Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik geef gul aan het goede doel

2.556 stemmen | Geplaatst op 24 mei 2023 | Website

Ja, ik betaal graag
11.9%
Ja, maar wel minder
28.5%
Bijna nooit
29.6%
Nee, ik geef niks
30%

Reacties (23)

dasy 11 maanden geleden
aan alle goede doelen is er een directeur die er voor een vorstelijk loon eerst ijn zak vult, dus nee
Karel33 11 maanden geleden
IK geef aan een goed doel: mijn amstaf. Goede doel bazen laten zich rondrijden in grote autos--daar ga ik niet aan geven.
wispelhuis 11 maanden geleden
Ja, ik ben donateur van een paar goede doelen. Ik geef naar vermogen, maar alle kleine beetjes helpen. En die criticasters hier geef ik de raad om zich eerst eens te informeren voor ze onzin uitkramen.
fapa 11 maanden geleden
google een wat deze directeuren binnen graaien , waar vaak oudere mensen door weer en wind van deur tot deur gaan en om een eurootje "smeken ' ik geef ze iets , eigen voor hen die daar de moeite voor doen.
Johan__ 11 maanden geleden
https://www.goededoelennederland.nl/over-de-sector/sectoronderzoek/beloning-directeuren-goede-doelen
Johan__ 11 maanden geleden
Dus nee, ben gekke henkie niet.
Zweistein 11 maanden geleden
Ik betaal me al blauw aan het goede doel "de belastingdienst " Albert Heijn, Jumbo en nog talloze graaiers. Er blijft helaas niets meer over voor de echte goede doelen.
Pindakaas1983 11 maanden geleden
Geen geld
peter Arnolds 11 maanden geleden
De voedselbank kan altijd langskomen.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Ik ben structureel donateur van diverse wat kleinere organisaties die zich inzetten voor dieren, natuur en milieu en die geen dik betaalde directeur en kostbare panden hebben. Daarnaast doneer ik nog af en toe iets aan diverse andere organisaties die uiteraard ook aan die eisen moeten voldoen.
heul 11 maanden geleden
Een goed doel steunen is een goede zaak. Maar het is lastig het kaf van het koren te onderscheiden, maar je even verdiepen geeft snel helderheid. Ik geef graag, maar alleen een select groepje goede doelen. Heeft twee voordelen, het bedrag voor een beperkte groep is hoger per groep en ik heb het idee dat er echt iets nuttigs mee wordt gedaan. Zwakkeren steunen is nooit verkeerd.
Leo Vlaar 11 maanden geleden
Goede doelen hanteren de strijkstok formule waar het grootste deel opgehaalde geld verdwijnt in de zakken van directeuren en leidinggevende . Dat is al een grote schande maar nog erger is het als grote inhalige supermarktketens en winkelconcerns , energiebedrijven maar al te graag deelnemen aan de graaicultuur om extreem dikke winst te maken . De consument probeert te overleven maar de prijzen van eerste levensbehoeften Alles wat aan voeding, kleding, huisvesting, verwarming, huishoudelijke artikelen enz. onontbeerlijk is om te kunnen leven zijn voor vele echt onbetaalbaar geworden . Nu de jaarcijfers van grote voedingsconcerns bekend zijn, blijkt dat ze niet hebben geleden onder de stijgende prijzen van levensmiddelen. Hun winsten zijn zelfs gestegen, en daarmee lijken hun aandeelhouders de winnaars te zijn van de inflatie. Zij kregen de afgelopen jaren grote winstuitkeringen in de vorm van dividend. Uit de jaarcijfers van afgelopen week blijkt dat voedingsbedrijven opnieuw miljardenwinsten hebben gedraaid. Ahold Delhaize kwam uit op 2,5 miljard euro, Heineken maakte 2,7 miljard euro winst, Unilever 8,3 miljard euro en Amerikaans levensmiddelenproducent Procter & Gamble zo'n 12,8 miljard euro. Supermarktketen Jumbo noteert over 2022 een recordomzet van 10,2 miljard euro, een groei van 3,2 procent. Ook dochter La Place doet het goed. De restaurantketen verdubbelt zijn omzet naar 107 miljoen euro .
B Tender 11 maanden geleden
Bij de belastingdienst zijn er zo'n 50.000 instellingen bekend met een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). 500 tot 600 daarvan werven op landelijke schaal. Het gemiddelde jaarsalaris van een directeur bedraagt 102.691 euro ( waarbij 83.152 euro, voor een kleinere en 122.586 euro voor een groter goed doel). Behalve van donaties zijn er ook subsidies aan te vragen en is er ook de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit de loterij opbrengsten. (E.e.a. onder meer gevonden op Google ( goede doelen ). Lijkt mij eerlijk gezegd een mooie lucratieve bezigheid, voor iemand die maar niet aan de slag kan komen, of voor die van z'n noeste arbeid, voor het minimumloon, af wilt....... Mijn mond viel open, mijn portemonnee klapte dicht.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Ik kom naar financiële draagkracht en ook in het dagelijks leven op voor zwakkeren. Dus bv. dieren die nu eenmaal niet voor zichzelf op kunnen komen en die helaas vaak slechts als ding of "verdienmodel" beschouwd en behandeld worden, maar ook voor mensen in armoede of met andere problemen.
Howy Cues 11 maanden geleden
Als u geëngageerd bent en opkomt voor uw idealen dan kunt u op uw eigen manier een verschil in onze wereld maken. Bijvoorbeeld door geld te geven en/of vrijwilligerswerk te doen. Ook 'De Goede Doelen Loterijen' is een vorm van gul geven aan goede doelen. Wanneer het 'goede doel' ver van ons bed ligt, hebben wij er vaak geen affiniteit mee. Bovendien kunnen wij niet alle problemen en wantoestanden in de wereld oplossen door in den blinde en/of gul te geven aan zogenaamde goede-doelen-organisaties. Als het om goede doelen gaat, zijn er altijd lieden die zich slinks geld toe-eigenen, waardoor lang niet alles terechtkomt op de plaats waar het nodig is. Vandaar dat het gezegde 'er blijft veel aan de strijkstok hangen' onlosmakelijk verbonden is met commerciële organisaties rondom goede-doelen-activiteiten.
Tramper Kees 11 maanden geleden
Ik ben structureel donateur van de Reumastichting en de Nierstichting. Dit is eigenbelang want 60% van de mensen geeft niets om nierpatiënten en reumapatiënten, terwijl dit over 5 miljoen mensen gaat in Nederland. 25% van de Nederlanders dus. Artrose is een van de vormen van Reuma Ik heb zware Artrose en nierfalen. Aan andere goede doelen geef ik dan niet.
B Tender 11 maanden geleden
En.... wat we natuurlijk ook niet moeten vergeten......De ontwikkelingshulp. Dit bedroeg voor de EU en 28 lidstaten 74,4 miljard Euro en voor Nederland 4,76 miljard Euro. Wat doen ze daar dan mee ???.... Als ik daarnaast ook nog eens geconfronteerd word met een TV spotje met een hartverscheurend tafereel van een kind, (in een TV spotje van 60.000 tot 125.000 euro (20 sec--100x)) dat oproept om te doneren?
Leo Vlaar 11 maanden geleden
Genoeg over goede doelen NL heeft een heel erg groot probleem ! u kinderen of kleinkinderen kunnen geen goede woonruimte vinden omdat vergunning , statushouders voorrang krijgen bij de toewijzing ervan . De grote tsunami stroom aan massa immigratie van Gelukszoekers uit Afrika , Azië , het Midden-Oosten doorkruisen EU om in Ter Apel asiel aan te vragen wat zij van NL verwachten : ' Eten , huis, auto's... Alles ! . Nederland moet echt veel strenger optreden tegen zulke profiteurs en de toelatingseisen zo aanpassen dat ze ons land liever overslaan en het signaal afgeven dat het hier geen paradijs is voor illegale asielzoekers . Als het kabinet hierover alleen maar blijft vergaderen een asielstop is volgens Rutte een onhaalbare kaart direct weer terugsturen naar het land van herkomst is echt de enigste oplossing van dit probleem ! . De opmerking van deze mensen moeten toch ook ergens wonen hoor je nogal eens voorbij komen als het COA weer de zoveelste opvang locatie heeft afgedwongen maar daarmee kan je het niet goedpraten .
Johan__ 11 maanden geleden
Zo lang er nog voedselbanken nodig zijn, lijkt me dat prio ipv de Jaguar of boot van een of andere directeur
W.Melger 11 maanden geleden
‘Liefdadigheid is het teruggeven van een fooi door een paar enkelingen die de massa eerst hebben beroofd. Ze willen hun slechte geweten afkopen, maar het smerige systeem dat hun alle rijkdom en privileges heeft gebracht voor hun nakomelingen behouden.’ De rat van Amsterdam door Pieter Waterdrinker
C.J. de Loof 11 maanden geleden
Een deel van de zo genaamde goede doelen zijn liegende en bedriegende criminele organisaties zoals wakkerdier, Amnestie, wereld natuurfonds enz. Bovendien blijkt keer op keer dat het geld verkeerd terecht komt of op gaat aan overheadkosten. Voor de collectanten die langs de deur gaan heb ik altijd wat klaar liggen maar velen willen geen cash geld meer dus einde verhaal.
Allem 11 maanden geleden
@C.J. de Loof heeft wederom helemaal gelijk. Geen speld tussen te krijgen.
Allem 11 maanden geleden
tip voor iedereen “zeg je abonnement op de postcodeloterij zsm op aub”
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.