Legale hennepteelt is een goed idee

3.254 stemmen | Geplaatst op 9 december 2018 | Website

Eens
57,7%
Oneens
42,3%

Reacties (10)

Geel Hesje 8 maanden geleden
Absoluut een goed idee. Kijk maar eens naar landen als Canada (jaja zelfs in de USA is wiet in sommige staten volledig legaal) en in de EU naar landen als Spanje (jaja echt waar) en Luxemburg. Legale wiet zet de wiet maffia volledig buiten spel = Minder criminaliteit = Meer winst voor de maatschappij = Meer winst (letterlijk want dan kun je er accijnsen en btw over heffen) voor de staat en geen enkele nadelen. Dus ik snap niet waarom "wietland" Nederland zo achter loopt bij de rest van de Wereld.
K. Nuks 8 maanden geleden
Geld = Macht. Geld is de universele sleutel die past op elk slot. Drugs zijn de grootste inkomensbron van de criminele onderwereld. Hun verdienmodel: drugs goedkoop produceren en zo hun inleg vertienvoudigen! Enkele jaren geleden was de omzet van één (!) drugskartel in Italië drie miljard! Let wel, één kartel, in één middelgroot land in Europa.... In die wereld wordt geld niet geteld maar gewogen. Een vuilniszak met biljetten van X Euro met een gewicht van zoveel kilo = bedrag. Maar wat doen criminelen met dat geld? Hoeveel Ferrari's, jachten, villa's kun je hebben? Dus wat doen ze? Ze kopen zich met aandelen in in bedrijven en dringen zo door in de bovenwereld en zetten die vervolgens ook naar hun hand. Want aandelen (geld) = macht. Daar waar weerstand zit worden forse steekpenningen betaald. Met geld is immers alles te koop. 80 % van alle criminaliteit is drugsgerelateerd. Denk dat eens weg wanneer je ALLE drugs legaliseert! Dat levert banen op, belastinginkomsten, het wordt veiliger, je kunt de kwaliteit reguleren, gaat illegale stort van afval tegen, lagere kosten politie en justitie, enz., enz.. Er zijn alleen maar voordelen. Die zogenaamde War on Drugs is een pleister op een houten been, een klapperpistooltje tegen een tank. Dus legaliseren de boel en snel. Want de gedachte dat 'men' dan massaal aan de drugs gaat is onzin. Iedereen die welke drug dan ook wil gebruiken kan daar snel en moeiteloos aan komen waar dan ook. Dat wordt elke dag weer bewezen, miljoenen malen. Alleen politici met of geen greintje verstand of politici betaald door kartels kunnen tegen zijn.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Absoluut een goed idee maar dan wel veilig en legaal. Dus niet de mensen zelf laten verbouwen op zolderkamertjes met aaneengeknoopte elektriciteitsdraden en eventueel illegaal afgetapte stroom om kosten te omzeilen. Zo moet het dus niet. Wat wel moet is het spul legaal laten verbouwen door boeren op een veilige manier en de stroom dus aangelegd door een gespecialiseerd elektrotechnisch bedrijf wat er verstand van heeft. Professioneel opgezet dus en brand veilig. Eventueel met sprinkler installaties.. En een goede controle op kwaliteit. Een goede bedrijfsvoering en belasting afdragen. Dus op de manier zoals Amerika en Canada het doen. Dit is voor het rijk ook zeer interessant. Er komt belasting binnen en ook bij verkoop van materialen zoals lampen en elektra. Veel toeleveranciers dus werkgelegenheid. En er hoeven geen kosten meer gemaakt worden voor controle en opsporing en verwijderen van illegale kwekerijen. De politie kan eindelijk doen waarvoor ze bedoeld zijn en het OM ook.
nakuru 8 maanden geleden
The answer my friends is `` blowing`` in the wind.
hanshofman 8 maanden geleden
Meerderheid hobbelt weer als blinden achter deze dwaze plannen... Nederland staat midden in een drugs oorlog en meent men nu echt dat men de vernielende rampen in mensen levens, gezinnen, relaties, kan voorkomen door deze geest vernielende stoffen legaal te maken ? Waarschijnlijk hebben deze blinden nog geen kind, kleinkind of stiefkind gehad die aan de drugs is of was... Levenslange hersen en/of lichamelijke beschadiging, die u belastingbetaler en verzekeringspremie betaler mag betalen... Want velen van de gebruikers, hebben of verliezen hun werk, schoolopleiding, enz... De criminaliteit zal er zeer zeker niet door verminderen.. dat is een zeer naïeve gedachten gang die meer gestoeld is op een nep succes effect in de politiek dan op verstand.
K. Nuks 8 maanden geleden
@hanshoffman - u negeert resultaten van experimenten die uw ongelijk dubbel en dwars aantonen. Wanneer drugs, desnoods op recept, tegen marginale prijzen zijn te verkrijgen, hoeven verslaafden niet uit stelen, rooftocht, in de prositutie, te verpauperen of te sterven in een portiek. En wat betreft het betalen aan hulp aan verslaafden, doen we dat nu niet dan? Blijkbaar vindt u het prima dat criminelen miljarden per jaar verdienen over de rug van verslaafden, hun familie en de maatschappij in het algemeen. Want die War on Drugs waar u uw hoop op heeft gevestigd, is slechts een achterhoedegevecht op zijn best.
Peritum ? 8 maanden geleden
Volgende stelling, ' regering faalt op alle fronten ' ? Of, nepnieuws wordt door kabinet verspreidt? Gele hesjes passen ons allemaal volgens Rutte.........dacht het niet pinnokio, jouw soort hoort niet in Nederland vind ik, dus wat mij betreft mag de revolutie der onderdrukten van ook ons land beginnen !
Geel Hesje 8 maanden geleden
Serieus Peritum ? De Revolutie der Onderdrukten zijnde een geheel uitgestippeld stukje lopen van de Abdij naar de Markt waar men eerst ook nog even toestemming voor moet gaan vragen ook ? "even aan mijn moeder vragen" ... Serieus ? Dat noemt u een Revolutie der Onderdrukten ? Dat gaat u toch niet écht menen he mag ik hopen ?
ESF 8 maanden geleden
De twijfel op feestjes: is mn subsidietrekkerij t pochen waard of blijkt t de zoveelste klukkluk-pijl, met een schitterende curve in het eigen achterwerk :-))
ESF 8 maanden geleden
Mijn bovenstaande reactie betrof milieubeleid, volgende stelling dus, deze boeit me niet :-)
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.