljoenen liggen weg te rotten en te kramperen van de honger enz. Schaamteloos! Hulpverleners die bedreigt worden terwijl ze anderen te hulp komen waar van sommigen in levensnood zijn... Schaamteloos! Mogen die straks weer gezellig gaan afwassen of iets ander leuks gaan doen via Halt? Belachelijk... en schaamteloos. Overheid trek je rug eens recht en deel echte flinke straffen uit. En laat deze raddraaiers de schade volledig betalen aan de slachtoffers en hun schade....
ESF 5 maanden geleden
Loopt elk vuurtje uit de klauwen dan? Heerlijke stelling weer, ook. Dondert r ergens een bouwkraan om gelijk stellen dat die krengen verboden dienen, of toch niet? Om over misdragende import nog maar te zwijgen ..
wispelhuis 5 maanden geleden
Godzijdank zijn er geen slachtoffers gevallen, maar de schade is enorm. En dan nog de troep die nog opgeruimd moet worden. Het zijn gewoon een stelletje malloten zonder enig besef van gevaar.
Stockholm 5 maanden geleden
Joh, zeeuwen hebben nog meer vuurwerk gekocht dan ooit te voren. Die scheiten letterlijk op het mileu en alle zware metalen die ze de grond in knallen elk jaar. Nee, dat uurtje plezier zal niemand ons afpakken ook al zijn we nog zo vervuilend bezig. Nee de diesel is volgens de politiek het probleem. :) Wanneer gaan ze dan ook de scheepvaart of vrachtwagens of vliegtuigen aanpakken? Nee, ze pakken de dieselrijder die notabene veel schoner is dan die laatst genoemde. Dit korte stukje zegt eigenlijk alles over het niveau van de huidige mens. Lomp. Het zijn gewoon feiten die niet te ontkennen zijn en we laten ons allen voorliegen. De politiek bewijst dat ze alleen maar naar het verdien model kijken en niks om het milieu geven anders zouden ze alleen nog voorkeur geven aan grote vuurwerk shows met professioneel vuurwerk om de uitstoot (waar ze zich zogenaamd zo druk over maken in Den Haag) terug te dringen door het compact te houden. Gaan we het nu echt over vreugdevuur hebben omdat ze een fout hebben begaan? Dit zal echt niet opzettelijk hebben plaatsgevonden.
Stockholm 5 maanden geleden
Scheiten is trouwens schijten. Excuus. :P Mijn goed voornemen, stoppen op 2 januari omdat 1 januari zo standaard is.
wispelhuis 5 maanden geleden
Onwetendheid is de bron van alle kwaad. Ach, wat maakt het uit: een gaap of een scheit.
Stockholm 5 maanden geleden
Wispelhuis, de bron van alle kwaad? Leren ze jou dit tegenwoordig in de kerk om zieltjes te behouden? :P Gaat niet echt de goede kant op. Ach ja, we weten hoe het in de media vergaat met gestoorde narcisten (katholieke pedo priesters) dus we hoeven nu niet echt in te gaan op wat het echte kwaad nu echt inhoud nietwaar als zelfs deze gekken gewoon hun ding kunnen doen binnen de kerk zonder dat daarboven er iets aan gedaan wordt? Is toch al een bewijs op zich? Nu nog even het bewijs van leven op een andere planeet. Dan is het fabeltje compleet en weten we pas echt waar al het kwaad vandaan komt. ;)
K. Nuks 5 maanden geleden
Een goed begin, het halve werk. De gemeente maakt er een potje van en slaagt erin hun incompetentie breed ten toon te spreiden. Wel vergunningverlening en je er tegenaan bemoeien maar als het gaat over het actief beheersen van de risico's, ho maar. Iedere boerenl*l kan begrijpen dat je met dergelijke vuurstapel onbeheersbare risico's aangaat. Voor iedereen, inclusief de falende gemeente, was het duidelijk dat er sprake was van escalatie. Desondanks slaagt de gemeente erin totaal falend op te treden. Wanneer de burgemeester, verantwoordelijk voor openbare veiligheid, zo overduidelijk faalt in de primaire taak, dient er geen verhaal in de media te verschijnen met hoe het allemaal zo gekomen is. Dan dient er een excuus te verschijnen met daarbij het onmiddellijk en onherroepelijk aanbieden van het ontslag aan de gemeenteraad. Daarna moet Justitie in actie komen om dit gedrag, dat je als onvoorzichtig, onachtzaam en roekeloos kunt omschrijven, strafrechtelijk te onderzoeken en de burgemeester hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de gevolgen. En nee, niet uit de wind houen omdat de burgemeester een politiek-bestuurlijke figuur is. Je hebt je verantwoordelijkheid als burgemeester te dragen en wanneer je faalt, moet je de gevolgen daarvan aanvaarden. De tijd dat bestuurders strafrechtelijk uit de wind gehouden worden, moet klaar zijn.
dasy 5 maanden geleden
k nuks@ helemaal mee eens
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.