Plastic rietjes en borden vanaf 2021 in de ban

4.806 stemmen | Geplaatst op 20 december 2018 | Website

Goed idee
63,5%
Zo'n verbod gaat niet helpen
29,3%
Ik ben tegen!
7,2%

Reacties (18)

Harlekin 8 maanden geleden
Dan pas? Nu nog laten betalen voor het opruimen van dat spul
*** B *** 8 maanden geleden
Wat een onzin. Willen ze écht wat aan het millieu doen dan moeten ze de Grote Jongens aanpakken. Maar dat gaan ze niet doen want dat gaat ten koste van de Economie en daar moet zoals bekend alles voor wijken. Dus worden alleen de kleine dingen aangepakt en mogen de burgers er voor opdraaien. Het millieu aanpakken moet in het Groot en op Wereld schaal. Niet door plastic theelepeltjes te verbieden en dan denken dat je wat aan het millieu probleem doet.
wispelhuis 8 maanden geleden
Ik zou het stukje nog maar eens lezen als ik U was, Dit zijn juist hele grote jongens, zoals U bedoelt.
Baltimore 8 maanden geleden
Verbiedt dan alleen de rietjes asjeblieft. Mijn vrouw zegt dat men t gemak van plastic borden en bestek erg onderschat. Ze heeft geen zin om weer af te wassen. Daaraan gaat ze dus niet ontkomen vanaf 2021. Moet zeggen dat ik het wel een goede maatregel vind maar ik was dan ook nooit af.
ESF 8 maanden geleden
Gelukkig enkel EU, dus alle hoera Afrika microos mogen samen met wat gedreven Caraibische nog per Golfstroom via Florida zo de Noordzee in, dat zal ons laaglanders wel leren, net als de Aziatische plaatjes. De opschoning der Noordzee, de zichtbare en aantoonbare verbetering van de waterkwaliteit in NW-Europa kan enkel ongeinteresseerden ontgaan zijn. En opportunisten: wezenloze napraters met statistieken en foto's uit Derdewereldlanden. Uitbanning plastic is op zich een lovenswaardige zaak natuurlijk wanneer t louter bezorgdheid aangaande t milieu zou betreffen, maar dat doet t hier allang niet meer. De motieven blijken helaas steeds vaker ondersteund door valse argumenten, juist en vooral aangaande het maritiem milieu. Daar is weinig zicht op door mensen met kennis van zaken.
ESF 8 maanden geleden
Prijsverlaging voor de export wegens gekrompen inkomsten. Dumpen op Derdewereldmarkt. Waar komt t plastic in zee inmiddels, na eerdere maatregelen hier, vandaan? Wat we niet gebruiken of produceren komt niet in t milieu, zo simpel is t. Maar wij verplaatsen problemen liever, naar de Keileweg ofzo, dan blijft de geldmachine draaien hè.
Alfieman 8 maanden geleden
Helaas maken de producenten dankbaar gebruik van de welvaart en het gemakzucht van de consumenten.
*** B *** 8 maanden geleden
Laten we eerst maar eens Wereldwijd al het verpakkings plastic aan gaan pakken. Ik kan mij nou niet echt voorstellen dat plastic borden en plastic lepeltjes nou zo'n enorm groot aandeel van al het wegwerp plastic is in deze wereld. Dat zet tenminste zoden aan de dijk !
hanshofman 8 maanden geleden
Zolang niet alle kustlanden hun plastic veranderen in goed verteerbaar plastic dan zal dit niet helpen maar alleen een hoop gedoe geven en kosten meebrengen. Kijk ook een goed als beelden uit andere landen op tv komen als men wegen, dorpen en randen van grote steden in beeld brengt... de enorme vervuiling die je er ziet liggen van plastic enz.. denkt men hier weer het wiel te hebben uitgevonden door rietjes en camping eetgerei te verbieden of er statie geld voor te vragen... En wie en wat gaat er weer met dat geld gebeuren? Het idee is te waarderen maar ben bang dat het geld weer in het vaasje of de pot van de grote groene leugen verdwijnt...
K. Nuks 8 maanden geleden
De Grote Trom der Europese Unie wordt geroerd: 'Burgers, boeren en buitenlui. Laat het geweten zijn dat per 2012 plastic rietjes in de strijd om het schoner maken van het milieu worden verboden. Laat het horen! Laat het horen!' Wanneer het niet zo in en in triest zou zijn, zou het grappig zijn. Maar dat is het niet. Er zitten 28 landen in de EU. Er zijn 751 Euro-parlementariërs, een Europese top, rekenkamer, Europese ministerraad, en ga zo maar door. Een CIRCUS waar je je als gewone burger geen voorstelling van kunt maken. En die hele HORDE hoogbetaalde politici, bijgestaan door, afhankelijk van welke bron je raadpleegt, 50.000 tot 100.000 ambtenaren (vaak met salarissen hoger dan die van Mark R.), komen dan uit op het bestrijden van het rietje?!?!?! Terwijl de milieuproblemen elk jaar exponentieel stijgen, gaat de EU de aandacht richten op de kleinst mogelijke bijdrager aan de vervuiling?!?!? Ga maar eens na wat het percentage rietjes is dat u in de plasticcontainer stopt.... 0,01%? Het toont het absoluut failliet aan van de hele EU. Wanneer je er nog van overtuigd zou zijn dat die hele EU een banencarrousel voor politici en ambtenaren, zie hier het bewijs geleverd. Wat een KLUCHT.
K. Nuks 8 maanden geleden
PS. De opruimkosten voor zwerfafval worden gewoon doorberekend aan de burger. Een opslag op de kostprijs van het product et voila, opgelost. Niet echt een prikkel om het beter te doen. Enne, die hogere prijs vertaalt zich in een hogere Btw. Mooi meegenomen voor vadertje staat. Bovendien, wie gaat bewijzen uit welke bron dat zwerfafval komt? Fraai gezever, nul inhoud.
savage 8 maanden geleden
Oei. Dan maar ff goed gaan hamsteren voor de komende jaren. Heb ik iedergeval genoeg voor de bbq feestjes enz.
vdkaaij 8 maanden geleden
De 'grote jongens' maken wat wij met z'n allen willen hebben/gebruiken. Als wij daar zelf mee stoppen dan komt op termijn de oplossing vanzelf. Begin bij jezelf dan kun je ook naar iemand anders wijzen.
Mister Blue 8 maanden geleden
dat hadden ze 10 jaar geleden moeten doen!! en wat ze ook doen het is altijd een KOE in zijn reed kijken
dasy 8 maanden geleden
Mblue u bedoeld kont?
wijari 8 maanden geleden
Geen plastic produceren of gebruiken. Gewoon een stoffentas meenemen, flessen/potjes van glas. Rietjes waarom je kan ook drinken uit een beker met een tuitje. Voor de rest luxe de rietjes.
Marinus61 8 maanden geleden
@vdkaaij. Gelukkig nog iemand die begrijpt hoe het werkt. Zo is het en niet anders. Beste meneer @K.NURKS. Lees het maar goed, daar kunt u nog iets van leren! De 2 regeltjes zeggen maar dan uw 20 regels geroeptoeter.
D2017 8 maanden geleden
Is het u nog niet opgevallen dat zowat alle landen van de EU zich nauwelijks iets aantrekken van regeltjes die door diezelfde EU bepaald zijn behalve dan het braafste sulletje van de klas: Nederland; de grootste mond en een van de dikste betalers van de BV Europa !! Ook nu weer lopen zij voorop om hun onderdanen te dictatorieen en te bestelen met als uitgangspunt een schoner milieu. Tenslotte struikelen wij inmiddels over de plastic afval zodra we buiten komen, niet ? Hoe belachelijk, onrechtmatig en crimineel kan dit dictatoriale kabinet zo nog doorgaan...………………………………..
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.