Ik zou best een elektrische auto willen kopen

4.622 stemmen | Geplaatst op 13 december 2018 | Website

Ja, de volgende is zeker elektrisch
1,7%
Ja, als het te betalen is wel
55,9%
Ik rijd al elektrisch
1,1%
Nee, niks voor mij
41,3%

Reacties (22)

FoortdR 8 maanden geleden
Eigenlijk mis ik de optie: Ja, als het bereik van het aantal kilometers aanzienlijk toeneemt! Want nu is het geen optie voor mij.
ESF 8 maanden geleden
Vond t tamelijk kortzichtig er niet aan te willen tot ik bovenstaande reactie las aangaande bereik. Zodra de praktijk op enig front korter schiet dan de theorie blijkt elektrisch dus geen optie, maar dat is een kwestie van 'nog' niet dan en verder .. optrekken zonder geluid klinkt als iets voor mietjes maar zo voelt t niet :-D
Mr. White 8 maanden geleden
Iedereen aan het elektrisch rijden! Kerncentrale of wat erbij, overvolle laadstations langs de snelweg (en bergen geduld), een actieradius in de winter om van te huilen, wat doen we met al die accu's indien versleten, een afschrijving waar je eng van word want wat moet je met een 2e hands accu en ga zo nog maar even door. Dus ik beveel het een ieder aan!
Kolo77 8 maanden geleden
Ja, zodra deze A. betaalbaar is voor iedereen. Ook voor bijv. de weduwe van 70 met een schamel pensioen... B. de actieradius gelijk is aan 2x brandstofauto ivm laadtijd. C. zodra het onderaan de streep ook écht duurzaam is voor onze 'nieuwe afgod de aarde en het (toch nooit beïnvloedbare) klimaat'. En D. Als de auto subsidieloos (lees zonder extra belasting voor het volk) kan bestaan.
dasy 8 maanden geleden
Ik rij al elektrisch met een scootmobiel
Allem 8 maanden geleden
Dat ga ik niet meer meemaken. Trap niet in de groene leugen!!! Het gaat je klauwen geld kosten! Om de haverklap lege accu. Niet genoeg laadpalen Na een paar jaar nog een prima auto met kapotte accu. 2e hands niks waard, dus gigantische afschrijving. Welke autofabrikant geeft 15 jaar garantie op de accu? Wat het milieu betreft, de productie van een accu is super slecht voor milieu, daar hoor je de milieumaffia niet over. Trap er niet in!
- olivia 8 maanden geleden
Zal wel een electrische fiets worden als de prijzen zo gaan stijgen
*** B *** 8 maanden geleden
Ik begrijp iets niet met die elec auto's. Waarom zitten die dingen niet helemaal onder de zonnepanelen ? Motorkap dak deuren enz kunnen allemaal belegt worden met zonnepanelen zodat als je dat ding overdag buiten in de zon zet de accu's vanzelf opladen. Elec uit een laadpaal kost geld elec uit een zonnepaneel is gratis en daarmee nog groener dan uit een laadpaal ! Oh ja en laat die dingen een beetje geluid maken graag. Levensgevaarlijk auto's die je niet aan hoort komen !
Alfieman 8 maanden geleden
Graag zou ik een electrische auto willen kopen, maar na aftrek van de ziektekosten en diverse (milieu)belastingen geen geld over om te sparen laat staan een auto te kopen.
Marinus61 8 maanden geleden
Alfieman; Heeft dus niets te maken met een electrische auto. Er is blijkbaar sowieso geen geld voor een auto.
D2017 8 maanden geleden
Nee, voor mij geen elektrisch aangedreven auto; veel te omslachtig, hoge aanschaf, veel te kleine actieradius, veel te lange laadtijd, geen trekhaak mogelijkheden en na 5 jaar een smerige uitgeleefde accu. Zodra de waterstofauto volwaardig zijn intrede doet ga ik zeker meedoen. Zover mij bekend wordt er in het noorden van Nederland reeds met verschillende voertuigen voorzien van deze meest milieu vriendelijke krachtbron gereden waaronder enkele vrachtwagens; grote actieradius, net zo snel tanken als met benzine/diesel/LPG en de koop van een dergelijke auto verschilt maar weinig van die momenteel nog reguliere benzine auto. Het gekke is, dat de overheid zich buitengewoon dom houd t.o.v. de enorme mogelijkheden van waterstof; het absolute alternatief alwaar men uiteindelijk niet meer omheen zal kunnen...……...
D2017 8 maanden geleden
Rijden op waterstof - De nieuwe Hyundai NEXO - Kijk nu op de officiële site Adv.www.hyundai.nl/NEXO/emissieloos ? Elektrisch aangedreven SUV met brandstofcel, en maar 4% bijtelling! De nieuwste generatie waterstof auto van Hyundai met 665 km actieradius. Intern koelingsysteem. Actieradius tot 665 KM. emissievrij. Nu in de showroom. Thuis opladen. Slechts 4% bijtelling. Wegenbelastingvrij. Modellen: i10, i20, i30, Tucson, IONIQ, Kona
D2017 8 maanden geleden
Kijkt u ook eens op vermelde site; dan weet u alvast wat er werkelijk aan komt en w a a r o m ! https://www.toyota.nl/over-toyota/toyota-world/Zo_werkt_de_Mirai.json
nakuru 8 maanden geleden
Veel te duur. Het zal wel weer zo zijn dat de staat er veel geld aan zal verdienen. Belasting hier, taxen daar, en wijn weer betalen zoals altijd. Ze steken die electrische autos maar op een plek waar de zon niet schijnt.
boldor 8 maanden geleden
Wij worden hier niet beter van ,waarom moet ik mij in de schuld duwen voor deze belachelijke idioot gedrag wat nergens op slaat Dit hele zootje wat ze verzonnen hebben kost miljarden waar alleen de overheid baat bij heeft en de bank. Laten ze maar eens het lef hebben wat er zich afspeelt in andere landen zoals Afrika. Als wij ons auto inruilen voor een elec auto dan gaat ons oude vierwieler mooi op transport naar Afrika. Maar daar hoor je niets over. In die tussen tijd worden we hier geintimiteerd en gek gemaakt aan deze boelshit waar jammer genoeg veel mensen intrappen. Wel ik niet en zo denken er veel mensen over. Dat er wat aan gedaan moet worden ben ik helemaal mee eens. Maar zo nee..!!!! Diefstal heet dit van het Ned volk.
wijari 8 maanden geleden
Wij kiezen voor een auto die op waterstof rijd. Eén accu i.p.v.meerdere accu in de auto, meer kilometers. Eén minpunt te weinig tankstations. Twee automonteurs in onze familie, een jonge een oudere, Geen elektrische.
Krotekoker 8 maanden geleden
Als het aan de regering ligt met alle belastingen en groene maffia verzinsels zit de gewone burger gewoon weer met paard en wagen
jogi 8 maanden geleden
De regering en andere organisaties zijn er op uit om je alles te verbieden wat hun niet zint. En om dat te bereiken pakken ze je in je portemonnee. In je benzine-of dieselauto blijven rijden? Brandstof accijns omhoog ! Wil je blijven roken? Accijns omhoog! Een drankje ? Accijns omhoog! En gaat zo maar door iedere dag lees je wil in de krant of hoor je op TV wat ze willen verbieden. En met paard en wagen? Ongetwijfeld Ontlastingbelasting!
Guitar_Lover 8 maanden geleden
Ik rij ook al elektrisch, elektrische rolstoel en scootmobiel. Mijn auto heb ik weggegeven aan een familielid.
Stockholm 8 maanden geleden
@ D2017 Waterstof is inderdaad DE oplossing maar zoals je misschien nog niet weet is er recent een uitvinding gedaan waarin waterstof letterlijk wordt gebruikt om electromotoren aan te drijven. Men kan met deze brandstof het dubbele aantal km's rijden in vergelijking met op accu gebasseerde electrische auto's. Men kan de brandstof ook gewoon tanken. Accu's zijn vervuilend als ze niet meer werken maar ook om te fabriceren. Raar eigenlijk dat ze dit er veels te snel ondoordacht doorheen hebben gedrukt terwijl waterstof toch echt DE oplossing is voor alle problemen al is heel dat klimaat gebeuren natuurlijk een grote grap want wat stellen wij autootjes nou voor in vergelijking met al die schepen die rondvaren of al die vliegtuigen. We worden gewoon voor de gek gehouden door die narcistische gekken.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Ik zit er vaak aan te denken en een actieradius van 300 KM is ruim zat. Helaas zijn de goedkoopste merken 50 en 100 Km. Zelf zit ik aan een Toyota Prius te denken al is die nog buiten mijn budget. Dat lijkt me een heerlijke wagen om in te rijden.
savage 8 maanden geleden
Niks electrische auto voor mij. Geen actieradius zo een kar. En kan niks trekken. Ook nog zwaar milieu belastend met die afgedankte accu's.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.