De boodschappen zijn te duur!

4.910 stemmen | Geplaatst op 14 december 2018 | Website

Ja!
78,5%
Het valt wel mee
18,2%
Nee, goed te betalen
3,4%

Reacties (37)

Harlekin 8 maanden geleden
Ja, ik zie soms prijsverhogingen en verschillen van 50 %. Het is een kermis geworden. De waarde van het geld is totaal ondergesneeuwd aan de hoeveelheid. Iedereen graait in de pot die Euro heet. .
Baltimore 8 maanden geleden
Ja en daar verander je helemaal niks aan.
ESF 8 maanden geleden
Je piekupje vernieuwen daarentegen kost amper meer dan een pizza ;-)
ESF 8 maanden geleden
'Nuttigen' is als betekenis van consumeren dan ook wat vervaagd.
famclaes 8 maanden geleden
We willen allemaal meer gaan verdienen en ook de mensen in de productie en detailhandel dus dan is het logisch dat alles steeds duurder wordt.
Allem 8 maanden geleden
Ja, en onze overheid doet de BTW nog maar eens verhogen. Die komen ook tekort.
Mr. Bean 8 maanden geleden
Heb van de week bij de Emté staan kijken naar gesneden rosbief en rollade, verkoopster had zelf nog niet gezien dat het ca 35 e.cent per ons duurder was geworden, of het is tijdelijk vanwege kerst, maar 2 euro 80 voor een onsje rosbief is niet normaal !, zelfs gebraden uiengehakt was 1,80 per ons, is gemaakt van half om half gehakt met ui erin kun je beter zelf maken !
ESF 8 maanden geleden
Ik verteer een platenspelertje ook niet lichter dan sojabiefstuk maar blijkbaar kiezen we voor beide.
Looijaard 8 maanden geleden
Boodschappen zijn duur maar niet te duur. Je moet gewoon opletten wat je koopt. De goedkope merken in de winkel staan onderin, de eigen merken er boven, en de goede merken staan op oog hoogte. En niet kopen om de voorraad aan te vullen, want er is altijd wel iets in de aanbieding. En met zegeltjes iets te sparen heeft geen nut, als de kaart vol is moet je eens kijken wat dat heft gekost, bij iedere 10,00 euro een zegel, 20 zegels op een kaart, tel uit je winst. Kun je het beter zo kopen als je het nodig hebt. Dus gewoon opletten.
wispelhuis 8 maanden geleden
@Looijaard, Waarom zou je beter iets kopen wat je ook gratis kunt krijgen???
wispelhuis 8 maanden geleden
@famclaes, Jumbo heeft de afgelopen drie weken de prijzen van 5103 producten verhoogd, maar er zijn in dezelfde periode bij Jumbo helemaal geen loonsverhogingen geweest! Dus is het helemaal niet logisch!
K. Nuks 8 maanden geleden
Ja, boodschappen zijn te duur. Of beter, ze worden kunstmatig duur gemaakt. Kijken we naar aardappelen. Voor veel mensen toch een basisvoedsel. De boeren worden door un afnemers (AH, Jumbo, Aviko, etc.) onder druk gezet te produceren tegen een vooraf afgesproken prijs en quotum. Het risico ligt bij de boer. De prijs ligt vaak zo rond 10 ct per kiloen soms nog lager. Maar diezelfde kilo patatten ligt in de supermarkt voor een veelvoud. En dat tegen niet twee keer maar 10 tot 15 maal de inkoopprijs en soms nog meer. Bij AH, 3 kilo 'iets kruimige aardappelen', €4,19! De Dirk, 2 kg Malta, €2,99! Jumbo, 3 kg vastkokende piepers, €4,19! Hatsikidee zeg. De aandeelhouders lachen zich een deuk, de reclameboys ook. Wanneer je wat zoekt op internet zie je dat het met andere producten precies zo werkt. Mijn advies, ga als je kunt gewoon naar de boer voor de aardappelen, het fruit, kaas en de groente. Boeren hebben het lastig genoeg. En dan komt de winst terecht bij hen die heel basaal produceren dat wat we allemaal nodig hebben; goed voedsel. En de pokke voor de aandeelhouders en grootgrutters.
Marinus61 8 maanden geleden
@Harlekin. Je kunt ons vast een paar voorbeelden geven van 50% duurder geworden levensmiddelen. @K.Nuks. Wie koopt er dan ook aardappels bij AH. Gewoon bij de boer; dan heb je de beste tegen een zeer redelijke prijs! Je verhaal van 10 cent naar 4,99 Euro klopt trouwens ook niet. Allemaal geleuter voor de buhne.
wispelhuis 8 maanden geleden
Marinus, Nuks heeft gelijk, 10 cent! Leest U maar even mee: https://www.foodlog.nl/artikel/tien-cent-voor-de-boer/
Mr. Bean 8 maanden geleden
men kan hier best dingen veranderen, moet je beslist niet op V.V.D stemmen, maar ja, dan moet je wel gaan stemmen, de meeste klager stemmen helemaal niet. Regering heeft geld nodig voor al die mensen die hier gekomen zijn en niets bijdragen, behalve gebitten die opgeknapt moeten worden etc. , vandaar ziekenfonds geld te kort komt ! en daarom is Nederland een van de uitverkoren landen, Alles is hier gratis, behalve als je allebei 40 jaar gewerkt heb, dan betaal je je blauw.
D.M.W. 8 maanden geleden
Mr Bean heeft gelijk, Nederland is het "beloofde" Gratisland. Helaas niet voor de geboren en getogen Nederlanders.
D2017 8 maanden geleden
De prijzen van boodschappen gieren inmiddels naar boven en zijn waarschijnlijk ingegeven door de komende BTW verhoging per 1 januari 2019. Tel daarbij op het percentage dat de grootgrutter er voor zichzelf nog eens aan toevoegt en zie daar ! Daar zal het overigens niet bij blijven want stijgende transportkosten, verpakkingseisen, milieuheffingen, etc. zullen de prijzen in de supers in 2019 nog extra opfokken want zoals gebruikelijk brengt de handel hun opgelegde kosten steeds in rekening bij het cliënteel. en die betalen uiteindelijk de rekening. De koopkracht zal een fikse opduvel krijgen en dat allemaal vanwege de "groene leugen" tesamen met de "geldhonger" van overheden; de kruik zal te water gaan tot...…………………………….
nakuru 8 maanden geleden
Alles is te duur dus ook de boodschappen.
Alfieman 8 maanden geleden
Gelukkig gaan we er volgend jaar weer allemaal op vooruit, dus waar hebben we het over? Tot ziens morgenmiddag in Midddelburg of toch niet?
Aceb 8 maanden geleden
Als we allemaal meer geld krijgen, dan moeten we uiteindelijk er blij mee zijn, dat we onze levensstandaard op pijl zouden moeten kunnen houden. Helaas niet dat onze welvaart er op vooruit gaat. Nee, dat is alleen voor de rijken. Als de lonen omhoog gaan, dan is het logisch da ook alles duurder wordt. Immers, de loonkosten voor bedrijven stijgen ook, evenals die van hun toeleveranciers. De inkoop wordt duurder etc. Al deze kosten worden doorberekend aan de consument en komen op hun bordje terecht. Bedrijven zullen echt niets van hun winstmarge inboeten en zelfs hun winstmarge eerder naar boven proberen aan te passen. Geen wonder dus dat de prijzen omhoog gaan. Maar in dit geval, kan de consument deels zelf nog ingrijpen, door dingen niet te kopen en bedrijven daarmee "te dwingen", hun producten goedkoper te maken. Hoe anders is dit echter bij de overheid en overheidsinstellingen. Zij leggen hun verhoging op. Zij grijpen met dikke vingers in de taart, blijven hun buitensporige uitgeven handhaven, zonder dat de burger er iets aan kan doen.
Aceb 8 maanden geleden
Een leuk voorbeeld, met hoe de overheid omgaat met z'n bevolking lijkt mij deze. Het nieuwe AOW bedrag voor 2019 is netto 787,45 euro, het oude is 768,71 euro.( met aow partner en met heffingskorting ). Hoera, dat is dus 18,74 euro meer per maand. Leuk ? Nee, niet dus. Het vakantiegeld is 51,75 euro bruto per maand en komt neer op 621 euro bruto ( min 5,7 % zvw en 18,75 % premie- en belasting ) is dus 469,17 in mei 2019. En jawel, laat dat nou mooi 103,94 euro minder zijn dan in 2018. Als een balletje, van de kermis vroeger (met zo'n elastiekje) wordt het naar je toegeworpen en springt het even hard weer terug. Er zijn nog meer voorbeelden, maar ik laat het er even bij. If I where a rich man...……..
Kwek 8 maanden geleden
Ze zijn al maanden bezig de prijzen te verhogen. Steeds een paar centen maar als je je vaste producten in de gaten hield zag je dat ze in korte tijd bijna een euro omhoog gingen. Ik doe inmiddels op een andere manier boodschappen. Op mijn route kom ik vier supermarkten tegen en ik maak een lijstje aan de hand van hun folders. Je bent iets langer bezig maar het scheelt enorm om overal de aanbiedingen te halen. Bovendien koop ik (af)was, schoonmaakmiddelen, shampoo, zeep en al dat soort houdbare producten online. Dat scheelt meer dan de helft. Het is gewoon een sport geworden om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen.
Aceb 8 maanden geleden
Deze is er ook een, om je ogen vol te laten lopen. Stel je hebt alleen AOW, ( met aow partner en heffingskorting ). Dan komt dat incl. vakantie toeslag neer op 10641 euro bruto op jaarbasis. Daar betaal je dan aan premie - en belasting 18,75 % over, Dat is dus 1995 euro. De volgende heffingskortingen zijn van toepassing Algemeen 1268 - en Ouderen 1596 euro. Samen 2864 euro aan kortingen. En wat krijg je terug ?? Niets meer dan dat je zou moeten betalen ( 1995 euro ). De rest van je kortingen ffffffoetsie. En dat van je partner, waarvoor hetzelfde geldt, fffffffffoetsie. En dan durven ze nog te vragen; "Wilt u de resterende vrijstelling van uw partner ook gebruiken ". Maar voor de zvw, ja, daarvoor betalen we de volle 5,7 %, evenals 385 euro "eigen risico", en de eigen bijdrage en de ….'k stop ermee. M'n ogen staan vol water en zie niet veel.
Aceb 8 maanden geleden
Ook leuk? Zodra je belasting verschuldigd ben, krijg je een aanslag. Zodra je belastinggeld terug zou kunnen krijgen, hoor je niks. Off topic ??? Nee, aan duurdere boodschappen kun je zelf nog iets doen, aan dergelijke praktijken niet.
hanshofman 8 maanden geleden
t'is maar waar en wat je koopt.. Koop je met je ogen en je lusten dan kan het wel eens duur worden... koop je met je verstand er bij, en hou je het toch gezellig dan valt het nog mee, als je kijkt waar je koopt.. Loop je meestal achter de smaak van de ander en de mode aan dan word het leven vreselijk duur... Zeuren helpt dan niet, het blijft een eigen keuze... Als je een minimum inkomen hebt kun je nu eenmaal niet leven als iemand met een inkomen van 3000 eur. p.m. en meer.. Gewoon genieten met wat je hebt en als je zo iemand kent, geef dan eens een eetbaar presentje + een kerst groet aan iemand in je buurt die het niet breed heeft... daar word je blij van !!
hanshofman 8 maanden geleden
Ook als je belasting terug krijgt dan laat de belastingdienst dat weten, tenminste als je, je papieren goed hebt ingevuld
Aceb 8 maanden geleden
Prettige Feestdagen en een voorspoedig en gezond 2019. Weg met Europa en weg met het kabinet. Weg met A- merken, weg met B- merken. Lang leve de V - merken van voedselbank.
Aceb 8 maanden geleden
@hanshofman, als je belasting terug zou krijgen, krijg je geen papieren en geen aanslag, geen berichtje. Als je denkt, dat je iets terug krijgt, dan moet je het zelf (laten) doen. Dan moet je zelf het verstand hebben om het te doen of laten doen, met de billen bloot naar een derde, al of niet tegen betaling. En.... als die derde er niets van blijkt te hebben gebakt, ben jij degene die er voor opdraait. Daar zit hem de kneep !!!!! Geheel in tegenstelling , als je moet betalen. Snappie????
Aceb 8 maanden geleden
Nou, nog eentje dan, omdat m'n toetsenbord nog warm is en het vocht in m'n ogen is gedept. Wat te denken over de pensioenfondsen- en de pensioenverzekeraars, die inmiddels miljarden hebben vergaard aan nooit uit te keren bedragen, van degenen die voor pensioenleeftijd zijn komen te overlijden en altijd hebben bijgedragen aan hun pensioen opbouw en geen partnerpensioen verzekert hebben. Ja, het gaat over miljoenen en wellicht nog verder. Geld, wat slaapt en nooit en te nimmer uitgekeerd zal worden. Zelfs het fatsoen, om dan in ieder geval een bijdrage te leveren aan de begrafeniskosten ontbrak totaal!!!! Off- topic??? Nee, daarbij zijn de belachelijk duurder geworden boodschappen slechts peanuts bij.!!!!
Peritum ? 8 maanden geleden
En niemand die deze roversbende uit den Haag een halt toe roept of ter verantwoording roept ! Allemaal nee schrijven maar ja stemmen op dit ver(Rutte)otte kabinet die u al uw moeizaam verdiende centjes uit de zak klopt om er zelf beter van te worden! En Nee !!!!!!!!!Rutte, dat gele hesje past u niet al zegt u van wel ! Ik haat dit kabinet !
wispelhuis 8 maanden geleden
@Peritum, en nu even over de stelling: wat vind U?
Jabby 8 maanden geleden
Heb er ook nog eentje, geen groot spectaculair iets maar toch. Neem bv groente kostprijs per hectare 685 euro. Kostprijs bij biologisch produceren 391 euro. En dan is de biologische groente in de winkel 1 euro duurder. Over misleiding gesproken.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Mr Bean Het is jou misschien nog niet opgevallen maar ik las het op kassa volgens mij. Mensen klaagden omdat volgend jaar de prijzen naar 9% BTW gaan maar alle winkels hebben in december de prijzen al met 10 tot 15% verhoogt. Zo verdienen ze er nog een beetje aan. Vooral bij de Jumbo maar ook ander winkels doen vrolijk mee. famclaes We willen allemaal meer verdienen dat klopt helemaal. En als ik kijk naar het loonstrookje dan komt er jaarlijks zeker 1 of 2 procent bij. Echter alles word zeker 5 tot 6% duurder. Alles word duurder en dat hou je met 2% loonsverhoging per jaar niet bij
Aceb 8 maanden geleden
@ wispelhuis, verwijt de pot de ketel??
Harlekin 8 maanden geleden
Marinus61. Hoeveel wil je er hebben ? Maar het wordt nog veel beter volgend jaar. De BTW omhoog. energieprijzen idem , En zo nog een paar. Slaap zacht.
wispelhuis 8 maanden geleden
Aceb, ik ben steeds bij de stelling gebleven. Maar U heeft met wel 8 reacties over Uw persoonlijke omstandigheden? de stelling wel zo ongeveer in zijn geheel gekaapt.
Aceb 8 maanden geleden
'k zal het nooit meer doen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.