Cliniclowns krijgen meer betaald dan verpleegkundigen

5.170 stemmen | Geplaatst op 19 december 2018 | Website

Belachelijk!
26,6%
Ik dacht dat het vrijwilligers waren?
65,3%
Zwaar werk mag best beloond worden
4,3%
Ik zeg direct mijn donatie op
3,7%

Reacties (12)

Kwek 8 maanden geleden
De meeste werknemers van goede doelen verdienen te veel. Maar ach, al die duizenden collectanten halen met z'n allen dat salaris op aan de deuren met hun collectebus.
dasy 8 maanden geleden
De cliniclowns in den haag verdienen ook meer dan ik.[verdienen is krijgen]
nautiek 8 maanden geleden
Die cliniclowns,.......in Den Haag,.........laten mij niet lachen.
Harlekin 8 maanden geleden
Iets in Nederland gratis? Onmogelijk.
ESF 8 maanden geleden
Ligt hier geen schoon dubbelbeuren voor de zgn fopchirurg in besloten?
Boterblommeken 8 maanden geleden
Ik dacht echt dat de Cliniclowns vrijwilligers waren. Misschien een beetje naïef. Ik weet niet of de kartrekkers van goede-doelen-organisaties te veel verdienen maar ik vindt wel dat je hiervoor goede mensen nodig hebt en je die dus een goed salaris moet bieden. Doe je dat niet dan wil niemand dat werk doen en gaan ze naar het bedrijfsleven.
Mister Blue 8 maanden geleden
Zelfs over de rug van zieke kinderen moeten ze nog geld verdienen
wijari 8 maanden geleden
Mantelzorgers krijgen 75 euro per jaar , als je je tenminste word aangemeld door een ander. En je een bericht terug stuurt dat je het wil krijgen. Verschil moet er zijn.
K. Nuks 8 maanden geleden
Zie hier de zoveelste uitwas van het fenomeen 'zorg als verdienmodel'. Zoals Mister Blue terecht zegt: 'Over de rug van zieke kinderen moeten ze nog geld verdienen'. Als argument wordt opgevoerd dat cliniclowns 'met een kwetsbare doelgroep omgaan'. Oh, jaja. Gaat de verpleegkundige, de mantelzorger, de dames die het eten brengen, en ga zo maar door, gaan die met een minder 'kwetsbare' doelgroep om? Volgens mij hebben we het over dezelfde doelgroep. Bovendien gaat het bij de mantelzorger, verpleegkundige enz. vaak niet alleen over de zorg voor het geestelijk welbevinden maar ook het lichamelijk welbevinden van de kinderen. Daar komt bij verpleegkundigen vaak ook nog bij het toedienen van medicatie. Maak je daarmee een foutje, potentieel grote gevolgen. Ik vraag me in alle gemoede af of hoogte van verantwoordelijkheid van de cliniclown versus die van de verpleegkundige daadwerkelijk doorslaat richting cliniclown. Blijkbaar is dat het geval. Ik betwijfel het sterk. Bovendien, voor iedere vier cliniclowns heb je vijf echte verpleegkundigen. Vijf verpleegkundigen hebben meer tijd om naast de zorg voor de lichamelijke toestand van het kind ook aandacht te besteden aan het kind. Een absolute no-brainer, lijkt me zo. Er is veel mis in zorgland.
wispelhuis 8 maanden geleden
Ik vind dat je niet over vrijwilligers mag oordelen als je zelf nooit iets als vrijwilliger heb gedaan. Ik vind dat je ook geen oordeel kunt geven over bijvoorbeeld het werk en de opleiding van de Cliniclowns als je geen idee hebt wat dat inhoudt. (Er was deze week een heel interessante reportage op TV, waarin je kon zien hoe en wat Cliniclowns dat inhoudt. Maar ja, dat is niet op Netflix en andere filmkanalen! )
hanshofman 8 maanden geleden
een goed voorbereide clown met inzet ook nog eens bij kinderen in moeilijke omstandigheden investeert veel inzet geestelijk en lichamelijk. Dat zal ieder weldenkend mens duidelijk zijn. Ik dacht ook dat deze mensen vrijwilligers waren... Dat er een vergoeding voor staat ok, maar dat zou toch niet meer moeten zijn als voor een verpleegkundige. In ieder geval doen ze een mooi werk.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Dit kan je echt niet aan een stelletje amateurs overlaten en vrijwilligers. Er is een gedegen en zware opleiding voor nodig om het beste uit een kind te halen en b.v. op het juiste moment iets om te gooien of te laten vallen. Daar is tactiek en inzicht voor nodig. Zelfs een kind dat nooit gelachen heeft in zijn leven die krijgen ze aan het lachen. Je geeft die kinderen het gevoel dat ze meetellen en een dag er uit zijn. Voor die kinderen is dat waardevol. Een onbetaalbaar beroep. En een beginnend verpleegkundige heeft nog altijd meer dan ik verdien. Ik zit op 1700 netto als monteur
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.