Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u zonnepanelen?

2.210 stemmen | Geplaatst op 2 juni 2023 | Website

Ja
55.9%
Nee
44.1%

Reacties (16)

Pretorius 10 maanden geleden
Ik heb 2 jaar geleden mijn huis gekocht en daar zijn ze gelijk met de bouw geplaatst . 12 stuks en 2 zonneboiler panelen. Ik ben er wel tevreden over. Ik gebruik alle opgewekte stroom zelf en lever zo goed als niets. Ik heb geen gasaansluiting.
tiscrea © 10 maanden geleden
Heb zelf geen zonnepanelen (huurhuis), maar doe wel mee met een project van Zonnecollectief Zeeland in de buurt van mijn huis.
B Tender 10 maanden geleden
Ja, heb ik. En tot op heden ben ik er nog blij mee ook. Of dat zo blijft is nog maar de vraag. Vooral mbt. het salderen in de toekomst. Nu is het salderen nog steeds 1 op 1 en alleen als de teruglevering het verbruik overtreft, krijg ik nu nog 0,09 euro/ kwh er voor terug. Die 1 op 1 saldering geldt nog tot 2025, daarna word het per jaar langzaam afgebouwd en dat is natuurlijk jammer. Tenzij je dan je opgewekte elektriciteit meer en nog meer ('s zomers) zelf gaat gebruiken, wat dan ongetwijfeld tot meer investeringen zal leiden.
B Tender 10 maanden geleden
Voorbeeld.....mei 2022 verbruik 93 kwh (nog geen panelen). Mei 2023 verbruik 61 kwh en 245 kwh teruggeleverd. (jaarlijkse saldering nog steeds 1 op 1).
ierist 10 maanden geleden
Ja ik heb zonnepanelen op mn dak liggen.
BaGj 10 maanden geleden
Sinds kort heb ik zonnepanelen, op het zuiden gericht, op het dak liggen. Het gaat erg lekker.......
GeelHesje 10 maanden geleden
Ja ik heb zonnepanelen. Aangesloten op 12V accu's. Das handig voor als WO3 over een paar weekjes echt gaat beginnen en alle 220V elec in de gehele EU kapot gebombardeerd gaat worden. Dan heb ik tenminste nog wat licht en muziek in huis ;-)
B Tender 10 maanden geleden
Nee, helaas jammer voor je. Door de rookwolken die dat te weeg gaan brengen werken je zonnepanelen niet. En zelf lijkt je me ook niet direct het zonnetje in huis. Dus......
Getver 10 maanden geleden
Nee, geen zonnepanelen of zonneboiler, zou graag het hele dak ermee vol laten leggen, helaas woon ik in een beschermd stadsgezicht en dan mag t niet. Mocht er iemand zijn die weet hoe je aan dit soort onzinnige regeltjes kunt ontsnappen: uw reactie is meer dan welkom.
GeelHesje 10 maanden geleden
@Getver: In de tuin tegen de schutting? Op uw schuurtje? Misschien op het dak aan de achterkant? Want meestal gaat een beschermd stadsgezicht alleen over de voorkant van een woning. Of plaats ze als protest achter de ramen aan de voorkant. Geen wet die u voorschrijft wat voor gordijnen u wel of niet in uw huis mag gebruiken. Protest postertje erbij hangen en eens zien hoe snel u die zonnepanelen wel op uw dak mag plaatsen. Succes!
Howy Cues 10 maanden geleden
Met één atoombom gooi je heel Nederland plat. Tenzij je GeelHesje heet, heb je geen schijn van kans.
wispelhuis 10 maanden geleden
Je zou niet meer zonnepanelen mogen hebben als nodig is voor de eigen behoefte.
B Tender 10 maanden geleden
En hoe gaat men dat bepalen dan @ Wispelhuis? Niemand weet van tevoren toch hoeveel uur zon er gaat schijnen in een jaar, noch hoe koud het gaat worden in de winter? Hoe groot een huishouden is en...blijft? Als je er op doelt, dat degene die nu aangesloten zit op het net en dat nieuwe aspirant paneelhouders niet meer op het net aangesloten worden....Tsja, dat lijkt mij dan toch meer een bestuurlijk probleem, waarmee onvoldoende rekening mee is gehouden en niet voldoende doordacht is door bestuurders..... Komt de laatste tijd wel meer voor, in velerlei aspecten zelfs.
wispelhuis 10 maanden geleden
Je gaat het pas zien als je het door hebt.
Getver 10 maanden geleden
@GeelHesje: Dank voor uw reactie, het criterium voor zonnepanelen wel of niet op je dak binnen een beschermd stads/dorpsgezicht is heel simpel en zonder uitzondering: ze mogen niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn.....dus al leg ik ze op de grond in mijn tuin of hang ik ze in een boom, dan blijven ze zichtbaar en dan mag het niet. Ik heb al diverse discussies gevoerd met lokale overheid maar die hebben als laatste antwoord/argument: handhaving waarbij de overheid op straffe van dwangsom verbiedt. Commissie die een vergunningsaanvraag beoordeelt en erover beslist, kijkt niet vooruit maar altijd achterom, het is een antieke club van lineair denkenden die elkaar liever kietelt dan mee durft te gaan denkend aan de toekomst, kortom een stelletje antiekelingen die zijn vastgeroest in hun gedachten. Tijd dat die club, WARK genaamd, wordt vervangen door een groep positief en progressief mee-denkenden.
GeelHesje 10 maanden geleden
@Getver: Ik ken uw plaatselijke omstandigheden niet natuurlijk maar als dat de enige regel is dan moet het toch mogelijk zijn om ze ergens vanaf de weg onzichtbaar en toch op een zonnige plek te monteren? En ik heb wel eens gehoord over zonnepanelen in dakpan vorm. Dus dan zie je geen panelen maar zwarte dakpannen. Er is vast wel een slimme oplossing te vinden toch? En zo niet dan kunt u hen misschien wel verantwoordelijk stellen voor misgelopen inkomsten cq uw hoge energie rekening. Gaat u trouwens ook even rekening houden met bepaalde EU wetgeving die bepaald dat als u in 2030 in een pand woont dat een lager energielabel heeft dan D dat u er dan niet meer in mag wonen en u het ook niet meer mag verhuren of verkopen? Ook die schade kunt u wellicht op hen verhalen want dan gaat uw pand totaal waardeloos worden mits u zonnepanelen mag plaatsen om uw energielabel te verhogen. Een brief van een advocaat doet soms wonderen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.