Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

60 km per uur in plaats van 80 op provinciale wegen

2.603 stemmen | Geplaatst op 2 maart 2023 | Website

Eens
25.7%
Oneens
74.3%

Reacties (29)

Mieppio 02 March 2023
Wat zijn ze van plan van 80 naar 60, we zijn toch geen Belgen? Die rijden 80 als er 100 gereden mag worden, en 60 als er 80 gereden mag worden. VVN jullie zijn niet goed bezig. Levens gevaarlijk, er wordt straks veel meer ingehaald, met als gevolg ongeluk na ongeluk. Doe ff normaal 80 is al een slakkengang en straks nog zachter. Als we Belgen zouden zijn gingen we daar wel wonen.
Zomervliegje 02 March 2023
Als men zich gewoon aan de snelheid houdt dat is 80 prima. Er zitten er soms op de weg waar je 80 mag en dan gaan ze tussen de 65 a 70 rijden. Super irritant en ook nog eens gevaarlijk. En dan naar 60 wat gaan ze dan rijden? Dit wekt juist gevaarlijk rijgedrag in de hand. @mieppio snap precies wat je bedoelt.
Emmetje 02 March 2023
Te zot voor woorden. Hou je aan de snelheid die is toegestaan dan stroomt het verkeer prima door. Beter zou zijn om die 45km auto volledig te weren van de prov. wegen. Die zijn echt levensgevaarlijk vanwege het grote verschil in snelheid (en de rijvaardigheid). Maar ja, zo zijn er nog wel een aantal onbegrijpelijke regels te noemen. ;)
Peritum ? 02 March 2023
Levensgevaarlijke situaties worden gecreëerd door de plannen van VVN ! Beter ware het om veelvuldig te controleren en het actief handhaven van de verkeersregels en wetten. Het zijn niet de wegen die gevaarlijk zijn maar de gebruikers die zich niet aan de geldende regels houden en beschonken, snuivend, telefonerend en alle andere dingen doen die niets met veilig autorijden te maken hebben. En ehh gepakt, rijbewijs voor altijd inleveren ! ‘T ruimt lekker op en het wordt een stuk veiliger op de wegen.
peterden 02 March 2023
zijn er nog wegen waar je 80 mag dan? inmiddels is het bijna overal al 70, 60 of 50 geworden helaas. levensgevaarlijk want er zijn heel veel mensen bang om als geflitst te worden denk ik, want sommigen rijden maar 3/4 of nog minder van de maximale snelheid. en dan gaan mensen die wel gewoon door durven rijden dat langzamere verkeer weer inhalen natuurlijk. levensgevaarlijk. Inderdaad vooral belgen en duitsers hebben er een handje van om 50 of 60 te rijden op 80km wegen. of 70 op een 100km weg.
Mieppio 02 March 2023
peterden je bedoelt zeker de Belgen want Duitsers rijden wel door. BELGEN zij de boosdoeners. En die duimen naar beneden dat zijn Belgen, kan niet anders.
CharLeeWillemsz 02 March 2023
Tja. Die bij VVN weten t wel: willen natuurlijk het ik-kom-te-laat-appen in de hand werken ..
Rianne07 02 March 2023
Zeker iemand verzonnen die een hekel heeft aan auto's. Wanneer jij je aan de snelheid houdt zul je altijd nog ingehaald worden door mensen die sneller willen bij welke snelheid dan ook. Dus kortom hou je aan de geldende snelheid.
Karel33 02 March 2023
Beter om VVN te veranderen in OVN (onveilig verkeer nederland ) want door dat idiote idee veroorzaak je meer slachtoffers.
Leo Vlaar 02 March 2023
Van 80 naar 60 het idioterie virus is op het hoofdkantoor van VVN toegeslagen of zou dat door het corona vaccin komen waardoor de weerstand tegen ..... afneemt en de meesten hersencellen worden afgebroken ? .
jacobo 02 March 2023
Lijkt me niet praktisch, gewoon doorrijden en aan de regels houden, bijv richting aangeven aan op een rotonde en niet voor ieder wissewasje op de rem staan met daarbij ook proberen afstand te houden.
fiat124sport 02 March 2023
Zucht gaan we weer het linkse verbieden afschaffen en excuses nu weer auto's pesten. Op de rechte wegen in zeeland eerder 100 en op de snelweg terug naar 130. Dat zielige 60 en 30 rijden. Weet niet of de meeste het doorhebben de meeste rijden gewoon harder en remmen af bij de flitspaal. Nu kunnen we heel schijnheilig zeggen ja doen we. Dus nee het blijft hoe het is en wilt u deze onzin niet stem dan rechts kunnen we eindelijk weer normaal worden in dit land. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stem ze weg en dit idiote plan direct in de vuilnisbak. Gewoon zielig gewoon. Rijd normaal en doe voorzichtig. Stop verduurzaming. Voor gas. Stem nogmaal rechts
wijari 02 March 2023
Wat is de maximumsnelheid voor auto’s op de snelweg? In Nederland geldt overdag (van 06.00 tot 19.00 uur) op alle snelwegen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. Met uitzondering van de trajecten waar nu ook een aangepaste limiet van 80 kilometer per uur geldt. In de avond en nacht (van 19.00 tot 06.00 uur), mag u op sommige snelwegen 120 kilometer per uur of 130 kilometer per uur rijden. De maximumsnelheid in de avond en nacht is dus op veel snelwegen hoger dan overdag.
Politieke 02 March 2023
Die 60 Km/h is door een ideoot bedacht die blijkbaar niet weet hoe het in de rest van Europa is geregeld op gevaarlijke wegen. Daar is het 70 en wat wij 80 Km wegen noemen daar 90. Je merk in Nederland overal de irritatie van verloren tijd, door beperkingen die ons steeds meer opgelegd worden, om die in te halen. Het waanidee dat op een 4 baans provinciale weg maar 100 gereden mag worden is ook zo een gekke regel.Waar zou op een N weg die goed is aangelegd geen 120 gereden mogen worden? Regering doe er wat aan geef de beste (wegen)belasting betalers ooki eens wat meer waar voor hun geld!
Leo Vlaar 02 March 2023
Bij een maximumsnelheid van 60 per uur krijg je geen goede doorstroming van het verkeer en ontstaan er opstoppingen mensen daar komen ongelukken van men wilt duidelijk meer geld aan boetes binnenhalen .
sooldleg 02 March 2023
Het volgende (proef) luchtballonnetje, wat wordt opgelaten om reacties te ontlokken, danwel aandacht op zichzelf te willen vestigen....... De VVN, heeft helemaal geen gezag en is hooguit een advies orgaan, die zich kennelijk op momenten de aandacht op zichzelf wil vestigen.........Niet alle (80) wegen, zijn provinciale wegen maar in eigendom of beheer van vele eigenaren..............Wegbeheerders: het Rijk; provincies; waterschappen; gemeenten; overige (havenbedrijf, huiseigenaren, NS, etc.). Elk op zich met een eigen verantwoordelijkheid dus ook mbt. bv. de veiligheid daarvan...... Dus ga je nu niet als een of andere debiciel je eigen druk maken, over iets wat helemaal niet is en je je gedragen als geslagen, nog voordat je geslagen word....... En bij dat zg onderzoek van de VVN,... quote.. (Van alle dodelijke verkeersongelukken vindt 41 procent plaats op provinciale wegen, blijkt uit cijfers van de politie. Snelheid speelt vaak een rol bij deze ongevallen, zegt VVN.),...... daar zet je opzichzelf al grote vraagtekens bij toch? .........41%, maar vaak de snelheid?????....... Hoevaak, is "snelheid" het daadwerkelijke percentage dan?? Oftewel......welk percentage is vaak???......... Puur gelul dus weer en puur gericht op aandacht zoeken, mn van de VVN....... Met al die misselijkmakende stemmingsmakkerij, dat nepnieuws zouden we echt eens moeten stoppen.
Timmerman 02 March 2023
Op polderwegen geldt al lang een maximum snelheid van 60km/u wanneer je daar deze snelheid rijdt hangen ze aan je bumper of zij passeren met een noodgang met twee wielen door de berm, als deze 60 km ook op de N wegen wordt ingevoerd zal naar mijn idee het aantal ongelukken toenemen door roekeloze inhaal manoeuvres welke nu ook dagelijks voorkomen op de N57 waaronder de deltaweg, De wegen zijn opzich niet gevaarlijk maar het rijgedrag van diverse bestuurders. Naar mijn idee een slecht plan van VVN.
Tramper Kees 02 March 2023
Wegen zijn niet onveilig. Bestuurders wel. Als je over een dijk 80 kan en mag dan moet je daar geen 120 rijden of met andere zaken bezig zijn. Vaak zie je een weg met bomen, en dan staat er weer een auto tegen geparkeerd. Is die weg gevaarlijk? Nee de bestuurder. Even niet opletten of te hard. Regent het of is het glad? Advies van de ANWB bij gladheid halveer uw snelheid
sooldleg 02 March 2023
PEILINGEN AL GEZIEN ??...................(gniffel....gniffel....lol x10 )
Jos den Tenter 02 March 2023
Ik zou al blij zijn als er op de polderwegen de wettelijke 60 km/h aangehouden zou worden. VVN rijdt zeker nooit op fiets door de polder?
wispelhuis 02 March 2023
Het gaat over provinciale wegen.
Leo Vlaar 02 March 2023
Genoeg reacties over de snelheid nu even iets veel belangrijkers Beste burgers wij worden allemaal flink afgezet en opgelicht door alle grote supermarktketens de mensen zijn het beu Dutch Revolutie 2023 . Boodschappen in de supermarkt en bijvoorbeeld een etentje in een restaurant of een vakantie blijven komende maanden waarschijnlijk nog flink in prijs toenemen. Economen van ING en ABN AMRO zeggen in gesprek met het ANP dat het nog minstens tot halverwege dit jaar duurt voor de voedingsmiddeleninflatie haar piek heeft bereikt.
Peritum ? 02 March 2023
Ik bedenk net dat het binnenkort 1 april is, wel een heel te vroege en slechte grap van VVN !
Ron625 02 March 2023
Voor grote afstanden gebruik je een brede weg, daar is 80km/h of 100km/h best te doen. Meer dan 20km afleggen op een kleine provinciale binnenweg zal niet veelgebeuren. Maar even een rekensom over die 20km. Met 80km/h doe je daar 15 minuten over. Met 60km/h doe je daar 20 minuten over. Hoe vaak rijd je 20km over deze wegen en hoe kostbaar zijn je 5 minuten?
C.J. de Loof 02 March 2023
Net zo absurd ols 100 op de autosnelwegen, de meeste auto's worden steeds beter dus die snelheid kan fors omhoog en op provinciale wegen is 80 al aan de lage kant, dus zeker niet verlagen. Er zijn nu al stukken provinciale wegen 60km (zonder enige reden) en als ik me een enkele keer aan die snelheid houdt vraagt mijn vrouw wat er aan de hand is......
wijari 02 March 2023
Nog even geduld met 1 april gaat snel genoeg
superfour 02 March 2023
Mijn advies is strengere co op asociaal rijgedrag, doorgetrokken strepen weg, en geen verplichting op snelheid maar op aso gedrag. Afstand houden ten alle tijden dus ook als iemand 60 rijdt waar je 80 mag, geen agressie geen afsnijden niet op mensen inrijden etc ik rij nu sinds 1995 van middelburg naar groningen en of je nu 100 rijdt of 120 het is lood om oud ijzer qua tijd maar erg gunstig voor je portomonee en je rijdt veel relaxter ook. Ik heb geen bezwaar tegen hard rijders wel tegen aso rijders die geen flauw benul hebben wat er gebeurt als er een botsing komt en er is totaal geen winst sterker nog het kost je veel tijd im papieren etc in te vullen en doffe ellende Doe net als ik soms valt het mee soms valt het tegen als ik achter iemand aan hobbel die ver beneden de max snelheid rijdt lekker zunig ook
Mosk 02 March 2023
knettergek. wie verzint dit nou weer?
Domoor 03 March 2023
Leo Vlaar. De werkelijke reden voor de huidige gigantische inflatie is het ongelimiteerd bijdrukken van Euro`s door de Itialiaanse voorzitter van de Europese bank Mario Draghi. Een kind kon dit voorspellen dat dit zou gebeuren. Maar hoera, de staatsschuld van Italie vaart er wel bij. En voor mensen die hun aandacht niet bij het verkeer hebben is elke snelheid te hoog.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.