Ik heb geen moeite met een hamburger van nepvlees

3.019 stemmen | Geplaatst op 27 november 2018 | Website

Eens
32,3%
Oneens
67,7%

Reacties (23)

Fatsoen 8 maanden geleden
Zuiver plantaardig maar ruikt en smaakt naar rund....Dan moet er toch wel veel andere rommel inzitten?! Dat zou ik dan eerst willen weten.
cocktail 8 maanden geleden
een goeie runderbuger die pakt niemand mij af
K. Nuks 8 maanden geleden
Ik heb geen moeite met een vegetarische vleesvervanger. Waar ik wel moeite mee heb is dat met de naam hamburger de suggestie wordt gewekt dat het om vlees gaat. Noem het ding bij naam: hamburger indien vleesproduct en vegaburger (of iets dergelijks) wanneer het gaat om vleesvervangend. Of gaan we straks een vloer van keramische tegels met houtmotief ook parket noemen? Speltbrood is nog zo'n voorbeeld; er zit een klein percentage spelt in en de rest is een ander graan maar we noemen het smeltbrood. Bij wet bepaalde overigens dit soort onzin. Van geen wonder dat de consument zich vergist of zich beduveld voelt. Misschien moeten we monopoliegeld ook maar gewoon Euro's noemen, een bouwtekening voor een serre is gewoon bestempelen als bouwvergunning. En nee, ik ben niet tegen de vega-burger of andere vleesvervangende producten. Want voor 1 kilo vlees is 10 kilo plantaardig veevoer nodig. Vleesvervangers komen het milieu alleen maar ten goede. Maar noem het bij naam en draai er niet om heen.
*** B *** 8 maanden geleden
Een hamburger is gemaakt van vlees. Iemand een hamburger verkopen zonder er duidelijk bij te vermelden dat er geen vlees in zit is oplichting en strafbaar.
wispelhuis 8 maanden geleden
Hoe kan ik het er nou mee eens of oneens zijn? Het "nepvlees" zoals het artikel wel drie keer zegt, is alleen nog maar in de VS te verkrijgen. Maar een vegetarische Hamburger heb wel al eens gekocht in de supermarkt, en dat was niet onaardig moet ik zeggen. Maar nét wat K.Nuks zegt, het moet zó duidelijk vermeld worden dat het niet misleidend is voor de consument.
hanshofman 8 maanden geleden
het meeste vlees in hamburgers zit naar mijn idee al behoorlijk opgepompt met water enz... als dat dan ook nog eens nepvlees moet worden... geef het dan maar aan de kippen of de hond..
Aceb 8 maanden geleden
De consument wordt altijd misleid, voor de gek gehouden, besodemieterd, als proefballon gebruikt, etc , etc. Kijk vooralsnog maar eens naar de diverse programma's op TV, die er aandacht aan besteden.
D2017 8 maanden geleden
Ik vraag mij stellig af of we heden ten dage niet reeds ongeïnformeerd geconfronteerd worden met vormen van "nepvlees" ? Laatst in de haast een supermarkt kipschoteltje in de magnetron geparkeerd en opgediend; de kip bevatte een mij onbekende korrelige structuur maar de smaak was goed. Had er toch een dubbel gevoel bij. Zolang er inhoudelijk juiste product informatie wordt verstrekt staat men vrij om een keuze te maken...………………...
wispelhuis 8 maanden geleden
Korrelig kipvlees? Dan heb je vast separator vlees gehad. https://www.extragezond.nl/voeding/separatorvlees-gezond-ongezond/
dasy 8 maanden geleden
Hamburger is voor mij bagger.
bloem.. 8 maanden geleden
Voor alle mensen die denken dat ......https://www.hln.be/bizar/zo-ziet-een-hamburger-van-mcdonald-s-er-na-14-jaar-uit-hetzelfde~af5c54cd/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F.........Als je al een burger eet, Maak hem dan zelf. Of je moet het niet erg vinden, dat je iets eet wat vol zit met.....
bloem.. 8 maanden geleden
de consument word NIET voor de gek gehouden hoor, DE mensen laten zich graag voor de gek houden,en dat is wel een groot verschil,, een burger van Nep vlees. is en blijft GEEN vlees..nep vlees gaat niet over vlees, Dat gaat over iets wat naar vlees smaakt ,maar geen vlees is.. Net als met bont, en NEP bont. het lijkt op bont ,maar het is het niet......eeen vega burger, kan nameljjk nooit uit vlees gemaakt zijn ,anders was het geen vega burger
Looijaard 8 maanden geleden
Nep vlees mag de naam van vlees niet dragen. Het is vlees of vegetarisch maar geen vegetarische gehakballetjes of vegetarische hamburgers. Daar mag geen vlees achter staan. Het is Vlees of nep maar achter vegetarisch mag geen vlees staan.
ptrdb 8 maanden geleden
ah nep geld, nep politiek, nep nieuws, nep brandstof, nep limonade, nep borsen, nep lippen, nep gezichten dan kan nep vlees er ook nog wel bij toch? we doen toch wel wat de media ons voorschotelt....
Stockholm 8 maanden geleden
Soja is vrij moeilijk te verbouwen en is dus verre van duurzaam. Daarnaast verstoort het de hormoonspiegel en dit kan zeker gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Zeker bij structureel gebruik. Soja komt ook in twee vormen namelijk gefermenteerde soja en ongefermenteerde soja. Bij ongefermenteerde soja heb je te maken met heel veel antistoffen (voornamelijk fytinezuur). Dit fytinezuur zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in soja niet goed door het lichaam worden opgenomen. Mocht je dan toch aan de soja durven gaan (ik zou het persoonlijk niet doen) dan moet je dus de gefermenteerde soja producten nemen. En dan nog, soja brengt wel degelijk risico's met zich mee. Zo heb je ook genetisch gemanipuleerd soja. In Amerika is zelfs 90 procent van alle soja genetisch aangepast. De wijziging in het DNA zorgt ervoor dat de soja sneller groeit maar bij proefdieren heeft dit ook geleid tot onvruchtbaarheid. Kortom, soja lijkt mij geen veilig product. Dus als vlees verboden wordt dan voor mij geen soja. Al deze info is makkelijk te vinden via google. Type genetisch gemanipuleerd soja en u zult vinden.
Jabby 8 maanden geleden
Recentelijk heb ik op een engelse zender een programma gezien over het vervaardigen van kunstvlees zoals het werd genoemd. En daar ging helemaal geen troep in. Sterker dat kunstvlees vertrouw ik veel meer dan de burgers en gehakt wat je in de supermarkt koopt. Want daar gooien juist alle troep en afval in. Smakelijk
Zeeuwleeuw 8 maanden geleden
Prima ontwikkeling! De aarde is nu eenmaal te klein om al die mensen van vlees te voorzien en de vee-industrie is een van de grootste vervuilers op aarde. Bovendien is plantaardige voeding véél gezonder. En het is vaak véél lekkerder. Vlees eten is een gewoonte die men in stand houdt omdat men gewend is om bepaalde stofjes in zijn lichaam te hebben en daarom wil men dit steeds weer opnieuw, net als bijvoorbeeld bij suiker en alcohol. Gelukkig is er een wereldwijde verandering om steeds meer plantaardig te eten. Dat bespaart miljarden dieren ook erbarmelijk veel ellende.
Zeeuwleeuw 8 maanden geleden
Ik begrijp de discussie niet waarom een vegetarische burger geen burger zou mogen heten. Het is een gezond en heerlijk alternatief en op die manier is het wel zo duidelijk. Bovendien staat op de verpakking meestal meerdere malen héél duidelijk dat het vegetarisch, geheel plantaardig, op basis van soya enz. is. De weerstand komt voornamelijk uit de vleesindustrie die bang is dat men minder geld zal verdienen.
Zeeuwleeuw 8 maanden geleden
@Stockholm: Juist voor de vee-industrie wordt op gigantisch grote schaal genetisch gemanipuleerde soya en mais verbouwd. Soya wordt door de medische wetenschap vrijwel unaniem als de gezondste eiwitbron ter wereld beschouwd. Bovendien is het erg goedkoop zodat ook mensen met een laag inkomen gezond kunnen eten.
ESF 8 maanden geleden
Soylent Green?
Stockholm 8 maanden geleden
Grappig al die minnen op mijn op feiten gebasseerd stukje over Soja (zit o.a. in nepvlees?). De Soja industrie leest mee en mint er op los? Of zijn het weer van die heilige (red de koe) veggie typjes die denken dat alles wat men hen voorschoteld te vertrouwen is anders zouden ze het niet verkopen? Even wakker worden, bier is toch ook drugs? Mag gewoon verkocht worden maar het sloopt je wel op de LANGER termijn. :) Zullen we het even over het vergif suiker gaan hebben? Ook dat sloopt je op de LANGER termijn. Die minnetjes boeien mij niet maar het is uiterst dom om niet eerst even de feiten over nepvlees (Soja) te lezen en het niet zomaar te gaan eten zonder het 1 en ander te weten. :) Dat is alles.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Nooit zal ik die stomme neppe vegetarische dingen eten. Als ik vegetarisch zou willen eten was ik wel als konijn geboren. Ik vraag me af hoe zon nep hamburger het op de BBQ doet
Harlekin 8 maanden geleden
ESF. De wereld is hard op weg.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.