Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De TikTok app zou verboden moeten worden

2.391 stemmen | Geplaatst op 19 mei 2023 | Website

Eens
82.9%
Oneens
17.1%

Reacties (23)

Tramper Kees 11 maanden geleden
Zeker zolang China ermee kan spioneren net als bij Huawei telefoons die geproduceerd worden door defensie personeel van het Chinese leger. Het is een ex defensie afdeling.
wispelhuis 11 maanden geleden
Het bewijs dat er via de TikTok app door China kan worden gespioneerd is nog helemaal niet bewezen, En de Huawei telefoons gebruiken we nog elke dag, alleen heten ze nu Oppo.
Karel33 11 maanden geleden
Zodra er maar een vermoeden van spionage door China is slaat alles op tilt. Landen waaronder natuurlijjk Nederland lopen als makke schapen achter de USA aan en laten zich gek maken omdat ze geloven dat de USA altijd gelijk heeft. Als china wil spioneren hebben ze daar betere middelen voor. China doet hetzelfde was de CIA doet. Maar dat mag je niet zeggen, volgens de USA zijn Rusland en China landen die je niet kunt vertrouwen. Net of de USA WEL te vertrouwen is. Ik heb geen smartphone maar als ik er 1 zou willen kocht ik een Huawei phone Me laten gek maken door al die waanzinnige aannames? Never nooit niet.
BigF666 11 maanden geleden
waarom verbieden? weer betutteling van de overheid? waar is de vrije keuze gebleven? of gaan we allemaal ons als makke schapen gedragen?
Gerard40 11 maanden geleden
Van die stelling in nog niets feitelijk vastgesteld en bovendien wordt je nu al continu gemonitord door, en bewijs daarvoor is ook niet beschikbaar, allerhande bedrijven, overheden en wat dies meer zei. Nog maar niet te spreken over de "normale" (bedrijfs/universiteit/overheid)spionage, beveiligings camerasystemen, verkeerscamera's, afgetapt telefoonverkeer, en ga zo maar door. Big brother is watching you already. Maar gezien de feiten die bekend zijn over het gebruik van internet voor m.n. criminele activiteiten of andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen zou de stekker er eens uit getrokken moeten worden. Geen TikTok, FB, Instagram erc. en gewoon veilig niet afgeleid achter het stuur van auto of fiets, praten met elkaar en geen opruiende anarchisten. Evenmin meer mensen ongewild zien die vroeger niet hadden misstaan in circus Bailey. Het leven is de moeite waard ook zonder Internet en gelukkig zijn er nog (wel/steeds) mensen die dat weten
C.J. de Loof 11 maanden geleden
Bij de meeste mensen valt niet zoveel te spioneren hoor, voor telefoons die worden gebruikt door politie defensie enz. moet je geen risico nemen. Ik word schijt ziek van alle regeltjes en betutteling in dit land. Laat ze in den Haag iets nuttiger werkt gaan doen.
dasy 11 maanden geleden
de loof datdoen ze toch ook hele vergaderingen spelen met hun telefoon
ierist 11 maanden geleden
Dat spioneren doen volgens mij niet alleen de Chinezen. Verder vind ik dat tiktok een waardeloze app, maar ik ben niet zo van al dat verbieden en betuttelen.
Kaiser 11 maanden geleden
wat laten we ons weer door die achterlijke amerikanen op jutten, alles weten van iemand is zeker alleen voor hun weg gelegd , stom volk .
Rippertje 11 maanden geleden
Lost niets op als je een VPN verbinding neemt kan je dit omzeilen , plus dat je niet te volgen bent . IP adres wordt afgeschermd
Mieppio 11 maanden geleden
Stelling landbouwakkoord was er snel vanaf, sneller dan die mafkees die op geld zat te wachten. 1 dag een stelling er op is meer dan zat.
Karel33 11 maanden geleden
In verbieden zijn ze in den Haag goed. Maar de door henzelf veroorzaakte problemen kunnen ze niet oplossen. Zie de toeslag affaire--de "hulp" aan groningers--aan de lumburgers waar ruimhartig naar de geleden schade zou worden gekeken--de totaal uit de klauwen gelopen opvang van gelukszoekers terwijl de veilige landers en uitgeprocedeerden niet wordeen uitgezet--voeg daar aan toe de notoire leugenaar Rutte en IS wijven knuffelende Kaag en de bananen republiek is geboren.
Howy Cues 11 maanden geleden
Het is wel heel naïef te denken dat alleen de Chinezen er met onze data van doorgaan. Ook democratische rechtstaten zoals Amerika zijn er als de kippen bij. Hun databases zitten ook tjokvol met onze privacygegevens. Echter daar hebben we geen verbod voor uitgeroepen. Blijkbaar kunnen we data-diefstal wel pruimen van bevriende (democratische) naties, maar niet van vijandige (niet-democratische) naties. En daar valt veel voor te zeggen, want de vijand van onze vriend is onze vijand. Naast veiligheidskwesties zijn er nog andere problemen die sociale media veroorzaken voor haar gebruikers. Sociale media staan bekend om hun schadelijke effecten op de geestelijke gezondheid, zoals een verhoogde mate van depressie en angst. Verslavende algoritmes spelen hierbij een evidente rol en daar is geen kruid tegen gewassen. Uit oogpunt van veiligheid (spionage) zou Tiktok verboden kunnen worden, maar dit is water naar zee dragen, omdat andere sociale media niet roomser zijn dan de paus. Nagenoeg niets blijft binnenkamers. Al met al ligt onze gevoelige privacy met gespreide beentjes voor het grijpen.
B Tender 11 maanden geleden
Grote onzin en een vorm van protectionisme door de VS. Het lijkt op een hetze die ze aan het kweken zijn tegen China. Net als het zwartmaken van Huawei..... Alsof, al die VS troep geen rotzooi is die de persoonlijke gegevens van mensen opslaat en zelfs verhandeld, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en enz. Het is de pot die de ketel verwijt en allemaal een pot nat en ze gaan allemaal vroeger of later voor een doel......Het beluste van geld......Gelukkig sta ik er verre van en is het niet aan mij besteed.
Kaiser 11 maanden geleden
valt mij nog mee dat niemand het heeft over de spionage apparatuur die de Chinezen in de bruggen en nieuwe sluisdeuren bij Terneuzen hebben geplaats .
B Tender 11 maanden geleden
Dat wij hier in Nederland en in vele landen in Europa, achter de VS hollen (al lopen ze in hun blote kont), dan komt dat alleen maar doordat we hopeloos afhankelijk zijn van de VS. Zij leveren nog steeds het merendeel aan het defensiebudget van de NAVO en we nemen hun steeds verder oplopend begrotingstekort maar al te graag voor lief.... Immers, als de VS er echt iets aan zou gaan doen om dit weer in normale proporties te krijgen, dan zijn het vooral de Europese economieën, die behoorlijk op hun neus zullen kijken. Daarom hopen we hier, dat de (ver)spilzucht van de VS nog lang mag blijven duren en lopen we graag nog achter hun kont aan en nemen hun stellingname tegen de Chinezen maar al te graag over.
Emmetje 11 maanden geleden
Beter is om al die cookies te verbieden. Vaak verplicht het te accepteren voordat je bij de info kunt die je zoekt. Meestal klik ik dat meteen weg. Het is ook zo dat ze met jouw gegevens geld verdienen terwijl je persoonlijk geen cent ziet. Tja, ik weet het.........je kunt niet overal onderuit komen maar ik accepteer niet alles klakkeloos. En TikTok heb ik niet op mijn telefoon. Pas ook maar op met "Telegram" (de tegenhanger van Watchsapp). Consumenten beter informeren over dergelijk ongure zaken lijkt me welkom.
Karel33 11 maanden geleden
Waar de USA zo bang voor is en ten dele a is bewaarheid: Dat ze door China overvleugeld worden op alle gebied. Dus alles uit de kast halen om China plus landen die het niet eens zijn met de USA als onbetrouwbaar te bestempelen. En natuurlijk denken de amerikanen dat ze altijd gelijk hebben. In het nieuws: door de amerikanen veroorzaakte oorlogjes in diverse landen zijn ruim 4 miljoen doden gevallen.
Karel33 11 maanden geleden
Ja Emmetje: Als ik koekjes wil ga ik naar de bakker--ik haat die cookies die je MOET accepteren om iets te kunnen lezen. Mooi niet dus.
jansplinter 11 maanden geleden
Hoezo tiktok , een totaal nutteloos en overbodig iets.
fiat124sport 11 maanden geleden
geloof er niks van waarom zouden ze jou willen bespioneren kijk elke dag en wat kan mij het schelen tot slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 stop energietransitie stem ze weg
Rolf 11 maanden geleden
Van alle social media de stekker uittrekken. Het is een gif dat onze samenleving verknald. Overigens; Als je bang bent voor spionage, dan is het naïef te denken dat alleen China dat doet. Facebook en consorten zijn net zo erg.
Mosk 11 maanden geleden
weg met alle rotzooi. snapchat tinder instagram facebook. allemaal weg ermee. vroeger hadden de mensen dit ook allemaal niet, en toen ging het leven ook gewoon door. nu zouden ze niet meer zonder kunnen zogenaamd. het heeft alle gezelligheid onder de mensen weggenomen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.