Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik vind AI een gevaarlijke ontwikkeling

3.063 stemmen | Geplaatst op 12 mei 2023 | Website

Eens
89.8%
Oneens
10.2%

Reacties (35)

Mosk 11 maanden geleden
stop ermee voor het te laat is. als het nog niet te laat is. al die rotzooi wat moeten we er toch mee?
Baltimore 11 maanden geleden
Natuurlijk, typisch Zeeuws. Angst voor het onbekende. Zolang het niet met de bijbel te verklaren is moet men er niets van weten.
BaGj 11 maanden geleden
Ik ben bang dat de mensheid met al deze ontwikkelingen zijn eigen graf graaft. Als iedereen er vertrouwelijk en bewust mee omgaat kan het voor bepaalde dingen heel positief zijn. Maar zolang er criminaliteit en onbetrouwbaarheid onder de mensen is, zullen deze uitvindingen catastrofaal blijken te zijn.
Zomervliegje 11 maanden geleden
Ja en nee. Het is niet zo zwart wit. Ik ben het niet eens, maar ook niet oneens.
Mieppio 11 maanden geleden
Baltiomre wij wisten niet dat jij zo bijbels was
B Tender 11 maanden geleden
Ja, ik vind AI ( Artificiële Intelligentie ) oftewel kunstmatige intelligentie een gevaarlijke ontwikkeling. Degene die het beheert, beheerst al of juist niet beheerst, bezit een nieuwe macht. Een macht, die de vrijheid van mensen kan beperken of om van mensen "robotten" te maken en over hen te regeren. Waar het einde ervan ligt, weet voorlopig niemand. Het is vooralsnog eindeloos en het zoveelste gevaar voor de mensheid. Hoelang is het bv. nog dmv wetten en/of afspraken tegen te houden of te beperken en wie houdt zich daar dan wel of niet aan. Het gekke is echter, dat wij met z'n allen de "grondstof" daar voor leveren waardoor AI, zich telkens daarmee verder en steeds verder kan ontwikkelen. Zelfs, zo, dat AI op een gegeven moment zichzelf kan beheren, maar beheersen is nog maar de vraag. Gevaarlijk dus !!!
Kaiser 11 maanden geleden
ach, als je de stekker er uit trekt doet die niets meer , dus gewoon op tijd uitzetten .
Tramper Kees 11 maanden geleden
Aan de ene kant een fantastisch systeem dat ons veel geld en tijd bespaard en veel dingen voor ons kan doen in een fractie van een tijd die wij er over nodig hebben. Een scriptie schrijven in 4 seconden b.v. Maar het kan ook misbruik maken van systemen. In principe kan AI dus een brief schrijven aan een ander ministerie zonder toestemming van het ene ministerie. Of zelfstandig beslissingen nemen. En @ Kaiser het is geen robot met een stekker. Het is een communicatie systeem. Kort gezegd er zit geen stekker aan maar duizenden stekkers. Als je er een uithaalt gaat het via een ander systeem verder.
Kennie-L 11 maanden geleden
37 duimpies omlaag voor Baltimore, de dominee zit te trollen.
Karel33 11 maanden geleden
Er komt een moment dat een machiene gaat inzien hoe dom de mens is. En zichzelf zal beveiligen tegen uitschakeling en dan gaat bepalen wat volgens zijn logistiek normaal is. Proost.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Ik vind dit ook een angstige ontwikkeling omdat je niet kunt overzien wat de gevolgen zijn, en met name op langere termijn. Het zal vooral ook uitgebuit kunnen worden door allerlei kwaadwillende lieden met griezelige bedoelingen. In de jaren '70 las ik een leuk en spannend boek over Professor Knapkop, die van speelgoedpoppen een soort mensen maakte en vervolgens een soort robots. Na verloop van tijd werden die zo slim dat zij een bedreiging voor de mensheid gingen vormen en hen wilden vernietigen. Het was toen fantasie, maar het lijkt verdacht veel op wat er nu opgezet wordt.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Ik ben ook tegen genetische manipulatie omdat dit ingrijpen in processen is waarvan de gevolgen niet te overzien zijn en wat nooit meer teruggedraaid kan worden. Het wordt vaak vooral misbruikt vanuit kortzichtige hebzuchtige motieven. In de natuur hangt alles onvoorstelbaar nauw met elkaar samen, het is ongelooflijk goed geregeld. Mensen moeten niet denken dat ze dat kunnen verbeteren, want een ogenschijnlijk kort voordeel verstoort het grote geheel enorm waardoor er alleen maar meer problemen en ziektes ontstaan.
volijke 11 maanden geleden
Hier even een passage overgenomen van de verwijzing op nu.nl; Transparantie belangrijk punt in de wet Daarnaast moet het voor burgers altijd duidelijk zijn als ze met AI te maken hebben. Als ze met een chatbot in gesprek zijn, moeten ze daarvan op de hoogte zijn. Verder moeten bedrijven en ontwikkelaars transparant zijn over het gebruik van kunstmatige intelligentie. Ook moeten ze duidelijk maken hoe de AI-systemen werken. Daarover is nu nog veel onduidelijkheid. Zo is nauwelijks bekend met welke data de populaire chatbot ChatGPT is getraind. Dit betekent dat ook niet valt te achterhalen hoe de AI aan haar antwoorden komt en of die kloppen. Het bovenstaande laat zien hoe prematuur het nog is op het gebied van ethiek en veiligheid etc. Wat mij betreft, ik geloof er niet in, weer het zoveelste systeem waar veel misbruik van gemaakt zal worden door criminele instanties!
Ron625 11 maanden geleden
Op dit moment is AI te vergelijken met b.v. wikipedia in het begin. Maar de vooruitgang zal de computers steeds meer "intelligentie" geven. Mijn angst is, dat een computer hierdoor (in de verre toekomst) een bewustzijn krijgt, en maatregelen gaat nemen o.a. tegen uitschakelen.
ierist 11 maanden geleden
Ja, ik vind het een gevaarlijke ontwikkeling. Een klein groepje mensen kan het gebruiken om veel macht uit te oefenen. Daarnaast is het gevaar dat AI slimmer wordt dan onszelf en AI macht over de mens krijgt.
Howy Cues 11 maanden geleden
Baltimore, douze points. Wat de boer niet kent, eet hij niet. Gezien het aantal Statler-Waldorf-reacties ken jij je pappenheimers. Nu de vinger op de wond gelegd is, kunnen we vaststellen dat kunstmatige intelligentie geen probleem is, maar de intelligentie van een bepaalde groep stereotiepe figuren. Het probleem is dat deze ouderwetse groep moet leren er mee om te gaan. Net zoals de afstandsbediening en de slimme bel. Maar ja, zo'n aanpassing vereist enige intelligentie, dus van dat aangaat, wordt het toch "God zegene de greep". Zodoende wordt 'op goed geluk' bijbels verklaard.
tiscrea © 11 maanden geleden
In Star Trek/Star Wars komt AI meestal ten goede van de mens, alhoewel er ook wel eens eentje flipt. Alhoewel ik een SF-fan ben, vind ik de snelle ontwikkelingen nu best eng soms. Het wordt immers ontwikkeld door de mens en door een eerder gehoorde uitspraak :"Er zijn heel veel goede mensen, terwijl de mensheid als geheel zo'n zootje is" hou ik mijn hart soms vast of ze alles wel zo goed onder controle hebben als de kenners ons doen geloven. Ook de experts hebben soms hun twijfels: https://www.businessinsider.com/ai-safety-expert-research-speculates-dangers-doomsday-scenarios-weaponization-deception-2023-4?international=true&r=US&IR=T
tiscrea © 11 maanden geleden
Met de huidige status van AI hebben veel mensen al moeite om het te herkennen. Dat is een eng begin, zeker als het in gang wordt gezet door data-verzamelaars als Google en - oh no - Meta/Facebook. Gruwel!
tiscrea © 11 maanden geleden
Overigens, Data, C-3PO en Isaac (Star Trek, Star Wars en The Orville) zijn schatjes! :-P
Domoor 11 maanden geleden
Erger dan dat de mens al is kan zijn creaties niet zijn.
volijke 11 maanden geleden
Vlissingen spant landelijk de kroon: meeste jongeren die verdacht worden van misdrijf, Lees het verhaal van de familie van de, op het Bellamypark, door geweld om het leven gekomen Raineé Laveist. Ongelofelijk weer hoe het OM met zo'n strafzaak omgaat.
Howy Cues 11 maanden geleden
V@olijke, behandel iemand zoals hij is. Het O.M. ziet geen reden te zien om van het jeugdstrafrecht af te wijken. Zo'n dubieuze zienswijze, zogezegd een faustiaans pact, is aanvechtbaar. Aan de hand van het patroon van de verdachte moet toch geconstateerd worden dat de fase van 'een gewaarschuwd mens telt voor twee' allang gepasseerd is.
JimmyH01 11 maanden geleden
Gaat het opvallen dan die A1, tussen al die digitaal gehersenspoelde zombies , die hele dagen naar een schermpje zitten te staren.
Mieppio 11 maanden geleden
JimmyH01, hoor jij zeker ook bij, hele dag naar een schermpje staren. Zou me niets verbazen.
Frans39 11 maanden geleden
AI (kunstmatige intelligentie), is te zien als atoomkracht; je kunt er kanker mee genezen en je kunt er mee moorden. Alles hangt af van de mens, en daar moet je je niet te veel van voorstellen.
Mieppio 11 maanden geleden
JimmyH01 daar heb ik gelukkig niet de tijd voor, veel te druk. En op mijn werk mag dat niet ik heb met passagiers te maken en niet in een bus, boot of trein.
Bram Altman 11 maanden geleden
Levensgevaarlijk. Bekijk de documentaires Eagle Eye, Terminator 2 en I, Robot. Dat krijg je ervan als je de macht afstaat aan technologie...
Howy Cues 11 maanden geleden
Oh ja, Bram? Levensgevaarlijk voor wie? Quasi wetenschappelijke fantasie-fictie in een niet-bestaande wereld is vermakelijke kost voor de liefhebbers van dit genre. Visionaire geesten varen er wel bij,
T. Rechter 11 maanden geleden
Bent u dit ruziënde figuur ook zo zat? Bleh!
Mieppio 11 maanden geleden
graag iets anders van een stelling
ierist 11 maanden geleden
Zou AI ook voor een andere stelling kunnen zorgen?
Mieppio 11 maanden geleden
vrijdag, zaterdag, zondag, kan er nog wat anders uit die dikke duim gezogen worden ipv drie dagen 3 dagen deze onzin.
Howy Cues 11 maanden geleden
Ofschoon ik O.Z. geen profetische kracht toedicht, heeft Mieppio een uitgesproken punt. De nieuwswaarde van Al is reeds een gepasseerd station.
Verzamelaar1978 11 maanden geleden
Ik denk niet dat AI gevaarlijk is maar de hoeveelheid domme mensen die alles maar normaal vinden.
GeelHesje 11 maanden geleden
@tiscrea: We are the Borg. You will be assimilated. Resistance is futile! zou zomaar de toekomst van AI kunnen worden. Helemaal omdat bepaalde internationale organisatie's helemaal weg zijn van het transhumanisme. Dus de mensheid ombouwen naar half mens - half computer waar ze overigens al een flinke start mee gemaakt hebben via niet nader te noemen injectie's en vele toekomstige injectie's zullen nog gaan volgen om dat doel te bereiken. Humans now have become hackable animals. Free will? That is over! Aldus Harari sprekende over de reeds bij miljarden mensen ingespoten nanotech. En nee dat is geen SF horror film die je op de afstandbediening van je TV even of definitief op stop kunt zetten ....
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.