Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De verkoop van auto's met benzinemotoren moet vanaf 2035 verboden worden

3.635 stemmen | Geplaatst op 24 maart 2023 | Website

Eens
8,8%
Oneens
91,2%

Reacties (38)

Karel33 24 March 2023
Ze kunnen beter de bemoeizuchtige EU verbieden. Straks mogen we niets meer tenzij de EU het goedkeurt. Dat hele ondemocratisch peperdure EU stel afschaffen OF nexit. De huidige benzinemotoren zijn schoon genoeg. Eerst werd de dieselmotor aanbevolen en nu is die vervuilend volgens brussel. Graag weer baas in eigen land zodat we de grenzen kunnen sluiten. Nu verzuipen we dank zij Brussel in de gelukszoekers. Laat die Ursula maar weer haar vak oppakken: vrouwenarts.
Peritum ? 24 March 2023
Zoals het windje waait, waait het politieke jasje van de Nederlandse regering. Lopen achter elke EU voorstel en regelgeving aan door gebrek aan kennis en werkelijke feiten om maar het braafste jongetje van de klas te kunnen zijn en schofferen en negeren daarmee de wensen van de hele Nederlandse bevolking en zadelen ze deze op met torenhoge aanschafkosten van el. auto’s en alles wat daar bij komt. En dit alles om hun vastgeroeste zitvlak in het pluche te kunnen houden. Bah arrogante zelf verheerlijkende egotrippers bewonen ons Nederlandse parlement en dienen zo snel mogelijk verwijdert te worden. Behoren ‘ volksvertegenwoordigers ‘ te zijn maar zijn dit zeker niet !
Zomervliegje 24 March 2023
Vraag me af hoe dat voor vele zal verlopen mochten ze dit doordrukken. Electrische auto's zijn onbetaalbaar en laden is ook nog eens duur. De gewone één verdiener kan dit toch nooit betalen. Hoe ga je naar je werk als een auto onmisbaar is? Het is belachelijk!
 Youssef Abdoullah Bidou 24 March 2023
Zal een organische overgang zijn die door de auto industrie zelf zal worden gedaan. 2035 is wellicht wat vroeg. Verder tegen klimaatontkenners, tegen 130 ! en stem Links !
The Dutch 24 March 2023
China, Verenigde Staten, India, Rusland en Japan (de grootste vervuilers van de wereld) lachen ons hard uit. Kunnen ze tenminste nog een beetje meer vervuilen om het te compenseren.
wispelhuis 24 March 2023
Ja, mee eens. De verkoop van auto's met benzinemotoren moet vanaf 2035 verboden worden.
Rianne07 24 March 2023
Mensen die het met deze stelling eens zijn kunnen een E-auto betalen. Maar deze auto's zijn mogelijk nog vervuilender. Prachtig gezicht hoor al die velden met zonnepanelen en windmolens. Straks ook straten vol met laadpalen. Geef mij maar bomen en koeien.
Frank2 24 March 2023
Allereerst klopt de vraagstelling niet!!!!. De vraag moet zijn "Verkoop van NIEUWE auto's met benzinemotoren" etc. Maar dat zal een groot probleem worden. Allereerst zijn e-cars veel te duur. De laad-infrastructuur zal over pakweg 10 - 15 jaar onvoldoende zijn, en de 'klant' is er niet klaar voor.
wispelhuis 24 March 2023
Maar ook niet gemaakt mogen worden...
ierist 24 March 2023
Niet mee eens. Een elektrische auto is niet veel schoner dan een zuinige benzineauto. En hoe kan iemand met een gemiddeld inkomen een elektrische auto betalen? En hebben ze nagedacht hoe we dan straks met z'n allen moeten opladen? Kan ons elektriciteitsnet dat aan? En bij mij in de straat kun je vaak je auto moeilijk kwijt. Hoe kan iedereen dan bij zijn eigen deur dan opladen? Elektrisch rijden zal alleen mogelijk zijn voor de elite met genoeg geld voor een eigen auto en een eigen oprit waar hij kan opladen. Voor de gewone werkende mens zal autorijden onbetaalbaar worden.
P de Graaf 24 March 2023
Ik vind het prima dat er eindelijk een stop komt op deze zeer vervuilende en fijnstof makende roetmonsters. Allemaal weer op de fiets is veel beter. De mensen zijn lui en dik geworden en wat meer beweging en gelijk de natuur verbeteren door minder uitstoot van stikstof en ander vergiftige dampen. Alle oude auto's vanaf 2035 afvoeren ter vernietiging en omsmelten tot fieten. Ik ga op de fiets , U ook ?
GeelHesje 24 March 2023
Nog steeds heeft een electrische auto met 0 km op de teller reeds veeeel meer troep uitgestoten dan een benzine auto met meer dan 100.000 km op de teller. Daarnaast zijn voor die accu's zeer schaarse grondstoffen nodig waardoor in de landen waar die (giftige!) grondstoffen gedolven worden mega veel schade aan het millieu ontstaat. En dat is nog lang niet alles: In Afrika delven kinderhandjes van 5 jaar naar kobalt voor die accuutjes van die zogenaamde oh zo millieu en klimaat neutrale electrische auto van u. Kindertjes die door de electrische psychose van het Westen niet veel ouder gaan worden dan zo'n 20 jaar. Denkt daar even aan als u zo'n zogenaamde goed voor de planeet auto koopt? Rijdt lekker he die kinderarbeid? En als dan het leven van die zero uitstoot leugen auto ten einde komt dan is het een bonk aan niet recyclebaar chemisch afval. Goed voor het klimaat he zo'n electrische auto. Helemaal als u even bedenkt hoeveel meer hij deze planeet heeft vervuild dan een schone en zuinige benzine auto en hoeveel kinderlevens uw oh zo planeet reddende auto reeds gekost heeft. Voelt goed he en is ook zo goed voor uw geweten! En u kunt nu in ieder geval ook niet meer zeggen dat u het allemaal niet wist!
 Youssef Abdoullah Bidou 24 March 2023
Geel hesje u heeft zeker een punt. ( beetje jammer van de aanstellerige toon die u gebruikt) We moeten inderdaad met spoed af van dit soort accu's. Kinderen zijn belangrijker. Inmiddels zijn er ook al alternatieven en dat is ook goed om te benoemen. Er moet een duurzaam alternatief komen, co2 lage productie en geen afval we andere generaties mee opzadelen. Daarom is 2035 te vroeg. Het is jammer dat er klimaatontkenners zijn die de transitie naar duurzame energie vertragen. De wijze waarop de politiek dit aanpakt ( In dit geval PVDAer Timmermans) is ook erg beschamend. De druk moet er zijn op de industrie niet op burgers.
GeelHesje 24 March 2023
En zo'n electrische auto weegt ook nog eens velen malen meer dan een bezine auto waardoor de oh zo fossiel vrije banden en het oh zo fossiel vrije asfalt veel meer slijten dan een benzine auto ooit voor elkaar gaat krijgen. Echt ... Die electrische auto's zijn zoooo goed voor de planeet ... NOT!
 Youssef Abdoullah Bidou 24 March 2023
De Aarde is de zachtheid zelf Terwijl ze verder dommelt Ze heeft geen weet van politiek En religieus gerommel De Aarde is heel lief en zoet Terwijl de mens zich mateloos uitleeft Geen eerbied en respect heeft De Aarde is te goed (Boudewijn de groot)
Rianne07 24 March 2023
@P de Graaf. U scheert iedereen over één kam. Ik doe alles op de fiets zonder behulp van een accu. Maar als ik iemand naar het ziekenhuis moet brengen gaat dat toch wat lastig hé, vooral als iemand hulpbehoevend is en niet met trein en bus kan reizen.
P de Graaf 24 March 2023
@Rianne07. Nee hoor, er gaat heel snel een tijd komen dat er geen andere keuze is als lopen of de fiets. Aardgas, olie enz raken op al willen de mensen hier niets van weten. Wat overblijft is de natuurlijke selectie, we zijn er met teveel op deze aardkloot en moeder aarde kan het niet meer aan. Zie, alle overstomingen, aardbevingen, natuurbranden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat te denken van de schelde waar je geen visje mag eten zonder een hoeveelheid gif binnen te krijgen. Ik kan zo nog uren door praten. Er is geen aarde 2.0 en we willen dat niet weten.
ierist 24 March 2023
@P de Graaf: Leg eens even het verband tussen mens en aardbevingen uit? Daarnaast is het aantal natuurrampen niet toegenomen afgelopen jaren en sterven er juist steeds minder mensen ten gevolge van natuurrampen: @Youssef Abdoullah Bidou: Er is niemand die klimaat ontkent. Klimaatverandering ten gevolge van de mens is echter nooit bewezen. Dit wordt ook bevestigd door vele wetenschappers. Misschien interresant voor u: https://www.youtube.com/watch?v=IYVO30GnhtA
GeelHesje 24 March 2023
@P de Graaf: Ah dus u bent voorstander van de ontvolkings injectie's en de 15 minuten open gevangenis steden? Ik liep vanmorgen door de supermarkt en daar was een moeder met een klein kindje in het zitje van het winkelwagentje. Toen ik er langs liep had ik serieus medelijden met dat kindje toen ik bedacht wat voor een toekomstig "leven" dat kindje gaat krijgen als de dingen waar u kennelijk groot voorstander van lijkt te zijn werkelijkheid gaan worden! Heel fijn om te weten aan welke kant van de geschiedenis u staat!
GeelHesje 24 March 2023
@ierist: Aanvulling: 98% van de klimaatverandering is afkomstig van de zon. Verder hebben we ook nog te maken met het zeer snel in een richting verplaatsen van de magnetische polen van de Aarde die absoluut een groot deel van die overige 2% voor zijn/haar rekening neemt. En dan denken bepaalde mensen dat de mensheid in staat is het klimaat te veranderen dmv De Groene Leugen te aanbidden ...
mr. Puma 24 March 2023
@P de Graaf. Voor mij hoef je niet nog uren door te praten. Je verveelt nu al. In je eerste betoog heb je het over fieten, wat zijn dat? En hoe wil je in Zeeuws Vlaanderen overal met de fiets naar toe? Zinloze kritiek van je. Meedenken en vooral NEXIT. Die witte boordencriminelen in Brussel die ons al jaren bestelen achter de tralies. Wij willen ons sponsorgeld uit Griekenland en Italië terug. Zien we nooit meer terug. Op naar waterstof auto's.
B Tender 24 March 2023
Het zoveelste Europees gelul, gebaseerd op een lucht ballon. Niemand kan 12 jaar vooruit zien, ook de Europese miserabels niet. Openlijk liggen de Duitsers zich er niet bij neer en volgens mij zitten noch de auto-industrieën van Frankrijk alswel Italië er ook niet op te wachten. Afgezien van de praktische bezwaren (in de vorige reacties al weergegeven) is de doelstelling nergens op gebaseerd, de termijn te veel in het verschiet en kunnen ze tijdens de EU top zich maar beter bezig houden met hoe we elkaar het beste op korte termijn af kunnen schieten, want wie weet halen we 2035 niet eens. En aangezien het ook niet eens officieel op de agenda staat, zouden we ons er maar niet te druk over moeten maken. Voor mezelf zeker niet, want tegen die tijd rij ik geen auto meer en in het slechtste scenario, heeft dan ook m'n kistje zelfs geen wielen meer.
Zeeuwleeuw 24 March 2023
Natuurlijk! Tientallen jaren heeft men de macht aan de fossiele en andere schadelijke industrie gegeven en de aarde is steeds verder vervuild. De achterstand is nauwelijks nog te herstellen, maar het is nog niet te laat. Maar dan moeten mensen wel eens ophouden met achter types als Baudet en andere idioten aan te rennen die ogen en oren volledig sluiten voor de werkelijkheid en alleen voor hun eigen ego allerlei onzin rondschreeuwen. De natuur is ons gegeven en de basis van alle leven. Door gewoon zorgvuldig daar mee om te gaan varen we daar zelf ook wel bij. Doorgaan op de huidige manier zal ons onvoorstelbaar veel ellende opleveren en exorbitant veel meer geld gaan kosten dan ingrijpen en veranderen. We moeten gewoon ophouden met alle schadelijke destructieve processen en ze zo veel mogelijk vervangen door onschadelijke of veel minder schadelijke. Dat is heel eenvoudig mogelijk, maar er wordt meteen weer gedaan alsof we terug moeten naar paard en wagen en de trekschuit. Allemaal onzin! Wees zuinig op de natuur, op ieder diertje en plantje. Zij maken deel uit van het grotere geheel en hebben een functie. Door meer in harmonie met de natuur en ál haar bewoners te leven gaan we een fantastische toekomst tegemoet. Doet u ook mee?
B Tender 24 March 2023
Nee, ik doe niet mee. Elk jaar vernietiging ik menig mierennest, sla elke mug dood die ik zie, laat vliegen plakken op een plakstrip, spuit wespen dood, haal onkruid uit m'n tuin, vernietig onkruid tussen m'n tegels, spuit algen dood, spuit een mengsel van sop en azijn op m'n rozen tegen luis, steek sateprikkers in de grond tegen strontkatten, maak ruzie met de buurman over z'n overhangende takken, leg zomers vlees op de barbecue, spoel het lekker door met een wijntje, lever de volgende dag m'n bijdrage aan de stikstof uitstoot (telt niet mee voor het geheel) en verder zal die hele zg. natuur me een worst wezen.
P de Graaf 24 March 2023
@ierist. Al eens in Groningen geweest ? Daar weten ze drommels goed wat een aardbeving is. @GeelHesje. Goed lezen, Ik ben er geen voorstander van ontvolken. Integendeel.
Leo Vlaar 24 March 2023
Wat de EU in Brussel bepaald moet natuurlijk opgevolgd worden ! om zoveel macht uit handen te geven aan een groep corrupte ridders van de ronde tafel dat kan voor NL rampzalige gevolgen hebben . Het kabinet likt zijn wonden na hun grote verkiezingsnederlaag op 15 maart 2023 alle burgers hebben die dag het vertrouwen in de VVD , CDA , D66 , ChristenUnie opgezegd dan is direct aftreden de beste optie . Het kabinet zet de dwangwet ondanks forse kritiek erop toch door. Gemeenten kunnen gedwongen gaan worden tot de opvang van asielzoekers welke er vrijwillig meer opvangen krijgen een bonus .
B Tender 24 March 2023
Met dergelijke retoriek, doet u niet onder voor een aanspraak op een zetel in Europa. Liegen en fantaseren toch?
Rippertje 24 March 2023
Ik ben 69 , Na mij de zondvloed zoek het allemaal maar lekker uit ik kan mij niet om alles meer druk maken want het lost toch niets op. De westerse wereld doet alle moeite om zich aan de regels houden , maar China Rusland Vs , lachen zich een krul in de L.. en gaan gewoon door en wij maar betalen want die struikrovers in Den Haag lachen om de gewone man ,
ierist 24 March 2023
@P de Graaf: Klopt wat je zegt over Groningen, maar dat is iets anders waar ik aan dacht. De meeste aardbevingen, zoals laatst in Turkije en Syrie, ontstaan door beweging van tektonische platen. Daar heeft de mens weinig invloed op.
 Youssef Abdoullah Bidou 24 March 2023
Valt mij op Zeeleeuw dat u steeds spreekt over we, waar u eigenlijk had moeten zetten :ik.
Kenna 24 March 2023
Wat een onzin, dan worden al die auto's doodleuk aan het buitenland verkocht om vervolgens doodleuk daar wel weer door verkocht te mogen worden. Dit is ook weer zo'n regel die alleen de minima weer keihard zal raken want die hebben geen geld om een elektrische auto aan te schaffen.
C.J. de Loof 24 March 2023
Verbieden hoeft niet als er een goed alternatief is ben ik bereid over te stappen maar voorlopig is er geen alternatief, elektrisch is leuk verzonnen maar heeft uiteraard geen toekomst.
Chouffeke 24 March 2023
Wij als klein stipje op deze aardbol kunnen het klimaat niet redden. Als een heleboel landen hieraan niet gaan meedoen. Daarbij is de afvalberg van accu's en windmolens na vele jaren niet te overzien en zijn niet voldoende afbreekbaar. Ook worden we veel te veel op kosten gejaagd in deze bodemloze put en niemand weet op dit moment waar de grens zit. Dus benzine auto behouden ipv een veel te dure elektrische auto met een accu welke nog veel slechter is voor het milieu.
wijari 24 March 2023
Idee om de autorijders uit de auto te krijgen?
Zweistein 24 March 2023
Ja....door Wijari als passagier ernaast te zetten....
Kaiser 24 March 2023
prima idee, al dat plebs uit de auto , het asfalt is enkel voor de rijken , vlees eten ,ook alleen voor de rijken , verder alles zo duur maken dat de minima vanzelf uitsterft . alleen wie doet dan al het werk ?
Serapis 24 March 2023
Wat een triest hap weer; blijkbaar vrijwel niemand hier die om zijn eigen kinderen geeft, benieuwd hoe jullie dat ooit aan ze uit gaan leggen. https://twitter.com/NLRebellion/status/1639179851348299777
Bram Altman 25 March 2023
Misschien een goed idee om eerst de wat makkelijker te missen zaken aan te pakken zoals het vliegverkeer. Hele volksstammen die in de vakantie als sardientjes in een Airbus of Boeing kruipen om een paar dagen een paar honderd kilometer verderop te recreëren. En wat te denken van politici die de hele wereld rondzwerven met privéjets om hier en daar een werkbezoekje met zakenlunch en galadiner af te leggen. Veel hardwerkend volk in Europa heeft de auto dagelijks nodig om de werkplek te bereiken. Openbaar vervoer is nergens toereikend buiten de Randstad en een elektrische automobiel is onbereikbaar omdat de beurs van de gewone man keihard leeggezogen is door Den Haag en Brussel om miljoenen illegale criminele grensoverschrijders te pamperen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.