Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gaat u carnaval vieren?

3.983 stemmen | Geplaatst op 18 februari 2023 | Website

Jazeker
4%
Weet ik nog niet
1,1%
Nee
94,9%

Reacties (30)

Zeeuwleeuw 18 February 2023
Nee. Als tiener van 15 tot 17 jaar vroeger wel veel gedaan bij De Stoepeschieters in Oost-Souburg.
Peritum ? 18 February 2023
Carnaval is voor zotten en zottinnen, dus nee niet voor mij. ‘K hoef me niet in drank en gehos te verliezen om het mooie van het leven te kunnen aanschouwen. ‘K hoor trouwens buiten carnaval om al genoeg gebral en onzin, meer dan me lief is.
Karel33 18 February 2023
Niets voor mij--veel herrie--veel gezuip en gebral--no tnx.
fiat124sport 18 February 2023
Nee vroeger wel gedaan maar heb er niet zo veel meer mee, maar ik hoop dat iedereen die het wel doet het hartstikke leuk heeft. Tot slot voor 130 stop klimaat en stikstofonzin stop verduurzaming en idiote energie transitie. Dus stem ze weg zorg dat het slopende en onbetaalbare klimaat beleid gaat stoppen . Voor gas. Stem rechts als u niet verbieden, afschaffen, excuses, minder mensen binnen en geen klimaat en stikstofonzin wil en een betere en vooral betaalbare gezondheidszorg wil. Fijne dag.
In-the-air 18 February 2023
De beelden van de oorlog in Oekraïne en de beelden van de verwoesting door de aardbeving in vergelijk met hossende (enzovoort) mensenmassa’s geven mij dat ik helemaal niet wil feesten. Het zal aan mij liggen….?!
dasy 18 February 2023
ja zaterdag naar steenbergen zondag halsteren en dinsdag BOZ
wispelhuis 18 February 2023
Nee, ik ga geen carnaval vieren. Maar iedereen zijn plezier. Maar de optochten kunnen wel erg mooi zijn.
Mieppio 18 February 2023
Op de bank thuis tv kijken naar de optochten, pilsje erbij net zo leuk ipv in de kou te staan en naar die brallende zatlappen te kijken
Kennie-L 18 February 2023
De optocht begint hier voor de deur, ik kijk misschien wel even uit het raam.
Lilly's 18 February 2023
Geef mijn maar Caribisch carnaval in Rotterdam of Hoogstraten. Hou niet van die Hoempapa muziek.
CharLeeWillemsz 18 February 2023
Zolang we ons maar niet realiseren een oorlog met Rusland in te zijn geleidt. De vreselijkste vooruitzichten worden, nog achterbakser dan de euro, voltrokken.
Kaiser 18 February 2023
een feest? voor de café uitbaters misschien, maar om het niet te doen omdat er ergens oorlog of een grote ramp is , is onzin ,er is altijd wel ergens een ramp of oorlog, en daar hebben we ons ook nooit iets van aan getrokken
JimmyH01 18 February 2023
Voor de zeeuwen is er geen feest ,idioten hebben de Hedwige polder onder water gezet.
Kennie-L 18 February 2023
@JimmyH01, ik kwam er tien jaar lang een paar keer per week, nu dat niet meer kan eet ik er geen boterham minder om, Gery de Cloedt overigens ook niet.
jgth 18 February 2023
IEDERE GEK ZIJN GEBREK DENK IK MAAR !!!!!!
JimmyH01 18 February 2023
Kennie-l helemaal gelijk; bakker weg slager de boer de zorg alles weg ,jij eet straks helemaal geen boterham meer.
Leo Vlaar 18 February 2023
Carnaval dat is 4 dagen je eigen vol zuipen en de grote clown uithangen en one-night stand , avontuurtje . Hoe krijg je alle mensen op 15 maart tijdens de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen naar de stembus ? vele van hun hebben immers alle vertrouwen in VVD, D66, CDA en ChristenUnie al verloren . Het is de bedoeling om je ongenoegen over hun gevoerde beleid kenbaar te maken op de stembiljetten en deze politieke partijen volkomen te negeren het enigste wat ze in Den Haag wel begrijpen is dat verlies pijn doet .
Zeeuwleeuw 18 February 2023
@Fiat, Ook de PVV heeft samen met o.a. VVD, CDA en D66 destijds volledig meegewerkt aan de introductie van "de vrije markt" in de zorg en allerlei andere essentiële zaken als energie hoor! Zij kunnen nu wel van de daken schreeuwen dat zij het niet willen en "dat het schandalig is" maar hebben het wel zelf helpen opzetten. Dat is het probleem met rechts en extreemrechts, altijd veel schreeuwen, op alles commentaar leveren maar vrijwel nooit met concrete en goed onderbouwde oplossingen komen. Zij spelen volledig in op de goedgelovige kiezer die zich graag met een hoop bombarie van alles wijs laat maken, zich meestal niet in feiten en politieke besluitvormingen verdiept, er in trapt en blind op hen gaat stemmen. En zo vergaren zij macht. Overigens hebben vrijwel alle partijen in verkiezingstijd ineens heel veel mooie woorden en beloftes om na de verkiezingsdag alles meteen weer in het onderste laatje te dumpen. Om het bij de volgende verkiezingen weer even tevoorschijn te halen. En veel mensen laten zich helaas zo steeds weer opnieuw zand in de ogen strooien. En zijn ook keer op keer weer opnieuw teleurgesteld en boos.
Leo Vlaar 18 February 2023
Sorry No Carnaval maar ik stem in maart wel voor de BBB boerburgerbeweging , betekent eten op je bord . Zelf wil Ik wil alle boeren graag steunen in hun strijd tegen het onrecht wat hun wordt aangedaan het gedwongen onteigenen en uitkopen van boerenbedrijven gaat nu of straks lijden tot grote voedselschaarste . Met het steeds maar gloeiende aantal inwoners de cijfers van de grote instroom aan asielzoekers liegen er niet om Nederlanders hun kinderen, kleinkinderen kunnen nu al geen huurwoningen meer vinden . Geen Boeren betekent dat er in ons land geen eten , groentes meer worden verbouwt en de veehouderijen moeten stoppen met de productie van vlees en NL dan alles uit anderen landen moet importeren .
Zeeuwleeuw 18 February 2023
Je moet juist niet op BBB, VVD, CDA, PVV, CU, Forum, Ja21, enz stemmen want die helpen om de wereld nóg verder kapot te maken, net zolang tot er helemaal geen eten en leven meer op deze prachtige planeet is. Het huidige systeem van landbouw is absoluut onhoudbaar en door op deze manier door te gaan helpen de boeren ook hun eigen bedrijven om zeep. Bovendien worden zij uitgebuit door bedrijven die miljarden euro's omzetten als de supermarkketens en Friesland-Campina. Door meer gebruik van de natuur te gaan maken wordt het werk er voor boeren veel leuker, afwisselender en gezonder op. We moeten terug naar kleinere gezonde bedrijven. Er moet afgestapt worden van de waanzin met steeds weer nieuwe regels en kostbare investeringen die niet op nauwelijks zin hebben. Daarnaast dient een rechtvaardige vergoeding betaald te worden voor producten die zij leveren waardoor de bedrijfszekerheid voor boeren veel beter wordt en niet tallozen van wanhoop stoppen met hun bedrijf, of zelfs uit het leven stappen.
wijari 18 February 2023
Nooit mee gehost, wandelen is goed voor je, en de rest geef het maar aan fikkie.
Leo Vlaar 18 February 2023
Genoeg Carnaval nu even wat anders : Slimme energiemeters geven tot drie keer hogere standen Moderne energiemeters geven vaak meer verbruik aan dan zou moeten, meldt het AD. Bij piekstromen geven sommige elektriciteitsmeters twee tot drie keer zoveel verbruik aan. Wanneer je een laag gasverbruik hebt, kan de meter dertig procent meer aangeven. https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/slimme-energiemeters-geven-tot-drie-keer-hogere-standen/
wispelhuis 18 February 2023
Een nieuwe webmaster?
fiat124sport 18 February 2023
oei oei zo veel minnen dat gaat zwaar worden we leren niet van onze fouten stem rechts .
fiat124sport 18 February 2023
Leo je hebt gelijk erg zorgwekkend en controleren tegen zware betaling en of die uitkomst dan voordelig is.?!
fiat124sport 18 February 2023
Zeeuwleeuw, we praten over jaren geleden en dat kan maar niet vergeten worden hoewel Geert niet fout was. PVV is zeker goed voor betaalbare zorg en minder klimaat. Forum heeft het beste mijn standpunten geen klimaat en stikstof beleid. Ja 21 en BBB ben ik wel bang dat we dan alsnog in die stikstof en energietransitie onzin gaan belanden. Ze zijn wel goed voor de boer maar uit eindelijk gaan we toch verder. VVD is links geworden dus ga ik niet op stemmen CDA is ook niet goed voor de boeren en D66 is verschrikkelijk daar moet je nooit op stemmen schaffen referendum af, zijn voor die stikstof en klimaat onzin enzovoort. De overige linkse partijen ook nooit op stemmen blijven we ons blauw betalen aan onzin die niet helpt blijven er nog wat over. Ik ben er nog niet over uit stem en stem rechts dat is beter voor Nederland.
C.J. de Loof 18 February 2023
Ik denk dat de meeste Zeeuwen een beetje te nuchter zijn voor de carnaval flauwekul.
wispelhuis 18 February 2023
Het carnaval heeft een katholieke grondslag. Er zijn wel een aantal plaatsen in Zeeland die daarom carnaval vieren. in Zeeuws-Vlaanderen, de katholieke dorpen op Zuid-Beveland en in Oud-Vossemeer. Daar heet carnaval De Woaidaehen en het dorp Grôôt Pesôôt. Ook andere steden en dorpen krijgen een speciale carnavals-naam. Sas van Gent bijvoorbeeld wordt Betekoppenstad (naar de suikerbieten die de grondstof waren voor de hier gevestigde suikerfabrieken), Aardenburg wordt Uulehat en ’s-Heerenhoek Paerehat. Je kunt ook terecht in Kloorianenland op de Vogelpiek of in Lamsorenland. Hulst wordt Vosserijk (naar de fabel van Reynaert de Vos, die met de stad verbonden is). De Ulster Ouse Mafia organiseert in Hulst al jarenlang op maandag een groot carnavalsspektakel op de grote markt, voor jong en oud...
ierist 18 February 2023
Alaaf
patrik71 19 February 2023
Als je een echte Zeeuw bent dan doe je niet aan Carnaval, daar zijn wij toch een beetje te nuchter voor , want komop de Polonaise lopen omdat je een paar biertjes op hebt.. doe toch ff normaal allemaal joh. laat dat aan die Zielepootjes uit Brabant en Limburg over..
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.