Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op universiteiten moet gewoon in het Nederlands les gegeven worden

2.808 stemmen | Geplaatst op 18 mei 2018 | Website

Eens
89.4%
Oneens
10.6%

Reacties (11)

D2017 18 May 2018
Dat lijkt mij niet meer dan logisch; dit is Nederland ! Voor onderwijs in het Engels en zo meer heeft men buiten de landsgrenzen nog mogelijkheden genoeg.
nakuru 18 May 2018
Natuurlijk moet er in de moedertaal les gegeven worden. Waarom zou dat in een buitenlandse taal moeten.
Ron625 18 May 2018
Natuurlijk is lesgeven in een andere taal altijd mogelijk. Maar de subsidie mag m.i. alleen gebruikt worden voor lessen in het Nederlands. Lessen is een andere taal moeten dan ook gewoon volledig door de leerling betaald worden. Één uitzondering is een studie van een andere taal, maar lijkt mij logisch.
Kop zonder Kip 18 May 2018
Waarom praten we niet gewoon allemaal Engels over de hele wereld ? Bijna iedereen kan het al.. Na 1 generatie zijn alle taalproblemen in de hele wereld opgelost en scheelt triljarden aan centje's !
Jan met de korte achternaam 18 May 2018
Ik denk er een beetje genuanceerder over. In het algemeen zeg ik dat het goed is in het Nederlands te leren. B.v. techniek is zeer goed te doen in het Nederlands dus de Technische universiteit Eindhoven moet Nederlands. Echter je hebt ook bepaalde richtingen die het bijna vereisen om in het Engels te doen. Sterker nog die moeten zelfs ook deels in andere talen. International Business Ment b.v. Die studie MOET je gewoon in het Engels, Frans, Duits en liefst ook Spaans doen. Hoe meer talen erbij is gemakkelijker voor later dus daar zitten ook andere taalpakketten bij. Hoe meer talen je dan spreekt hoe makkelijker voor later
K. Nuks 18 May 2018
Uiteraard moet er in een grote internationale taal worden lesgegeven! Dat neemt niet weg dat je eerst goed leert jezelf fatsoenlijk uit te drukken in je moederstaal. Maar de realiteit is, ons taalgebied is minuscuul. Belangrijke onderzoeken, grote onderzoeksteams, belangrijke publicaties, literatuur het is allemaal in het Engels. Elk groot internationaal congres; Engels. Een zeer groot percentage bedrijven heeft buitenlandse contacten. Jezelf mondeling en schriftelijk vlot kunnen uitdrukken in een of meerdere van de grote talen is van vitaal belang voor de toekomst van elke student. Je schaamt je toch drie keer in de rondte wanneer je Louis van Gaal zich in het 'Engels' hoort uitdrukken. Of onze premier......
famclaes 18 May 2018
Ik ben het helemaal met K. Nuks eens, ikzelf heb een baan niet eens op universitair niveau maar ik wordt wel al vaak geconfronteerd met beschrijvingen of instructies in de Engelse taal en dat je het Nederlands goed beheerst dat mag je toch wel verwachten van iemand die toegelaten wordt op een universiteit of hoge school.
JosephdV 18 May 2018
Gewoon in het Nederlands. In je moedertaal neem je het beste op. Als ik tegenwoordig hoor wat voor een Nederengels men tegenwoordig op de TV gebruikt, dan word ik daar goed misselijk van Een normale Nederlandse zin uitspreken lukt al helemaal niet meer. Vooral dat grachtenvolk heeft hier een hand je van. Woorden als kids en dat afschuwelijke oh my god of flabbergasted, vliegen je om de oren.
Jabby 18 May 2018
Heb alle meningen aandachtig gelezen, maar volgens mij is lesgeven op de Nederlandse scholen hoog of laag in de Nederlandse taal de hoofdzaak. Alles wordt veel beter begrepen, men kan dan wel in het Engels les geven maar wat is de kwaliteit van het engels wat ze spreken?Heb zelf in engelstalige landen gewoond en je denkt soms dat je het begrijpt maar vaak ontgaat je toch iets, wat later dan weer belangrijk is. Ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Belgie. Iedere buitenlander die daar wil studeren moet eerst een taaltoets aafleggen in het Nederlands. Zak je jammer dan tot de volgende keer net zolang tot je slaagt voor de taaltoets. Uiteraard op eigen kosten.
wijari 18 May 2018
57 jaar geleden kregen wij al Engels op de huishoudschool. Spreek het niet vloeiend, maar begrijp het wel. Ook koken, gezondheidsleer, naaien, handwerken, verstellen, sokken stoppen, huis schoonhouden enz. Verschillende keren naar het Noorden met vakantie gegaan. Zelf jonge kinderen spreken daar al redelijke Engels.
hanshofman 18 May 2018
Dat lijkt mij meer dan logies wil je gelijke kansen voor iedere Nederlander geven. Dat in de hogere leerjaren bepaalde vakken voor internationale handel enz. in het Engels, Nederlands en Duits les word gegeven lijkt mij ook logies.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.