Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zomer,- en wintertijd is onzin!

3.275 stemmen | Geplaatst op 25 maart 2023 | Website

Eens
75,3%
Oneens
24,7%

Reacties (27)

The Dutch 25 March 2023
Deze stelling komt gelukkig ook niet iedere keer voorbij wanneer de klok voor- of achteruit moet... En iedere keer stem ik hetzelfde; ONZIN!
Bram Altman 25 March 2023
Brussel zal er weer een paar avondjes over vergaderen met een luxe diner en flessen wijn á 300 euro per stuk om vervolgens te besluiten om het dit jaar nog zo te laten. Doen ze al 20 jaar zo op kosten van de belastingbetaler. En in oktober nemen we het er weer lekker van want dan praten we over de klok terug zetten. Laat Brussel maar schuiven met onze centen, die komen wel op.
wispelhuis 25 March 2023
Zomertijd en wintertijd is heerlijk. Houden zo!
Zeeuwleeuw 25 March 2023
Vanaf dat het, ik meen in de jaren '70, ingevoerd is vind ik het heerlijk. Dus vooral zo houden en van genieten. Fijn dat het een uur langer licht is en het bespaart ook nog een hoop energie doordat alle verlichting, dus ook bv. lantaarns, een uur later aan moet.
wispelhuis 25 March 2023
Veiliger voor de schoolkinderen 's ochtends,
VloedBK 25 March 2023
Ik heb een voorkeur voor de zomertijd met geen terug naar standaardtijd in de winter.
Mart 1957 25 March 2023
Ieder jaar weer dezelfde stelling... ieder jaar hetzelfde antwoord van mij... vind het heerlijk... morgen weer lekker een uur langer licht. En de mensen die zeuren dat ze er "last" van hebben en dagen moeten bijkomen... gewoon vanavond een uur eerder naar bed gaan.
fiat124sport 25 March 2023
eens schaf het af en kies of permanent zomer of permanent wintertijd. Voor alle 2 is een gewenning proces en aan alle 2 kleven nadelen maar elke keer weer die ontregeling vind ik persoonlijk niet prettig. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 wanneer valt dit kabinet? Stop onbetaalbare en zinloze verduurzaming voor gas tegen wind en zonnenergie . Nooit gaan rekening rijden met 6 cent de km ga ik van 60 euro nu in de maand naar 230 euro dus u bent al gewaarschuwd. enzovoort
P de Graaf 25 March 2023
Maakt mij niet uit, ik komt altijd om 06.30uur uit mijn bedje en ga met de kippen op stok. :)
Kennie-L 25 March 2023
ZeeuwLeeuw lult maar wat in de ruimte, het effect op het energieverbruik is verwaarloosbaar. Ja: in de wintertijd ligt het verbruik van energie hoger. Zo’n 2,6 procent. Maar slechts een half procent hiervan wordt veroorzaakt door het terugdraaien van de klok. De voornaamste oorzaak is eenvoudigweg het korter worden van de dagen en de dalende temperaturen. Met name tijdens de piekuren (tussen 17:00u en 19:00u) is het effect van de wintertijd sterk: er wordt dan bijna 13% meer energie verbruikt. Het is maar de vraag of de zomertijd dit kan opheffen, omdat de zon in de zomer sowieso pas na 19.00 uur ondergaat.
Rianne07 25 March 2023
Elke keer hetzelfde gezeur. Gewoon afschaffen en op zomertijd houden.
ierist 25 March 2023
Van mij mag die zomertijd afgeschaft worden. Ik zie daar niet echt het nut van in. Het grootste deel van de wereld gebruikt ook geen zomertijd, dus heel het systeem van tijdzones wordt telkens in de war geschopt.
Peritum ? 25 March 2023
De mens laat zich zo graag manipuleren, zo ook met tijd. Hulde aan hen die zich vastklampen aan de wetten van natuurkunde en fysica.
Mieppio 25 March 2023
Helemaal waar
volijke 25 March 2023
. 1. Waarom hebben we een zomer- en wintertijd? Allereerst goed om te weten: de wintertijd is eigenlijk de 'normale' tijd. Die duurt vijf maanden. Het is juist de zomertijd waarbij van de standaardtijd wordt afgeweken door de klok een uur vooruit te zetten. Die zomertijd is om te voorkomen dat het in het holst van de nacht al licht wordt. Zonder zomertijd zou het bijvoorbeeld eind juni al tegen 3.30 uur 's nachts licht worden en tegen 21.30 uur 's avonds weer donker. Door de klok dan te verzetten, lijkt de zon later op te komen en weer onder te gaan. Hierdoor is het 's morgens langer donker, en blijft het 's avonds juist langer licht. De periode van daglicht komt zo beter overeen met de periode waarin de meeste mensen wakker zijn. In de winter is dat niet nodig, 2. Wat zijn de voordelen van die wisseling? Het meest voor de hand liggende voordeel van de zomertijd is dat het door de zomertijd 's avonds langer licht blijft. Ook zouden huishoudens daardoor 's avonds minder stroom verbruiken omdat er pas later verlichting nodig is. In het Europarlement heeft een speciale werkgroep de voor- en nadelen onderzocht, maar volgens deze groep zou de beoogde energiebesparing helemaal niet worden bereikt. Logisch want 's winters moet je de verlichting dan juist weer een uur eerder aandoen!! 3. Nadelen? Door het ingaan van de zomertijd zou je biologische klok korte tijd ontregeld worden. "We weten dat de zomertijd niet heel gezond is voor ons", zegt chronobioloog Bert van Horst. Hij bestudeert het bioritme van mensen. "In de zomer besluiten we een uur eerder op te staan, maar de biologische klok schuift niet mee. We gaan niet eerder slapen. Je slaapt daardoor in de zomer dus minder." Volgens hem hebben avondmensen daardoor in de zomer een slaaptekort van twee tot drie uur. "Dat is een risicofactor voor het krijgen van hart- en vaatziekten." Dus maar eens een landelijk referendum houden?
tiscrea © 25 March 2023
Knap gekopieerd van de RTL Nieuws-site.
Emmetje 25 March 2023
Een ruime meerderheid is tegen het verzetten van de klok. Wanneer gaat er eens geluisterd worden naar de meerderheid???? Zomertijd is een grote leugen met allerlei smoezen om mensen te overtuigen dat het goed is. Persoonlijk zit ik 5 maanden per jaar stukken beter in m'n vel.
the_street 25 March 2023
i.p.v. van steeds weer een uur voor,- en achteruit, de klok éénmalig een half uur vooruit zetten. Alle problemen opgelost, simpel.
jhsmd62 25 March 2023
2 x per jaar dat zelfde gelul .Laat gaan joh .Lekker lang licht weer.
onigo 25 March 2023
Zomer,- en wintertijd is onzin! Dat klopt is onzin. De natuur bepaald de dag en de nacht. Niet de tijd. Toen de mensheid de dag nog niet in tijd hadden verdeeld, was het ook al dag en nacht.
Dubbelhartje 25 March 2023
Gewoon de wintertijd aanhouden, is ook beter voor de gezondheid van de mensen, is al jaaaaaren bekend !!
B Tender 25 March 2023
Tijd komt, tijd gaat. Het is een klok, die maar een deel verslaat. Een klok die tikt of heden juist niet. Er is geen klok, die in ook maar iets voorziet.
wispelhuis 25 March 2023
De klok. Zomertijd, wintertijd. De klok, is het een ding, of is het een begrip. De wijze zal het U vertellen, van die wijzers, van het draaien, van het alsmaar uren maaien. De klok, rechtvaardig of niet, maar onherroepelijk.
B Tender 25 March 2023
Een klok die voor-of achter loopt, liegt altijd. Een klok die stilstaat, verteld twee maal per dag de waarheid.
wispelhuis 25 March 2023
Die eerste is van Kopland, de laatste weet ik eigenlijk niet.
C.J. de Loof 25 March 2023
Stoppen met die zomertijd flauwekul, dat gezeur om 2x per jaar je klokjes te moeten verzetten. Het dient geen enkel doel.
mikel2 25 March 2023
zomertijd nee dat werkt niet,veel beter voor nederland zou zijn dat elke week de klok 48 uur verzet wordt.op week een wordt dan de klok om vrijdag 1700 uur 48 uur terug gezet,dan is het dus woensdag 1700 uur en gaat men de volgende dag gewoon werken.tot vrijdag 1700 uur.en dan wordt de klok 48 uur vooruit gezet.en is het dus zondag 1700 uur.en kunt u op maandag gewoon weer gaan werken....
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.