Ouders die kind vaccinatie onthouden worden aangesproken op gedrag

4.785 stemmen | Geplaatst op 21 november 2018 | Website

Dat is terecht
81,4%
Nee, dat gaat te ver
18,6%

Reacties (27)

wispelhuis 8 maanden geleden
Lijkt mij nogal onverantwoord om je kind niet te laten vaccineren.
mikel66 8 maanden geleden
wat is verantwoord en wat niet.mijn ouders waren van mening dat alles wat er gebeurde de wil van god was.dus vaccineren vergeet het maar nee nee en nog eens nee.tot het moment dat god er blijkbaar lol in kreeg om de mazelen te sturen.en het hele huis in een ziekenhuis veranderde.en dat van de buren ook en een hoop neefjes en nichtjes ook geveld waren toen konden ze hun lol op...
K. Nuks 8 maanden geleden
In Nederland hebben we een stuk papier dat heet de Grondwet. Dat scheen in het verleden een nogal belangrijk document te zijn. In de laatste decennia is de toegevoegde waarde hiervan nogal uitgehold. In die Grondwet staan in hoofdstuk 1 de grondrechten van burgers. We vinden dingen als vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, antidiscriminatie om maar wat te noemen. Artikel 11 waarborgt de onaantastbaarheid van het lichaam. Helaas is er in dat artikel een bijzin verwerkt: 'behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen'. En daar zit de opening, net al bij meerdere artikelen in hoofdstuk 1, waardoor politici willens nillens hun gang kunnen gaan om het onderhavige grondrecht grondig uit te hollen. Net als onlangs is gebeurd met de privacy. Je mag geen foto maken op de markt en die gebruiken op internet alvorens je van iedereen op de foto toestemming hebt dat te doen. En dat terwijl de overheid niets anders doet dan inbreuk maken op uw en mijn privacy. Met deze kwestie zal het dezelfde kant op gaan. In alle aspecten van ons leven worden we bij wet met huid en haar overgeleverd aan Haagse politici die denken dat ze het allemaal zo goed weten. Toch is het in het verleden gebleken dat ze er met grote regelmaat grondig naast zaten en ook niet altijd even zorgvuldig met de waarheid of feiten omgingen. Nu zeg ik niet dat vaccineren onverstandig is. Maar wat ik wel zorgelijk vindt is dat Den Haag de massa gaat inzetten om mensen die andere keuzes maken te dwingen in de pas te lopen. Aanspreken noemt Den Haag dat. Demoniseren is het woord dat daar beter bij past. Net als nu aan de hand is met rokers. En dat is minstens zo schadelijk als niet vaccineren.
wispelhuis 8 maanden geleden
De overheid gaat de strijd aan met onjuiste informatie over vaccinatie en het moet makkelijker worden om gemiste injecties in te halen. K.Nuks, ook dat is een taak van de overheid, En dat U tegen beter weten toch blijft roken is Uw keuze, maar de keuze om wel of niet te laten vaccineren ligt niet bij kinderen, maar bij ouders die zelf niet goed zijn voorgelicht. En dat komt veelal omdat er verkeerd geïnterpreteerd wordt uit een ander groot boek dan het door U aangehaalde.
Ron625 8 maanden geleden
Het gaat om aanspreken, niet om dwingen en/of verbieden. Je kunt iemand aanspreken op het niet laten vaccineren van de kinderen, maar je kunt ze ook aanspreken op het wel laten vaccineren van de kinderen. Mensen aanspreken en vragen naar hun motivatie voor "iets" kan toch altijd? We hebben de taal niet voor niets.
Fatsoen 8 maanden geleden
Vaccineren moet verplicht zijn bij mens en dier om de simpele reden dat dit eigen bescherming en van anderen is! Doe je dat niet, dan ben je in mijn ogen geen kind of dier waard!
Looijaard 8 maanden geleden
@Fatsoen ik ben het met je eens. Als je kinderen niet laat enten zijn ze een gevaar voor de gemeenschap, zeker kinderen die naar een kinderdag verblijf gaan. Als je kind niet geënt is kunnen ze een ziekte oplopen, en wil je dat: NEE. Ik zeg niet geënt, ook niet naar een kinderdag verblijf. Net als met dieren, als ze niet geënt zijn kun je ze ook niet weg brengen naar de opvang als je met vakantie gaat want dan worden ze geweigerd en das maar goed ook.
Napoleone 8 maanden geleden
Kijk de geschiedenis er maar op na hoe enorm hoog de kindersterfte was toen er nog geen vaccins bestonden. Dan weet je als weldenkend mens genoeg!
DouweTrant 8 maanden geleden
Na vaccinatie zijn kinderen voldoende beschermd tegen allerlei kwalijke infecties. Hoe kunnen niet-gevaccineerden dan nog een gevaar vormen voor de overigen? Laat lieden die principieel tegen vaccinatie zijn toch gezellig een eigen gemeenschap vormen. Een eigen kinderdagverblijf, een eigen scholengemeenschap, discotheek, zwembad, enz enz. Moet kunnen!
wispelhuis 8 maanden geleden
De stelling: "Ik laat mijn kinderen niet vaccineren want dat doen die anderen wel" vind ik ronduit asociaal.
K. Nuks 8 maanden geleden
@ wispelhuis - Begrijpend lezen is ook een kunst. Wat ik zeg is dat informatie vanuit de overheid er achteraf ook nogal eens naast bleek te zitten. Destijds waren, aldus de overheid, de wachtlijsten in de zorg geen reden tot zorg voor de patiënt. Een paar jaar later bleek dat de waarheid grof geweld was aangedaan; 3000 onnodige sterfgevallen per jaar door die wachtlijsten. Wachtlijsten opzettelijk door de overheid in stand gehouden én burgers opzettelijk verkeerd voorgelicht door diezelfde, volgens u zo waarheidlievende, overheid. Diezelfde overheid die nu vindt dat burgers wel aanspreekbaar horen te zijn op wat zij 'verkeerd gedrag' achten. Hoeveel boter kun je op je eigen hoofd stapelen? En hoe aanspreekbaar is de overheid eigenlijk op wat burgers vinden dat 'verkeerd gedrag is'? Ook doe ik geen uitspraak of het wel of niet verstandig is vaccinatie te weigeren, iets wat u blijkbaar 'gelezen' heeft in mijn reactie. Wat ik wel doe is me zorgen maken over de mate van dwingende invloed die Den Haag zich aanmatigt ten aanzien van het (privé)leven van burgers. Verder matigt u zich aan dat u enig idee heeft over mijn gewoonten qua roken. Heeft u een glazen bol of zo? Maar zoals gezegd, goed lezen is ook een kunst.
jogi 8 maanden geleden
Van de week nog op TV, dat vrouwtje, ik meen uit Staphorst, invalide, kunstmatig beademd, niet zelfstandig, maar geestelijk volwaardig compleet verwoest leven en alleen omdat haar ouders het vertikte om haar te vaccineren.
Aceb 8 maanden geleden
Zoals altijd, ben ik tegen elke verplichting, die het recht op vrijheid beperkt. Inmiddels heb ik meer dan genoeg van alle bemoeienis van mensen en instanties, die het zg. allemaal "beter voor ons"zouden weten. Als ze het inderdaad zo goed met "ons" op zouden hebben, dan waren er geen voedsel - kleding banken nodig en kregen we een rechtmatig deel van de miljardentaart, die ons heden ten deel valt. Hoefden we ook niet zoveel te betalen aan zorg etc. Een ieder moet voor zichzelf uit kunnen maken, of vaccinaties wel of niet nodig zijn. Als hun besluit mocht leiden tot een probleem, dan zijn dat hun consequenties die zij daarmee nemen. Het gaat een ander totaal niets aan.
FoortdR 8 maanden geleden
Tip voor alle ouders: er is geen noodzaak om ál jullie kinderen te vaccineren, alleen dié, die jullie willen houden!
Aceb 8 maanden geleden
Willen houden ? Is vaccinatie dan wel genoeg ? Kunnen ouders dan niet beter eerst stoppen met vechtscheidingen ? Haa,haa,haa, alleen het idee al. Je kind vaccineren en vervolgens zelf kapot maken door een vechtscheiding. Je eigen problemen afreageren op een kind. Die vaccinatie moet kennelijk nog komen zeker????
Baltimore 8 maanden geleden
Wanneer is dat achterlijke geloof ontstaan? Dat zou toch allang uitgestorven moeten zijn samen met de onwetenden die weigeren te vaccineren. Hoe onderontwikkeld ben je als je gelooft in iets dat niet bestaat. Je bent zelfs nog achterlijker als je niet bestaande voorwaarden opvolgt. Geloof is de bron van veel ellende.
Aceb 8 maanden geleden
Hoe onderontwikkeld ben je, als je gelooft in iets wat wel bestaat, door wetenschap bewezen en door mensen aldus tot zich genomen. Richt uw blik bv. eens op Softenon en aanschouw het gevolg van een blind vertrouwen.
Jabby 8 maanden geleden
Heb met stijgende verbazing de commentaren zitten lezen. Er wordt vanalles bijgesleept wat totaal niets te maken heeft met de stelling c.q, vraag. Inenten is tegenwoordig een vies woord geworden allerlei onzin verhalen doen de ronde zeker op de asociale media.Ik ben van 1945 en toen waren er in die tijd nog geen inentingen zo vlak na de oorlog. En heb dus de pokken, de bof en een vreselijke kinkhoest gehad. Vooral die kinkhoest die dan werd behandeld met injecties in je rug was toen tussen de 6 en 7 jaar. Wij hebben dus onze kinderen deze ellende bespaard door mee te doen aan alle inentingen. Er zullen wel weer wijsneuzen zijn maar er zijn hedentendage mensen /jongeren gestorven of verlamd door geen inentingen te nemen. Daarom sta ik er volledig achter dat ze aangesproken moeten worden nee worden verplicht!!!!!!!!!!
wispelhuis 8 maanden geleden
@K. Nuks, wat betreft mijn opmerking over Uw gewoonte om te roken, is inderdaad een verkeerde en onterecht aanname. Had ik maar die glazen bol gehad. Excuses.
Aceb 8 maanden geleden
Kennelijk, heeft u diverse ziekten zonder injecties overleefd. En wellicht voor u ten troost, injecties tegen kinkhoest zijn niet blijvend en verdwijnt het immuum na verloop van tijd. En dan ???
JosephdV 8 maanden geleden
K.Nuks: naast goed lezen is ook kort en bondig formuleren een kunst.
Jan met de korte achternaam 8 maanden geleden
Ik vind het een goed idee. Sterker nog, mensen die het leven van hun kinderen totaal niet belangrijk vinden en hun kinderen niet vaccineren moet je aanspreken. Iedereen. Andere ouders mogen dat, andere kinderen, leerkrachten en de overheid en de artsen. Je kan het ook zo zien dat god ons de middelen heeft gegeven dus moeten wij ze gebruiken. Dat is weer een andere visie. Maar mijn visie is dat er geen god bestaat en nooit zal komen. En dus kan je gewoon inenten en dat is zelfs in het belang van alle kinderen. Ik neem mijn ouders nog steeds kwalijk dat ze het mij hebben onthouden en heb het later snel gehaald. Maar mijn ouders zijn geïndoctrineerd. Die geloven nog in sprookjes.
Aceb 8 maanden geleden
Prachtig Jan, dat ze nog leven.
divar 8 maanden geleden
niet gevaccineerd dan hoger eigen risico punt .
K. Nuks 8 maanden geleden
@ wispelhuis. Geaccepteerd.
wijari 8 maanden geleden
Wij leven in een vrij land waarin ieder mens zijn eigen mening mag hebben, mag besluiten wat hij/zij zelf wil. VRIJ LAND. Of.......vul maar in, te vreselijk om te schrijven.
ESF 8 maanden geleden
Degenen op wiens conto weer een overschrijding der ondergrens kan worden bijgeschreven - uiteindelijk toch de ultieme ondermijning der volksgezondheid - mogen dan zeker ook wel uit de anonimiteit in t zonnetje gezet worden met een IS-awardje ofzo, of niet?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.