Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwart van alle jongvolwassenen heeft overgewicht. Heeft u overgewicht?

2.760 stemmen | Geplaatst op 1 juni 2023 | Website

Ja
46.3%
Nee
53.7%

Reacties (15)

wispelhuis 10 maanden geleden
Een klein beetje wel, een paar kilootjes er af (5 á 6) zou goed voor me zijn.
Pretorius 10 maanden geleden
Nee, gelukkig niet,eet gezond en rook en drinkt niet. Met 188cm en 82kg zit het wel goed.
Frank2 10 maanden geleden
Heb geen overgewicht. Maar ik hoor ook niet tot de groep jong volwassenen. Verbaasd me dat het "maar" een kwart is. Als ik zie wat die gasten naar binnen werken.......
Mieppio 10 maanden geleden
Met mijn beroep kunnen we niet dik zijn. De uniformen die we krijgen gaan niet verder dan maat 42 en bij hoge uitzonderingen 44. De gangpaden zijn smal waar wij door heen moeten lopen dus breed en zwaar gaat niet.
mmuller 10 maanden geleden
Het gemanipuleerde voedsel met veel chemische toevoegingen moet eens afgelopen zijn.... niemand weet wat al die onnatuurlijke toevoegingen met het mensenlichaam doet, behalve de veroorzakers.... helaas draait het alleen maar om geldelijke winst... helaas zijn de echte gezonde groenten, fruit zonder chemische behandelingen niet te betalen... kijk af en toe is naar Keuringsdienst van Waarde en je ziet hoe we besodemietert worden met kwaliteit en respect voor het voedsel... ben overtuigd dat door het minderwaardige voedsel zonder kracht de mens misschien daarom meer eet om verzadigd te raken en dat zou best overgewicht kunnen veroorzaken... de een zijn dood de ander zijn brood....
TCB 10 maanden geleden
Ja logisch, er wordt te weinig bewogen en teveel voor een schermpje zitten snacken.
2stroke4me 10 maanden geleden
Ik probeer m'n hele volwassen leven boven de 60 kg te komen (geen eetstoornis). Ondergewicht is een verscholen onderwerp.
wij zijn het 10 maanden geleden
Wij kunnen allemaal eten als 'een diekwerker'. Ook de kinderen. Maar we doen het niet. Genoeg is genoeg. Meer eten we niet. Ik hanteer de regel 1x snoep per dag, chips en 'iets van de bakker' alleen in het weekend. Sommige vriendjes vinden dit ouderwets, prima. Maar we zijn allemaal slank en gezond. En dus ook meer energie.
mikel2 10 maanden geleden
ik ben 148 cm lang,en weeg 120 kilo schoon aan de haak
Mieppio 10 maanden geleden
mikel2 dat is best zwaar, komt het door een ziekte of is het van het vele eten / snoepen. Dan zeg ik jij bent vierkant en das niet gezond
Howy Cues 10 maanden geleden
Elk pondje gaat door je mondje is een oud-Hollands gezegde. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Ook te weinig beweging, psychische problemen, erfelijkheid of medische problemen vergroten de kans op overgewicht. We weten allemaal dat gezonder en minder eten en meer bewegen de oplossing is tot afvallen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want het valt in de échte wereld behoorlijk tegen om gezond en caloriearm te eten, laat staan minder. Gezond fruit en verse groente zijn een illusie. Uit recent onderzoek is gebleken fruit en groente overvol zitten met bestrijdingsmiddelen, zoals pesticiden. Deze gevaarlijke chemische stoffen kunnen kanker, luchtweg- en huidaandoeningen, zenuwaandoeningen, stofwisselingsproblemen en dergelijke veroorzaken. Uit het oogpunt van de boer gezien, is het begrijpelijk dat hij zoveel mogelijk 'goed' voedsel wil produceren. Helaas wil 'goed' niet zeggen 'gezond', want 'goed' betreft 't uiterlijk en niet 't innerlijk. De schadelijke bestrijdingsmiddelen blijven niet beperkt tot het 'huidje' van fruit of groente, maar zij verzadigen alle gewassen tot in de kern. Niet alleen de mens ondervindt 'onbedoeld' schade, maar ook de bodem, het water en de lucht vervuilt. Uit vele studies is gebleken dat boeren vaker lijden aan bepaalde pesticide-gerelateerde ziektes (bijv. Parkinson) dan een doorsnee burger. M.a.w. de boer vergiftigt zich zelf 'onbedoeld' eerst. Onbedoeld? Ja, de bestrijdingsmiddelenindustrie is verantwoordelijk. Zij weet beter. Zo niet, zij moet beter weten. Willens en wetens vergiftigt de verdorven chemische industrie de hele wereld. Al duizenden soorten planten, insecten en dieren zijn reeds uitgestorven door toedoen van pesticiden en andere bestrijdingsmiddelen. De bestrijdingsmiddelenindustrie kan niet langer zeggen "wir haben es nicht gewusst".
B Tender 10 maanden geleden
Ja.....de nul op de analoge weegschaal sluipt vanaf rechts steeds dichterbij, zelfs als ik er met een been op sta...... Maar het interesseert me helemaal niks, voel me prima en leef m'n leventje nog steeds zoals ik wil en geniet van de nog steeds aanwezige welvaart. Het houtje bijten komt vanzelf in de toekomst wel (pensioenwet). Carpe Diem !!!
mmuller 10 maanden geleden
Beste Howy Cues je hebt het goed gezien... Multinationals zoals Nestle, Monsanto, Cargill, BASF, Campina, DMV en nog vele meer spoelen heel veel geld in het laatje van de overheden zonder empathie voor de gezondheid van de Burgers... heb het idee dat de Elite haar eigen gezonde Supermarktje heeft om te shoppen.... lang leven de oplichters die aan onze ondergang medewerken....
Pretorius 10 maanden geleden
Altijd de kleine lettertjes lezen op de verpakking van voeding. Weet wat je eet, zo simpel is het. Koop een boekje waar alle E nummers en toevoegingen in staan vermeld en weet waar dat vandaan komt, je zal schrikken hoeveel gif je ongemerkt binnen krijgt. Een plakje ham is van nature niet vierkant, dit is allemaal geplakt en in elkaar geknutseld zo ook kaas en worst en vooral kip. Nogmaals weet wat je eet.
Peritum ? 10 maanden geleden
In deze gevaarlijke en onvoorspelbare tijden kun je maar beter een beetje extra vlees en vet op je botten hebben zodat je er in geval van noodzaak op kunt teren. Trouwens, het gezonde voedsel ( groente, fruit en bio voedsel) zijn dankzij de politiek nog steeds schreeuwend duur en minimaal voorhanden ( zeker in de dorpen zonder mega supers). Alweer een belofte van R die niet waar gemaakt is.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.