Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik gebruik het liefst een zelfscankassa

3.612 stemmen | Geplaatst op 20 mei 2023 | Website

Ja
37.1%
Nee
62.9%

Reacties (23)

GeelHesje 11 maanden geleden
Nee. Ik betaal alles cash.
W.Melger 11 maanden geleden
Ook ik betaal alles cash.
GeelHesje 11 maanden geleden
Een zelfscankassa is een persoonlijk controle apparaat. Niet bedoelt om dingen gemakkelijker te maken maar om tot in detail bij te houden wat u zoal koopt. Dat klinkt niet zo erg als het is want dit is de voorloper van de e-id waarmee u niet alleen zelfs geen eten meer kan kopen als u die niet heeft maar tevens een middel gaat worden om uw CO2 en uw sociale krediet punten aan te koppelen. Nu mag u nog alles kopen in de supermarkt. Straks niet meer. Dan gaat de roverheid bepalen of u oa nog wel vlees of pizza mag kopen. De zelfscankassa is er om u daarop voor te bereiden zodat u het volkomen normaal gaat vinden om een app te gebruiken om eten te (mogen) kopen. Nu hoef he alleen nog maar je bonnetje bij het hekje van de uitgang te houden om de supermarkt te mogen verlaten. Straks komt u er zonder app niet eens meer in. Dus: Blijf cash betalen en weiger aan dit soort systemen mee te werken!
volijke 11 maanden geleden
Cash, ik heb géén behoefte om gecontroleerd te worden w.b mijn bestedingspatroon. Bron o.a Zie Kaag 100 euro afspraak met banken, zie economisch journalist Arno Wellens, zie oud directeur Nederlandsche Bank.
Emmetje 11 maanden geleden
Voor een paar boodschapjes vind ik het wel handig. Maar om een volle kar zelf te moeten scannen; nee bedankt! Een zelfscankassa gaat ten koste van een arbeidsplaats. Ik sta niet op de loonlijst van de supermarkt dus ga ook het werk niet voor ze doen. (Tenzij ik de helft voor de boodschappen mag betalen).
Kennie-L 11 maanden geleden
Ik ga natuurlijk niet zelf lopen scannen, daar zou minimaal tien procent korting tegenover moeten staan. Verder heb ik al jaren geen cash meer op zak, betaal alles met mijn watch.
No summer this year 11 maanden geleden
Ja is soms erg makkelijk als je weinig boodschappen hebt en t is super druk bij de kassa's. Inderdaad wordt hierdoor alles gelogd wat je koop en het is nu al dat daar reclames aan worden gekoppeld. En straks wil die enge Kaag met die witteboordencriminelen in Brussel dat alles tot op het dubbeltje wordt geregistreerd en worden we een richting in geduwd. Hoe zo democratisch leven? Dictatuur van witte boorden criminelen in Brussel. Zo snel mogelijk Nexit. en Kaag exit.
Howy Cues 11 maanden geleden
Ja, ik gebruik het liefst een draagbare handscanner. Je pakt de gescande boodschappen tijdens het winkelen al in. Bovendien biedt het scannen het voordeel dat je gelijk het totaalbedrag ziet, zodat je niet onverhoopt boven je bestedingslimiet uitkomt. Contant is duur, ouderwets, vies en onhandig. En inderdaad, ik ben niet zo pin-fobisch ingesteld. Gemak dient de mens. Cash-geld is niet langer de deugd-ethische eigenschap van de portemonnee. Betaalkaarten en creditcards daarentegen zijn de hedendaagse norm. Zoals eerder gezegd geef ik de voorkeur aan een draagbare handscanner, dus niet met de camera van mijn handy, omdat de handscanner makkelijk afleesbaar en controleerbaar is. Echter elk voordeel heeft zijn nadeel. Gezien het aantal ruzies na steekproeven bij afrekenpunten (zelfscankassa's) blijkt dat vergeetachtigheid hoogtij viert onder proletarisch winkelen.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Ik vind het niet handig en omdat ik het maar twee maal gedaan heb en daardoor weinig ervaring heb teveel gedoe. En ik vind het altijd wel gezellig even aan de kassa.
B Tender 11 maanden geleden
Het is door de branche zelf in het leven geroepen en gaan nu zitten klagen dat het aantal diefstallen toegenomen is? Neem me nu niet kwalijk hoor maar vooraleer een onderneming iets in het leven roept, wordt er toch eerst onderzoek naar gedaan? In dit geval kennelijk niet dus. En hoezo klagen over diefstal, terwijl ze zelf de grootste dieven en consumenten bedriegers zijn......Nee, ik gebruik geen zelfscan kassa.... (Ik steel nog gewoon op de ouderwetse manier.. (not)).....Door die zelfscan kassa te gebruiken, moet je zelf de handelingen doen, die normaal een kassière doet. Het gekke daarbij is dat je als gebruiker er niets van terug ziet. Geen korting of wat dan ook, terwijl alle besparing in de zakken van de supermarkt verdwijnt. Want zij besparen daarmee op loonkosten. Dus kortom....wie is er nu een dief !!!
peter Arnolds 11 maanden geleden
Nee, ik betaal alles met echt geld.
C.J. de Loof 11 maanden geleden
Geen haar op mijn hoofd die er over denkt. Ik wil er niet van beschuldigd kunnen worden dat ik iets vergeten ben of verkeerd heb gescand en ik betaal contant. Als ik dan vanmorgen ook nog op het nieuws hoor dat de winkeldiefstal gemiddeld met 20k per filiaal zijn gestegen dan denk ik toch dat de zelfscan nog verbetering nodig heeft. Als het de bedoeling is dat ik steeds langer moet gaan wachten omdat ik weiger naar de zelfscankassa te gaan dan ga ik wel naar een andere supermarkt.
Captain John 11 maanden geleden
Van de week 2 keer naar AH geweest en 1 maal naar de Lidl. Alle 3 keer is mijn tas gecontroleerd bij de zelfscan. Dat gebeurd nadat je tas is ingepakt. Ik pak mijn tassen netjes in, maar de "controleurs" halen alles ondersteboven en knallen alles er zo maar weer in. Wat resulteert in beschadigde producten. Ik ben er mee gestopt. Ik heb er geen zin meer in om voor een notoire winkeldief aangezien te worden. Als de supermarkten zo benauwd zijn voor diefstal, moeten ze maar gewoon stoppen met zelfscan....
volijke 11 maanden geleden
Datum: 19 mei 2023 Economie Sylvia Slegers Congolese mannen, vrouwen en kinderen worden elke dag blootgesteld aan groot gevaar in de kobalt-mijnbouw. Veel Afrikanen delven het giftige bestandsdeel in “mensonterende omstandigheden”, stelt Siddharth Kara, schrijver van het boek ‘Cobalt Red – how the blood of the Congo powers our lives’. Het mineraal is cruciaal voor de productie van lithium-ijzerbatterijen die nodig zijn voor smartphones, laptops en elektrische auto’s. Honderdduizenden Congolese mannen, vrouwen – soms met baby’s op hun rug – en tienduizenden kinderen van 4 jaar en ouder werken zich dag in dag uit urenlang in het zweet om het ‘blauwe goud’ kobalt te delven. Voor één tot twee dollar per dag. Specifiek gereedschap en een veiligheidsuitrusting – zoals maskers of beschermende kleding – ontbreken vaak, stelt de Amerikaanse activist en onderzoeker Siddharth Kara.Kara is niet overtuigd door de retoriek van de multinationals. “Er is geen schoon kobalt. Dat is marketingfictie”, laat hij Break Through News weten. “In al mijn tijd in Congo heb ik nooit iets gezien of gehoord over activiteiten van het RMI, het RMAP of het GBA”, schrijft hij in zijn boek. “Zero-tolerantie ten opzichte van kinderarbeid en mensenrechtenschendingen zijn tot nu toe loze kreten. Er is geen enkel bedrijf dat apparaten maakt met een kobalt-oplaadbare batterij erin dat kan beweren dat het mineraal niet uit ambachtelijke mijnen afkomstig is. Iedereen die iets anders beweert, grossiert in leugens.” Tsja daar rijdt je dan in je elektrische autootje met die zalige groene gedachte......en nog even betalen met je mobiele "groene"telefoon. Lees zijn verhaal maar eens, hulde aan die man!!! Voormalig investeringsbankier Kara, verbonden aan de universiteit van Harvard in de VS en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Nottingham in Engeland, reist al ruim twintig jaar de wereld rond om verslag te doen van wat hij noemt “moderne slavernij”. Hij is activist en expert op het gebied van mensenhandel, kinderarbeid etc.
wispelhuis 11 maanden geleden
Natuurlijk de zelfscankassa! Makkelijker en sneller kan niet. Een volle kar scannen óf alles bij de lijnkassa eerst op de band zetten én weer terug in de kar is tijdrovend, onhandig en niet meer van deze tijd. En sinds wanneer heeft Lidl scankassa's?
ierist 11 maanden geleden
In de supermarkt hier in de buurt is geen zelfscankassa. Als ik naar de AH ga voor een paar boodschappen pak ik wel de zelfscankassa, alleen irritant als ze controleren als je tas al vol zit. Daarom alleen bij een paar boodschappen zelf scannen.
dutchy71 11 maanden geleden
Alleen de controle die je krijgt na afloop, Dan sta je toch voor lul als je tas ondersteboven wordt gehaald, Maar zoals de waard is vertrouwt hij zij klanten.
gewoon ikke 11 maanden geleden
Bij de Lidl in Terneuzen doe ik dat zéker niet meer, daar werd ik echt iedere dag gecontroleerd en kon ik mijn tas weer leegmaken en met iedere dag bedoel ik ook iedere dag en ik ben niet de enige die kwaad word daar , ik heb gevraagd of er op mijn voorhoofd "Deze man steelt' staat of zo, maar dan zegt zo een type dat het een steekproef is............... iedere dag was ik meer tijd kwijt aan de zelfscan dan aan de gewone kassa. Dus nee, ik doe niet meer mee aan die onzin.
Borduurnaald 11 maanden geleden
In Belgie is dat beter geregeld de kassa medewerker pakt je boodschappen uit je kar scan ze en legt ze in een ander karretje wat er bij staat dat is pas klant vriendelijk.
Leo Vlaar 11 maanden geleden
De zelfscankassa werkt diefstal in de hand stop dan met deze klantonvriendelijke manier van afrekenen en alle informatie in kaart brengen over hun uitgavepatroon, inzetten camera’s met gezichtsherkenning . Mensen we leven in een land van big brother is watching you zodra je ergens een pinautomaat gebruikt dan weten ze al hoe je eruitziet en op welke plek , stad of drop u zich bevind . Klanten stelen meer uit supermarkt, door hoge inflatie en zelfscan dat die winkels de prijzen van hun levensmiddelen tot in het extreme toe hebben verhoogd en hierdoor vele miljarden winst maken is oké ?? . En nee diefstal is niet goed te praten ! maar de prijzen voor de Eerste levensbehoeften en alles wat aan voeding, kleding, huisvesting, verwarming, huishoudelijke artikelen enz valt moet men betaalbaar houden. In het jaar dat de inflatie opliep naar meer dan 10 procent is er flink meer gestolen in supermarkten. Financieel retailspecialist Marshoek heeft becijferd dat er in 2022 per winkel gemiddeld 66.300 euro aan producten onbetaald mee naar buiten werd genomen. Dat is zo'n 20.000 euro meer dan een jaar eerder, toen de inflatie nog onder de 3 procent bleef. Voor de hele supermarktbranche is dat een extra kostenpost van 70 miljoen euro. Verdacht gedrag Wirner van Aanholt constateert ook veel diefstal in zijn Jumbo in Gorinchem. "We komen bijvoorbeeld tegen dat mensen voor 27 euro afrekenen en voor 150 euro in hun karretje hebben zitten." Hij heeft nu een nieuw systeem in zijn winkel dat via de camera's meldt als iemand verdacht gedrag vertoont .
Domoor 11 maanden geleden
Hoe meer we via internet betalen hoe duurder de banken het betalen zullen maken. Reken maar van yes. Een rekening kost nu al +/- 8 € per maand en zonder kan je niet. Ook een vorm van geen vrijheid hebben .
Borduurnaald 11 maanden geleden
Domoor, Dan heb jij wel een heel duur pasje , dat mag je wel eens nakijken of je heb er meerdere.
Domoor 11 maanden geleden
Borduurnaald. Een rekening voor twee personen met ieder een pas. Maar erger vind ik de verplichting,
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.