Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorg mijden komt steeds vaker voor. De tandarts is te duur voor mij

2.990 stemmen | Geplaatst op 20 februari 2023 | Website

Ja
52,2%
Nee
47,8%

Reacties (25)

Domoor 20 February 2023
De deurklink kost al 380 euro`s
Zeeuwleeuw 20 February 2023
Ze moeten allereerst dat idiote "eigen risico" afschaffen! Het belemmert veel mensen om zorg te zoeken vanwege de kosten die zij zelf moeten betalen. Daarnaast moeten de commercie en "marktwerking" absoluut uit de zorg verdwijnen. Vorige week was er nog een schandaal in een ziekenhuis in Twente waar cardiologen volledig overbodig pacemakers in mensen monteerden omdat zij van de fabrikant een hoop smeergeld kregen. Het benadeelt deze mensen juist en kost de gemeenschap een hoop geld, puur en alleen uit ziekelijke hebzucht van die zogenaamde "deskundige medisch specialisten". En zij komen er heel gemakkelijk mee weg. De zorg is toch geen markt! Zorg moet gaan om genezen en voorkomen van ziektes, goede voorlichting en gezondere mensen en dieren die daardoor minder snel ziek worden en minder zorg nodig hebben. Een gezondere samenleving maakt gelukkiger, bespaart enorm veel kosten en levert uiteindelijk juist een hoop geld op.
Karel33 20 February 2023
Tandarts--daar kom ik nooit, want het kunstgebit van mijn vrouw en mij voldoet prima. Dat ze peperduur zijn is bekend. Wie veranderde de zorg jaaaaren geleden? Was dat hogervorst? De wrange vruchten er van kun je nu plukken.
dutchy71 20 February 2023
Macht en geld is onze zorg, En dan de rest maar te vergeten of verzwijgen, Allemaal maffia praktijken.
Peritum ? 20 February 2023
Tand reparatie kostte € 46,- bij de tandenprik, deze ging elders werken en bij de nieuwe tandenprik moest ik voor de volgende ( zelfde reparatie ) € 75,- betalen een half jaar later ( zelfde praktijk) en werd er ook nog zeer slecht werk afgeleverd . Dus ja tandarts mijden vanwege veel te hoge onnodige kosten ( lees woekerwinsten)
Kennie-L 20 February 2023
Mensen die blij zijn met hun kunstgebit zijn natuurlijk niet serieus te nemen, net zo dom als, "ik ben zo blij met mijn kunstbenen, nu hoef ik nooit meer mijn nagels te knippen"
Mr. Bean 20 February 2023
tandarts is niet te duur, wij zijn al lang met pensioen, hebben gen tand-verzekering, we gaan allebei 2 x per jaar naar de tandarts voor gebits-controle, 1 x in 3 jaar foto van {eigen !} tanden , alles opgeteld goedkoper uit dan 3 jaar verzekeren en meestal nog bijbetalen ! DE VERZEKERING IS DUUR !
Mr. Bean 20 February 2023
p.s. Je kunt ook volstaan met 1 controle per jaar, geen 12 x ....euro, aléén goed poetsen !
Zweistein 20 February 2023
Ja.... de zorg en ook andere basisvoorzieningen zijn verkwanselt aan de markt. Schandalig en misdadig. Er moet hoognodig afgerekend worden met dit asociale beleid.
mr. Puma 20 February 2023
Zeker waar. klein stukje vulling eruit in voortand, niet boren, even kijken en ze bepalen op basis van de landelijke lijst wat hoogste tarief(drievlaksvulling) is en rekent dat door. Ik was voor 3 minuten in de stoel bijna 100 euries kwijt. Is het dan gek dat we de tandarts overslaan. Gevoel van oplichting is sterk aanwezig. De tandarts vervangen door tweetal met oorsprong voormalig oostblok. pffff
Mieppio 20 February 2023
Ik ga 2 x per jaar naar de tandarts, heb een aanvullende verzekering en krijg na behandeling een rekeningetje van hooguit 15,00 euro wat ik miet bij betalen. En daar kun je je toch geen bult aan vallen zou ik zo denken.
C.J. de Loof 20 February 2023
Heel de zorg is duur, alleen bij de tandarts merken we dat omdat we het meestal zelf moeten betalen. Mensen gaan voor ieder wissewasje naar de huisarts en die kost net zo veel alleen betalen we dat met z'n allen. Eigen risico werkt uitstekend alleen zou de huisarts ook onder het eigen risico moeten vallen, we willen goede zorg en ja dat kost geld.
Zweistein 20 February 2023
C.J. de Loof....dat mensen voor ieder wissewasje naar de huisarts gaan kun je alleen weten als je zelf ook iedere week in de wachtkamer zit.
wijari 20 February 2023
Moet naar de tandarts en de opticien. Eerst een afspraak maken. Goed dat ze er zijn, stel je voor je heb geen goed zicht meer en je rijd auto in het donker, En heb je wel eens flink kies pijn dan wil je wel gaan.
GeelHesje 20 February 2023
Waarom zit de tandarts niet volledig in het basis pakket? Er zitten de meest bizarre en mega dure dingen in het basis pakket die 99% van de mensen nooit nodig hebben maar iedereen heeft tanden en die zitten er niet in. En ja als je dan medicijnen van tienduizenden euro's per pilletje in het basis pakket gaat stoppen en hele dure volledige vergoedingen voor een hele kleine minderheid dan gaan de kosten die de mensen op moeten brengen om dat basis pakket te kunnen betalen dusdanig omhoog dat velen vanzelf wel zorgmijders gaan worden. En dat is precies de bedoeling want dan gaan mensen meer lijden en daar kicken ze vreselijk op en als ze dan echt zorg nodig hebben is het zo ver de spuigaten uitgelopen dat elke dokter en pharmaceut grote dollar tekens in hun ogen krijgen en in hun handen wrijven van yesss daar komt mijn zilvervloot. Kommmmt u maar! En dat in een van de meest "ontwikkelde" landen ter wereld.
In-the-air 20 February 2023
Ik ben gewoon verzekerd voor de tandarts en begrijp slecht dat anderen dat niet zijn. Immers, we geven gigantisch geld uit aan (onderhouden van) auto’s, woningen, kinderen, uit eten, zelfs vakanties, etc. Etc. Wat is er dan mis met het feit dat het onderhouden van je gebit ook wat kost?
DeWaarheid 20 February 2023
Een wortelkanaalbehandeling kan tegenwoordig al snel 950euro kosten, CZ betaalt hier 450euro van als je aanvullend verzekerd bent. Zodat je zelf nog 500euro mag betalen. Verdere mondzorg dat jaar (tandarts en mondhygienist) komen dan wel volledig voor eigen rekening want CZ vergoed maar max 450euro per jaar.
sooldleg 20 February 2023
Ja, de "zorg" voor mijn gezondheid mijd ik zoveel mogelijk..... Het is een smerig en vuil doortrapt systeem geworden. Met maar een doel.......zoveel mogelijk geld zuigen van de mensen en dat zonder filter en zonder scrupules....... Ieder jaar weer, worden de vergoedingen verder uitgekleed en de premies verhoogt. De reserves liggen veel en veel hoger, dan wettelijk vereist. Alleen het feit al, dat ze zeggen "we betalen een deel van de premieverhoging uit eigen reserves", zegt al genoeg. Het zijn niet alleen de premie verhogingen elk jaar en het uitkleden van de vergoedingen, het zijn ook die smerige regels die ze hebben opgesteld bv. over een DBC (diagnose behandeling combinatie). Het doet mij zelfs denken aan maffia praktijken. Het draait in eerste instantie om geld en winst en pas ver daarna om de uiteindelijk benodigde zorg.......De tandarts, daar ben ik al zeker 30 jaar niet meer geweest. Gelukkig voor mij. Een tandartsverzekering heb ik dan ook niet, want stel je voor 30 jaar maandpremie van pakweg gemiddeld in de loop der jaren van 15 euro per maand 30x12x15= 5400 euro uitgespaard. Voorlopig kan ik daar toch wel mooi een kies voor laten trekken, mocht dat ooit nodig zijn, want repareren gaat echt niet meer gebeuren.
C.J. de Loof 20 February 2023
@Zweistein valt mee hoor, de laatste 27 jaar niet bij de huisarts geweest.
CharLeeWillemsz 20 February 2023
Bin juust veestevee joengers dizôh
vienna 21 February 2023
Ik kon de aanvullende verzekering niet meer betalen dus alle kosten van de tandarts zijn voor mezelf. Ik heb de ziekte van crohn en zou verplicht 2x per jaar moeten gaan maar nu al 2 jaar niet kunnen gaan omdat het niet haalbaar voor me is. Het is onbetaalbaar. En dit noemen ze een welvaart land? Voor wie? Zeker niet voor het eigen volk dat is wel duidelijk. Kreeg mijn eigen risico overzicht van dit jaar. Wtf moet je blijkbaar ook €7,25 betalen als je je medicijnen op haalt staat er bij handwerk🥴
C.C.M 21 February 2023
Al die klagers hoor ik nergens dat ze flinke bedragen per maand aan zorgtoeslag ontvangen, Tot wel €150 per maand per persoon, maar als je het voor andere zaken als zorg gebruikt en liever met rotte tanden in mond loopt is dat je eigen probleem.
wispelhuis 21 February 2023
Wát een domme en onnodig kwetsende reactie van C.C.M. Informeer je voor je oordeelt.
C.C.M 21 February 2023
Een zorgverzekering is niet goedkoop. Daarom is er zorgtoeslag: een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Om recht op zorgtoeslag te hebben, moet u in ieder geval een Nederlandse zorgverzekering hebben. Ook mag u niet te veel verdienen.................................................... https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/zorgtoeslag/content/kan-ik-zorgtoeslag-krijgen#:~:text=Een%20zorgverzekering%20is%20niet%20goedkoop,u%20niet%20te%20veel%20verdienen.
Peter Arnolds 21 February 2023
Er bestaat geen peter Arnolds 2.0 dus ik ben zuinig op mijn lichaam, en daarom mag het best wat kosten.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.