Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moeten nieuwe verkiezingen komen

2.970 stemmen | Geplaatst op 28 maart 2023 | Website

Eens
70,2%
Oneens
29,8%

Reacties (37)

renschip 28 March 2023
Ja maar op wie moeten we stemmen ??
Zeeuwleeuw 28 March 2023
Liever voorlopig geen nieuwe verkiezingen. In de praktijk verandert er meestal niet veel en blijft alles bij het oude. Zodra de bevolking bereid is om massaal op integere, degelijke, fatsoenlijke, respectabele partijen te stemmen die ook een heldere lange termijn visie hebben en structureel de problemen daadwerkelijk op gaan lossen ben ik voorstander van verkiezingen. En laat die BBB eerst maar eens bewijzen dat zij iets kunnen en het waarmaken want we hebben de afgelopen 20 jaar al zo veel PLOFpartijen zien komen en vervolgens héél snel weer ten onder gaan aan enorme ego's, ruzie, machtswellust, koppigheid, doorgedraaide "leiders", enz. Zolang zij vooral de gangbare schadelijke intensieve landbouw, megastallen en een gigantische veeteelt, waarvan 80 % voor export bedoeld is, in stand willen houden zien we met lede ogen aan hoe de destructie van de onontbeerlijke natuur nog steeds verder gaat.
Karel33 28 March 2023
Verkiezingen zijn hard nodig. Weg met het problemen veroorzakende maar ze niet oplossende liegende belovende en bedriegende stel wat er nu zit. Tijd voor een rechtse regering -- weg met het niet bestaande stikstof en groene leugen beleid--stoppen met het wegpesten van onze boeren, stop met het plaatsen van zonneparken op prima landbouwgrond en stoppen met het plaatsen van de peperdure windmolens. Stoppen met het promoten van de zwaar vervuilende en loodzware electrische auto's, de grenzen dicht en weer baas in eigen land--nexit dus en ga nu maar minnen.
volijke 28 March 2023
Deze regering kan het dus niet. Dat is inmiddels wel duidelijk. Alles wordt op de lange baan geschoven, volop achterkamertjespolitiek en ze boeken géén resultaten. Helaas geeft alleen Hoekstra van de coalitie toe dat het kabinet een andere koers moet inslaan. De andere 3 partijen vinden het wel best. Beste zeeuwleeuw, je hebt het over enorme ego's, machtswellust, koppigheid (Kaag?), doorgedraaide leiders (Kaag, Rutte). Dat is op de huidige politieke leiders wél van toepassing!! Of je het nou leuk vindt of niet de meerderheid in Nederland is kláár met deze clowns, die totaal geen resultaten boeken, zie toeslagaffaire, Groningen, milieubeleid (Prof. H.Lindeboom), het alleen maar dure huizen bouwen, de blijkt nu falende coronamaatregelen, ga zo maar door, ben je dit allemaal al vergeten??
ierist 28 March 2023
Heel dit kabinet is natuurlijk een lachertje. Het vorige kabinet was gevallen op de toeslagenaffaire. Nu zitten er nog steeds dezelfde mensen, alleen hebben ze van ministerspost gewisseld. Veel ministers hebben leiding over een ministerie waar ze totaal geen verstand van hebben. Een minister van financiën die totaal geen ervaring in de financiële wereld heeft, een schoolmeester die eerst volksgezondheid deed en daarna wonen, Ollongren op defensie, en op stikstof iemand die er totaal niks vanaf weet. En een minister president die ooit iets met personeelszaken deed. Tijd om partijen als BBB, ja21, Omtzigt, PVV en BVNL eens een kans te geven. En stoppen met dit destructieve D66 beleid.
wispelhuis 28 March 2023
Erg voorbarig allemaal. Laten we eerst de informatiegesprekken maar eens afwachten. Haastige spoed is zelden goed, dat geldt zéker in de politiek.
 Youssef Abdoullah Bidou 28 March 2023
Eerst de formaties in de provincies rond maken en dan direct daarna verkiezingen. De grote afrekening voor het falende beleid van rechts, voor de grotere kloof tussen arm rijk, voor de grote economische malaise, voor het falende landbouwbeleid, voor het verkwanselen van de natuur, voor de grote problemen in de zorg, voor de toeslagenaffaire, voor het falen in Groningen Er is niets terecht gekomen van alle beloftes over een nieuwe bestuurscultuur. Wat heeft het liberalisme ongelofelijk veel kapot gemaakt. Laten de BBB en Omtzigt en de Groenen het aub gaan doen.
2Tone 28 March 2023
@Youssef Abdoullah Bidou. De BBB en de groenen zullen niet makkelijk kunnen samenwerken, laat staan met Omtzigt. het zijn stuk voor stuk elkaars tegenpolen.De BBB wil juist de natuur zijn nek omdraaien en hun gang blijven gaan , dat is juist waar het tussen deze 2 om draait. Van welke kant je het ook bekijkt de boeren zijn grote vervuilers van grond en oppervlakte water. Ze verzuipen in hun eigen dierlijke uitwerpselen en weten bij God niet wat ermee te moeten doen als enkel in extreem grote hoeveelheden op het land verspreiden bij tankwagens vol. Het gevolg is dat de de stikstof regels ons opgelegd door de EEG de huizenbouw de nek omdraaien zodat mijn kleinkinderen geen huis kunnen bemachtigen. Omtzigt en de groenen willen de vluchtelingen vanuit waar dan ook voorhang geven voor een huis met alle gevolgen, en onze kinderen en kleinkinderen mogen achteraan aansluiten.
 Youssef Abdoullah Bidou 28 March 2023
Het is ook onbegrijpelijk dat Groen Links zich door Jesse Klaver heeft laten gebruiken om de PVDA te redden. Waarom wordt de PVDA niet afgerekend voor het meedoen aan het afbreken van van een sociale maatschappij. (Lijkt mij dat Jesse Klaver hiervoor ook plaats moet maken voor een leider die wel betrouwbaar is) PVDA heeft keer op keer mee willen regeren en zie hier het resultaat Mooie docu overgemaakt: "whats left." Het sociale gezicht is iets wat is overgenomen door Omtzigt en ook door de BBB. Onbegrijpelijk dat PVDA er nog steeds is, net zo verantwoordelijk voor het falende beleid en de puinhoop als Rutte. Groen Links had de kans moeten pakken om nog meer een Groene Partij te worden: de Groenen. Samenwerking zoeken met Partij voor de Dieren. En gezamenlijk optrekken met BBB en Omtzigt.
 Youssef Abdoullah Bidou 28 March 2023
https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/koot-en-bie-voorzagen-altijd-lachende-vvd-premier-rutte-al-in-1997 Gelukkig valt er ook genoeg te lachen.
ierist 28 March 2023
@2Tone: Waaruit blijkt dat de BBB de natuur de nek om wilt draaien? Je uitspraken over mest zijn ook erg overdreven. Dat ons oppervlaktewater vervuild is komt vooral omdat Nederland in een delta ligt, met als gevolg dat alle vervuiling uit het buitenland naar Nederland stroomt. Dat jou kinderen geen huis kunnen kopen is het gevolg van de enorme migratie. Geef de boeren daar niet de schuld van. Ten slotte: Hier nog een goede documentaire over stikstoffeiten:https://www.blckbx.tv/binnenland/docu-stik-stof-tot-nadenken-over-de-meedogenloze-strijd-tegen-de-boeren.
Mr. Bean 28 March 2023
Alstublieft NIET, moet er niet aan denken dat die BBB of PVDA/ en kornuiten aan de leiding gaan, zonder de oorlog hadden we helemaal niet slecht gehad, kabinet heeft daar geen schuld aan, Als PVDA en maffe Klaver aan de macht gaan wordt het over een poosje nog erger, bij PVDA en Groenlinks loopt Nederland helemaal vol, gaan geld uitgeven wat er niet is en zoals gewoonlijk , wie gaan dat betalen denk je en wat die BBB betreft, de consumptie voor koeienvlees is het merendeel bestemd voor andere landen en daar hebben wij dus die shit van, iedereen hobbelt hier achter BBB aan, net carnaval , maar daar hoef je ook niet bij na te denken, nieuwe partij met veel anti kabinet stemmen, volg debatten op TV, komt niets van als de boeren het voor het zeggen zouden hebben, maar dan kunnen de altijd ontevreden Nederlanders weer klagen !!
Mr. Bean 28 March 2023
Hoop ook niet dat de heer Omtzigt zich door de BBB in laat pakken, kan beter voor zichzelf beginnen en zijn standpunten handhaven, die v.d. Plas wil iedereen voor haar (boeren}karretje spannen. vraagt alle oud politieke vips om haar te helpen, een ander moet het dus doen, weet inderdaad zoals ze zelf zegt niet waaraan ze is begonnen !
fiat124sport 28 March 2023
Ja gelijk. Laten we dan goed stemmen dus rechts, niet omdat ik rechts zo leuk vind maar we moeten stoppen met klimaat en stikstofbeleid en verduurzaming , we moeten stoppen met die green deal, we moeten stoppen met iedereen binnen te laten en dat bedoel ik ook niet discriminerend. Ik ontken ook geen klimaat verandering dat is een feit. Maar dat doet de aarde al sinds zijn ontstaan. Dus we kunnen ons blauw betalen aan lelijke en afschuwelijke windmolens en zonneparken of dat zo schoon is. Een EV is vervuilend als wat met dat accu pakket en slurpt alle energie weg waardoor er dus overal die lelijke windmolens en zonneparken moeten komen om over de laadpalen en stekkers nog maar te zwijgen. Of dat allemaal zo goed is. BBB is een goede keus maar let op en ik herhaal we gaan als nog met BBB die ellende in maar met een omweg. Dus ook de boeren gaan uiteindelijk aan de beurt komen. Stemt u links dan blijft al deze onzin bestaan en blijven we excuses , verbieden en afschaffen houden. Tijd voor verkiezingen maar denk goed na wat u stemt want als u zich blauw wilt betalen dan heeft u dit zelf in de hand. Fijne dag
Emmetje 28 March 2023
Verkiezingen zijn m.i. hard nodig maar wel graag met een hogere kiesdrempel want al die snipper partijtjes voegen niets toe, kosten bakken met geld en heel, heel veel tijd.
Tim#14 28 March 2023
Natuurlijk geen nieuwe verkiezingen. Waarom? We schrikken toch niet van conservatieve populisten die denken dat als ze een probleem ontkennen, het probleem dan ook niet bestaat. Ik waardeer de rechte ruggen van VVD en D66. En aangevuld met GL/PvdA en Volt komen we een eind.
In.the.air 28 March 2023
Klinklare onzin. Ik ben voor de natuur, het land, schone lucht. Daardoor anti BBB. Immers, ze zijn m.i. een partij voor de boeren en ik ben een Burger met veel zorgen over de staat van mens, omgeving en wereld. Ik zie heel veel goede zaken die met heel hard werken door onze regering gedaan worden. Ik zou het niet veel veter doen. Maar in de media wordt veel negatiefs uitvergroot. En dat in een land waar we het zo goed hebben. U vast ook….
famclaes 28 March 2023
Nieuwe verkiezingen?? Waarom dan, laten we eerst maar eens afwachten wat de uitkomst van de afgelopen verkiezingen ons brengt.
onigo 28 March 2023
Er moeten nieuwe verkiezingen komen: Voor dat de verkiezingen er zijn, misschien eerst een Zeeuwse partij met mensen die hier reageren oprichten. Dan hebben we zeker de kennis en kunde in een partij.
J.Vet 28 March 2023
Als maar 5% van de D66 kiezers geen nieuwe verkiezingen wil is dat genoeg reden om het juist te doen. de afgelopen jaren hebben we kunnen zien wat "rechtse" partijen die Links beleid uit voeren er uit ziet ! ze hebben allemaal laten zien dat ze hun eigenwaarde hebben weg gegooid om mee te lopen met D66 , Wat betreft BBB gezien de manier waarop hun de afgelopen jaren op de moties hebben gestemd , heb ik er wel twijfels over of wel echt zo voor de boeren en het land zullen zijn. tijd dat VVD , D66 , GroenLinks en Pvda goed aan de kant gezet gaan worden. Ze doen niets anders dan liegen en bedriegen , A roepen en B uitvoeren. D66 verliest wat zetels en Direct word er geopperd om de 1ste kamer af te schaffen , dat is het enige wat ze kunnen roepen, komt er wat tegen geluid direct afschaffen. maar wel het hardst schreeuwen als het om de zogenaamde democratie gaat maar ondertussen.....
B Tender 28 March 2023
Nieuwe verkiezingen? Nee, hoeft voor mij niet. Al jaren komen we toch weer bij het vorige terecht...... Anderzijds ja, laten we het alvast maar doen, dan is er misschien over 2 jaar (als de termijn van 4 jaar van het huidige kabinet af loopt) een akkoord........ Dus eigenlijk kan men niet vroeg genoeg beginnen. Nog een optie is natuurlijk om nu gewoon al te praten, gewoon zonder verkiezingen. Dat scheelt weer een hoop papieren rompslomp en kosten en wordt uiteindelijk hetzelfde bereikt.
Mat ten Klopper. 28 March 2023
Asje nâh nog nie weit dat je op de Teigepagtè mot stemme, ben je gewaun nie goed bè je hauf!
ierist 28 March 2023
Hier weer wat mensen die zonder bewijs beweren dat bbb en andere rechtse partijen tegen de natuur zijn. Ik ben zelf ook natuurliefhebber en juist daarom stem ik rechts conservatief. Juist het huidige beleid is slecht voor de natuur. Windmolenparken in ons grootste natuurgebied de Noordzee, land volbouwen door ons migratiebeleid. En de feiten zeggen dat het huidige stikstofbeleid gebaseerd is op drijfzand https://www.blckbx.tv/binnenland/docu-stik-stof-tot-nadenken-over-de-meedogenloze-strijd-tegen-de-boeren
B Tender 28 March 2023
@ierist.....Mens, wat interesseert mij jouw keuze nou. Zelf heb ik ook een keuze, net zoals iedereen. Wat denk je met je reactie nu te bereiken. Zal ik ook maar van de daken afroepen dat ik op een linkse partij zal stemmen? Ingebakken van jongs af in, (opgegroeid in de rooie buurt in Vlissingen) een volksbuurt, of zou het zo genoemd zijn vanwege de kleur van de dakpannen???? Dacht het niet.... Nog nooit iets goed van rechts gezien.....een en al brok ellende, altijd nog geweest.....Maar leef je droom, maar vergeet niet dat afspraken linksom of rechtsom, gemaakt met Europa staan en blijven staan, evenals afspraken op wereldniveau.
Kaiser 28 March 2023
natuurlijk niet, die BBB is net als FvD over 4 jaar weer weg, zelden zulke domme meelopers gehoord
B Tender 28 March 2023
En vergeet straks niet, als het zo ver mocht komen, om met 2 vingers tegen je pet te tikken, danwel je (figuurlijke) pet af te nemen, wanneer je iemand met een (figuurlijke) hoge hoed ziet. En bedank je bank, voor de halsstrop die ze voor je hebben aangelegd en telkens nog wat strekker aan blijven trekken. Bedank je werkgever voor de zegening, dat hij/zij je werk bied, maar je liefst tegen de vakantietijd of tegen de kerst je verteld, dat je niet meer nodig bent enz. enz.
ierist 28 March 2023
B Tender weet niet inhoudelijk te reageren.
Mosk 28 March 2023
zeeuwleeuw, ik ben het helemaal met je eens. zo is het gewoon en niet anders.
2Tone 28 March 2023
@ierist. De boeren zijn de grootste vervuilers van Nederland. Zolang als kunstmest is toegestaan zal de Yara in sluiskil door blijven gaan als 3e grootste verbruiker van aardgas dus uitstoot. Dus de boeren zijn direct betrokken bij deze vervuiling. Ga eens het aantal boeren tellen die windmolens en zonneparken toelaten op hun land. De boeren produceren zoveel mest dat er in heel Europa niet genoeg land is om dit te gebruiken. Door toedoen van boeren hebben wij de grootste uitstoot van stiksof ter wereld. IK geef je zomaar een paar gegevens.De BBB heeft op zeer slinkse manier de burger gebruikt om stemmen binnen te halen, ze zullen niets voor de burger doen.
funnyric 28 March 2023
Nee, geen nieuwe verkiezingen. De bevolking heeft zijn stem uitgebracht op 17 maart 2021 en wederom gekozen voor de zittende partijen. Dus deal er maar mee tot 2025! De bevolking kan beter eerst zelf eens gaan veranderen inplaats van schuld bij de politiek te leggen.
wispelhuis 28 March 2023
ierist: B Tender weet zeer inhoudelijk te reageren. Het is de waarheid, dat je het niet wil horen is wat anders.
B Tender 28 March 2023
Om een of andere reden ben ik het geheel met uw reactie eens @wispelhuis....(lol).
Leo Vlaar 28 March 2023
Normaal gesproken vindt de Tweede Kamerverkiezing om de 4 jaar plaats maar alle kiezers hebben op 15 maart 2023 de beslissende stemmen uitgebracht en alle vertrouwen in het zittende kabinet opgezegd . Als je in het bedrijfsleven zoveel fouten als hun maakt dan wordt je direct ontslagen maar D66 , Kaag en haar Haagse politieke clan kunnen gewoon tot in 2025 verder blijven gaan met het verklote van heel Nederland .
C.J. de Loof 28 March 2023
Links of rechtsom voorlopig gaan alle beslissingen "on-hold) als het valt dan krijgen we een lange tijd een demissionair kabinet die alle belangrijke beslissingen controversieel zullen verklaren en als het valt gebeurd er ook niks want de eerste kamer gaat dwarsliggen. Maar het kan niet anders dan dat het vroeg of laat valt want D66 drijft het op de spits door net te doen of er niks aan de hand is, als je die idioot van Tjeerd de Groot hoort praten!!! deze partij heeft totaal lak aan alles en iedereen.
ierist 28 March 2023
@ 2Tone: Dat de landbouw invloed heeft op natuur en milieu in Nederland klopt natuurlijk. Ik ben ook niet tegen verduurzaming. Maar met de stikstofplannen van dit kabinet gaat de natuur er niks op vooruit. Een voorbeeld: Een biologische boer moet uitgekocht worden omdat hij pech heeft dat hij dichtbij een Natura 2000 gebied zit? En dat de boeren de allergrootste vervuilers zijn is wel een beetje overdreven. Ik vraag me ook af hoe je heel de wereld ga kunnen voeden zonder kunstmest? Dankzij kunstmest kun je op een kleiner oppervlak meer voedsel verbouwen wat ook winst is voor het milieu. Ons overschot aan mest kan bijvoorbeeld gebruikt worden om energie op te wekken, transporteren naar delen van de wereld waar een mesttekort is of kan als bron gebruikt worden voor fosfaten (waar we in de toekomst mogelijk een tekort aan zullen hebben). Heb je trouwens deze documentaire nu al gezien?: https://www.youtube.com/watch?v=VQFvqOk0Stk
ierist 28 March 2023
Welke waarheden zegt B Tender Wispelhuis?
mikel2 28 March 2023
verkiezingen nee.wat nodig is een drie partijen stelsel .een comunistiche partij..een liberale partij..en een christelijke partij..en dat 52 procent van de zetels altijd voor de comunisten zijn...
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.