Een ambtsgebed is niet meer van deze tijd

3.038 stemmen | Geplaatst op 22 december 2018 | Website

Eens
69,2%
Oneens
30,8%

Reacties (25)

wispelhuis 8 maanden geleden
De vraag stellen is hem beantwoorden.
Baltimore 8 maanden geleden
Dat dit überhaupt een vraag kan zijn. Ga dan lekker naar de kerk met je achterlijke gewoontes. Geloof is iets uit het verleden en iedere vorm van inmenging met bestuur moet vermeden worden. Kötkerkidioten
famclaes 8 maanden geleden
Van alleen al de zin " is niet meer van deze tijd " daar krijg ik de kriebels, alles waar we het niet mee eens zijn wordt met deze dooddoener afgedaan, maar sorry daar gaat de stelling niet over.
Sparky 8 maanden geleden
@Baltimore. Kijk dat bedoel ik nu met popularisering : het uitbraken van ongenuanceerder kreten.Ja, natuurlijk heeft iedereen het recht van meningsuiting maar respecteer ook dat een ander niet dezelfde mening heeft dan jij.....Mijn mening gebruik je gezonde verstand en minder braken...
Ron625 8 maanden geleden
Op dit moment is het zo, dat het ambtsgebed tussen de opening van de vergadering en het eerste agenda punt zit. Hierdoor is iedereen verplicht om erbij aanwezig te zijn. Het zou ook VOOR de vergadering kunnen, dan wordt de zegen over de vergadering gevraagd en is niemand verplicht om erbij aanwezig te zijn. Helaas willen een aantal kortzichtigen met tunnelvisie nog steeds, dat men verplicht aanwezig moet zijn. Vandaar dat men spreekt over de Polder-Taliban, of de Tholiban.......
Looijaard 8 maanden geleden
Baltimore spoort niet door te roepen: ga dan lekker naar de kerk met je achterlijk geloof. Mensen wees blij dat er niet zo'n lawaaitafel bij jullie in de kerk komt, want die kun je beter kwijt dan rijk zijn.
wispelhuis 8 maanden geleden
Ik ben blij dat U tot inkeer gekomen bent looijaard. Beter laat dan nooit...
Maajesteit 8 maanden geleden
Er bestaat nog zoiets van scheiding tussen kerk en staat. Men is dus in overtreding door iemand te verplichten hierbij aanwezig te zijn. En bidden is van alle tijden maar hoort niet in de politiek
JosephdV 8 maanden geleden
Helemaal eens met Maajesteit. Bidden doe je maar in de kerk en niet in de gemeenteraad. Altijd dat opdringerige gedoe van gelovigen komt me de strot uit.
Looijaard 8 maanden geleden
@wispelhuis, ik zal ff zeggen dat ik niet kerks ben maar een persoon als Baltimore hoort deze kreten niet te slaken. Ras echte eikel
Fatsoen 8 maanden geleden
Als bidden voor een vergadering zou leiden tot eerlijkheid, zonder schandalen van bestuurlijke functies, vind ik het prima.
ESF 8 maanden geleden
Reflectie sowieso niet, lijkt t.
hanshofman 8 maanden geleden
"De kans dat het ambtsgebed in Tholen het veld ruimt, is klein. Dat zeggen juristen. De kwestie ligt nu bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken". Dit is natuurlijk niet vreemd gezien de partijen waar dat door aangevallen word. Nu ligt het bij Ollongren en ook hier zal de komende uitslag niet verbazend zijn.... De vraag is: Kijk eens naar de vele steden in ENGELAND waar de islam al overheersend is geworden en waar men op div. plaatsen met jawel een islam gebed" de gemeentevergadering begint. Nog een paar jaar en ook zal dankzij de wegkijkers, NPO nos, en andere manipulerende invloeden, hetzelfde gebeuren. Ook mede door de massa die dankzij de Marrakesh overeenkomst... Persoonlijk heb ik als christen niets met een formulierengebed (ambtsgebied) maar men zal hier in Nederland nog terug verlangen als de druk onder sharia invloed met rasse schreden toeneemt.
Aceb 8 maanden geleden
Wat een idiote reacties alom. Hoeveel komen er uit Tholen, om te (ver) oordelen over hetgeen Tholen al of niet moet doen. Laat des Tholens, wat des Tholens is, evenals voor elke andere gemeente geldt.
Aceb 8 maanden geleden
Gaat u allen henen in vrede en ontvangt de zegen des Heren. De genade van Gods Zoon zij met u allen. Amen.
mikel66 8 maanden geleden
ave maria gratia plena dominus tecum benedicta tu in muliribus
Aceb 8 maanden geleden
In nomine Dei patris nostri.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Belachelijk dat de indoctrinatie zover gaat. Als raadslid zou ik hierbij nooit aanwezig willen zijn. Dat doen ze dan maar als ik weg ben. Waarom moet je een zegen vragen aan een niet bestaand opperwezen. Er is één gemeente die het anders heeft aangepakt. Volgens mij was dat Veere in het stukje te lezen Daar mag de christentaliban zijn gebed uitspreken waarna de rest kan binnenkomen en waarna de vergadering word geopend. Na de vergadering verlaat iedereen de zaal behalve de SGP en CU die een dankwoord uitspreekt
wijari 8 maanden geleden
Wel eens echt naar een gebed geluisterd, kun je leren om nederig te worden, om niet te vloeken, stelen, mensen hun rechten te ontfutselen, niet eerlijk recht te spreken. De bijbel geeft veel voorbeelden, van goede en slechte mensen.
wijari 8 maanden geleden
Indoctrinatie van wie ?
mikel66 8 maanden geleden
non es malus vir eruditus...aceb
D2017 8 maanden geleden
"Schijnheiligheid" vraagt om "vergeving"; misschien vandaar dat "ambtsgebed"...………………..
K. Nuks 8 maanden geleden
We kennen een scheiding van kerk en staat. Daarom alleen al is het ambtsgebed uit den boze. En bij uitbreidingen elk teken van geloofsuiting in welke overheidsfaciliteit not done. En wanneer we echt een scheiding van kerk en staat willen, zou ELKE politieke partij op religieuze grondslag bij GRONDWET verboden horen te zijn. De laatste jaren zien we vaker en vaker dat de Statenbijbel/Koran/...... bovenop de Grondwet wordt gelegd. Het hoort echter andersom. Het opleggen van (christelijke) minderheidsstandpunten op een grotendeeld ontkerkelijkte maatschappij is een verwaterde uiting van wat de Sharia feitelijk voorstaat.
hanshofman 8 maanden geleden
K.Nuts ik weet niet waar uw al uw ongefundeerde uitlatingen vandaan haalt? U spreekt als de aarden pot, tegen de pottenbakker die u (die pot) gemaakt heeft, door te zeggen u hebt mij niet goed gemaakt. Nederland is momenteel het meest afglijdende christelijke land... verbaast het u dan dat ons land dag na dag gebrokener, corrupter word en de misdaad enorm toeneemt? De werkelijke onvoorwaardelijke liefde verdwijnt en het egoïsme en arrogantie neemt toe.. Dat is zeer bedroevend!! In de bijbel staat iets over de laatste dagen: "En als de wetteloosheid toeneemt zal de liefde van de meesten verkillen". En dat gebeurt omdat mensen als u God en Zijn spreken Zijn woord verachten. Gelukkig is er ook voor NOG hoop om te rug te keren en te gaan nadenken over het leven nu en wat uw doel daar in zou kunnen zijn.. NU spreekt u vanuit een totaal doelloos leven gezien wat u schrijft.. Prettige feestdagen toegewenst..
K. Nuks 7 maanden geleden
@hanshofman. Het afsmeken van de goedgunstigheid van het opperwezen door de politiek op de aanstaande werken, is wel de grootste blasfemie die je je kunt voorstellen. Er is weinig dat corrupter, doortrapter, leugenachtiger is dan de politiek. De voorbeelden vliegen je dagelijks rond de oren; uithollen van democratische waarden, ondermijnen van grondrechten van burgers, achterkamertjesoverleg, schrijnend gebrek aan vertrouwen jegens de burger en ga zo maar voort. Jezus had het bij het rechte eind toen hij de farizeeërs en woekeraars uit de tempel ranselde. Helaas zijn het juist deze twee groepen waarmee de politiek, onverschillig of het hebben over lokale of internationale politiek, inclusief de zogenaamde 'christelijke' partijen, het meest mee heulen. Ita amen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.