Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gemeentes moeten verplicht betaalbare woningen bouwen

3.020 stemmen | Geplaatst op 17 februari 2023 | Website

Eens
87.8%
Oneens
12.2%

Reacties (34)

CharLeeWillemsz 17 February 2023
Zolang de werkbezoeken aan zustersteden in bijvoorbeeld Indonesië daardoor niet in t gedrang komen lijkt mij dat een prima voornemen. En als wethouders maar verstek mogen laten gaan bij toekomstige vergaderingen aangaande de onvermijdelijke bouwfiasco's - want verwijten, daar moeten wetwaarnemers geen weg mee mogen weten vanzelf.
Karel33 17 February 2023
Verkiezingen komen er weer aan. De "corona" gekte is bij de Jonge nog niet uitgewoed. Weer veel geschreeuw en weinig wol.
dutchy71 17 February 2023
Moeten en verplicht zijn 2 lelijke woorden, Dus we beginnen al fout.
GeelHesje 17 February 2023
Huizen bouwen is helemaal niet nodig. Binnen een paar jaar zijn er zoveel mensen dood dat we huizen teveel gaan hebben. En omdat er dan meer aanbod dan vraag is gaat de prijs ook meteen niks meer voorstellen. Probleem opgelost. "veilig en effectief" ...
wispelhuis 17 February 2023
Een goed plan, als we het, zoals tot nu toe aan de markt overlaten, komen we niet aan de benodigde aantallen woningen.
Rianne07 17 February 2023
Wordt het niet eens tijd dat de bejaardenhuizen weer terug komen? Ik ken heel veel ouderen die graag hun eengezinswoning willen verlaten zodat die vrij komt voor een gezin. Nu is het zo dat je al bijna dood moet zijn voor je in aanmerking komt voor een verzorgingstehuis. Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar iemand al aardig op leeftijd die nog een hele woning plus tuin moet onderhouden heeft meestal ook al bejaarde kinderen. Wat is de overheid toch slim bezig.
GeelHesje 17 February 2023
@Rianne: Die eensgezinswoningen gaan als het beleid van Amsterdam landelijk gaat worden vanzelf vrijkomen want daar moeten binnenkort gezinnen die in een sociale eensgezinswoning wonen verplicht hun huis uit als de kinderen op een gegeven moment het huis uit gaan. En u kunt natuurlijk wel raden welke gezinnen daar dan in die sociale eengezinswoningen met voorrang geplaatst gaan worden. Dit is geen slechte grap: "Om het woningtekort op te lossen, wil de gemeente Amsterdam ouders kunnen dwingen hun woning te verlaten zodra de kinderen uit huis zijn. Dit betekent dat wanneer de kinderen uitvliegen, de resterende bewoners het huis moeten verlaten." https://www.blckbx.tv/binnenland/kritiek-op-amsterdamse-plannen-om-ouders-gedwongen-te-laten-verhuizen
Rianne07 17 February 2023
@GeelHesje. Als ze er dan ook maar voor zorgen dat deze ouderen een nette woning terug krijgen en ze niet in één of andere achterbuurt geplaatst worden. Tjonge 2 duimpjes naar beneden zeg. Wat is er nou zo verkeerd aan mijn reactie?
GeelHesje 17 February 2023
@Rianne: U vind dat nog normaal ook dat als je kinderen het huis uit gaan dat jij vervolgens ook je huis uit gezet gaat worden??? En nee natuurlijk krijgen ouderen met een aow'tje geen nette woning. Die krijgen een woning "passend bij hun inkomen" dat snapt u toch wel he?
Rianne07 17 February 2023
Verkeerde conclusie GeelHesje. Ik vind dat niet normaal als ze verplicht hun huis uit moeten. Maar ik ken mensen die dolgraag kleiner zouden willen wonen, minder tuin en minder huis. Want als je nog alleen bent overgebleven wat moet je dan nog met een grote woning. Als men dat geen probleem vind oké. Maar ik zie om me heen genoeg mensen die dolgraag willen verhuizen naar een kleinere woning.
Heikra 17 February 2023
Ik vind dit ook als een verplichting naar de gemeente toe,mits ze hier geen asielzoekers in gaan stoppen...
Peritum ? 17 February 2023
De Jonge bedoelt zeker. ‘ gemeenten moeten onbetaalbare woningen laten bouwen’, goede, goedkope woningen bestaan niet door kartelafspraken in de bouwsector !
fiat124sport 17 February 2023
Ja maar eerst moeten we ons afvragen is Nederland niet al vol en willen we niet de natuur en boeren houden want die willen ze uit kopen voor de grond, niet voor stikstof want dat is een fabeltje. Toen ik jong was waren er 14 miljoen mensen nu al ruim 18,000 miljoen op een klein stukje land. Ik vind dat er genoeg huizen zijn dus stop met iedereen binnen te laten . Vol is vol. Niet discrimerend bedoelt overigens. Ik geef om iedereen. Maar het kan niet meer en betaalbaar moeten ze rentes en dergelijke maar niet zo hoog maken. Tot slot voor 130 stop klimaat en stikstof onzin stop verduurzaming en stem ze weg in maart stem rechts als u betaalbaar leven wilt en geen verbieden afschaffen excuses en zich blauw betalen voor klimaatonzin en benzine en diesel wil blijven rijden. Voor gas. Stem ze weg
Peter Arnolds 17 February 2023
Waarom moeten gemeentes zorgen voor woningen ? Dit is toch geen taak van een gemeente ? Niet van mijn belasting geld huisjes bouwen voor de minder bedeelden, daar zijn anderen bedrijven voor die graag huisjes willen bouwen en verhuren.
C.J. de Loof 17 February 2023
Ja het bekende dweilen met de kraan open! Als de Gemeentes dat moeten gaan regelen gaat het in ieder geval nog heel lang duren, bovendien kunnen ze nooit snel genoeg bouwen om aan deze absurde vraag te kunnen voldoen, de oplossing is even simpel de KRAAN moet dicht en snel! Bijkomend probleem is de financiering van deze woningen want als daar voor een groot deel gelukzoekers in komen zullen die woningen dus geen rendement hebben.
ierist 17 February 2023
Eerst iets aan de migratie doen. Anders blijft het dweilen met de kraan open.
John Kosters 17 February 2023
Ja! Huizen voor kanspareltjes bedoelen ze.
Mieppio 17 February 2023
Inderdaad, huizen bouwen die betaalbaar zijn, geen koophuizen maar huurhuizen. Voor mensen met een laag inkomen. Dan worden de wachtlijsten een stuk korter want nu sta je soms 8 jaar op een wachtlijst. Komen er dan asielzoekers of vluchtelingen dan krijgen die weer voorrang en de eigen mensen uit die gemeente kunnen stikken. En dat is niet de bedoeling. Eigen mensen eerst en dan de rest. En of ze daar nu ons belasting geld voor gebruiken maakt niet uit, huizen moeten er komen. En de huisjes melkers moeten verdwijnen want die houden huizen vast om voor woekerprijzen te verhuren of verkopen. Weg met die lui
Domoor 17 February 2023
Niet te veel. Schaarste moet blijven. Dat drijft de prijs lekker op . Vorig jaar is de gemiddelde prijs van een huis gestegen met +/- € 30.000. Er zijn mensen die met werken minder verdienen. DELFT (ANP) - Door de oplopende huizenprijzen is de totale waarde van de Nederlandse koopwoningvoorraad in slechts 8,5 jaar met 1 biljoen euro, oftewel 1000 miljard euro, gestegen. Onderzoeksbureau Calcasa heeft uitgezocht dat alle huizen in Nederland samen op het dieptepunt van de crisis van de woningmarkt in 2013 nog 900 miljard euro waard waren. Inmiddels is dat bedrag meer dan verdubbeld.
CharLeeWillemsz 17 February 2023
Peter Arnolds: het gaat hier toch om planning? Dus zoiets als niet slechts vergunningen verstrekken aan wie de meeste flappen biedt.
Peter Arnolds 17 February 2023
@CharLeeWillemsz. Er zijn diverse mensen die met flappen staan te zwaaien [quote] De gemeente hoeft enkel maar vergunningen af te geven. Grond is er in overvloed beschikbaar, maar al vele jaren gebeurd er niets. Regeren is vooruitzien en daar ontbreekt het in ons landje aan.
velder 17 February 2023
Misschien is het weer tijd om opnieuw premiewoningen in te voeren. Ben je starter dan krijg je een korting of renteloze lening op een deel van je hypotheek vanuit de staat. Ook heeft de overheid een zorgplicht om voor sociale woningenbouw te zorgen. Dit kun je niet aan de markt overlaten. Dat hele marktdenken gaat spaak. Openbaar vervoer, zorg, huisvesting het zijn geen taken die je aan de markt kan overlaten. Ja dat kost belastinggeld. Maar dat noemen we dan weer solidariteit. De sterkeren zorgen voor de minder bedeelden.
Aviateur 17 February 2023
Niet de Gemeente, maar woningbouw verengingen en stichtingen zijn daar voor aangewezen ! Deze willen wel bouwen echter, zonder bouwgronden en de daarmee gepaard gaande bouwvergunningen gaat dat niet lukken en daar ligt de knelling, bovenal door de buitengewone stroperigheid van Gemeenten en andere Overheden en de daar bovenop gemonteerde alles vernietigende klimaat doelstellingen. Ook particulieren die willen bouwen aan een eigen woning doen er vaak jaren over om aan een bouwvergunning te komen. Vele ouderen die in ruime woningen wonen willen vaak kleiner gaan wonen in een aangepaste omgeving maar die zijn er haast niet of zijn onbetaalbaar waardoor de doorstroming vanuit die hoek vrijwel tot stilstand is gekomen en dan gaat het grofweg om vele duizenden woningen waar een alleenstaande ouderling aan gebonden moet blijven wegens gebrek aan alternatief. Vanuit de Overheden veel gebrul en weinig activiteit zoals we inmiddels al gewend zijn geworden; een ongeloofwaardige Overheid = een trieste zaak waar we nog niet vanaf zijn terwijl de problemen zich blijven opstapelen......................
Karel33 17 February 2023
Rianne07: Ik ken veel bejaarden die graag naar een kleiner huis willen, omdat ze EN het huis EN de tuin niet meer kunnen onderhoiuden. Uit angst ergens "weggestopt" te worden blijven ze er wonen. Een oplossing zoum zijn: een inwonende studente die in ruil voor een kamer met gebruik van keuken en douche een beetje helpt in het huishouden tegen een maanmdelijkse vergoeding van 100 euro voor gas en water. Dan zijn er minder studentenwoningen nodig en de ouderen worden geholpen. Alleen: dat mag niet van de regering.
wijari 17 February 2023
Wij hebben ook geen verplicht huis gehad. Ons eerste huis hebben wij gekocht voor 4000 gulden. Een oud huis waar mijn man een jaar aan gewerkt heeft. Wij konden geen wasmachine of stofzuiger kopen. Waarom moet de Gemeente verplicht betaalbare woningen bouwen. Onze tweede woning een huurwoning, dak lek niet goed gerepareerd. Toen weer naar een koophuis daar hebben wij 45 jaar gewoond. Sparen wie doet dit nog. Buiten beschouwing gelaten voor wie echt niet de mogelijk daar voor heeft.
C.C.M 17 February 2023
@Peter Arnolds: U vergeet dat u straks verplicht kunt worden u woning middels een noodwet te moet gaan delen, raar maar helaas waar. https://youtu.be/ln6o95ADyEY
wispelhuis 17 February 2023
Nou noem je er ook 1 hoor. Van Meijeren van de FVD notabene.
W.Melger 17 February 2023
https://www.zeelandnet.nl/video/bekijk/video/34647/FVD_groeit_door_Koevoets_sluit_zich_aan_bij_Forum_in_Zeeland.html
CharLeeWillemsz 17 February 2023
Peter Arnolds + Karel33: vandaag op zeelandnet: Zorgstroom verbouwd school tot woonzorgaccomodatie voor ruim 130 personen à (nu nog) 2 ton per individu .. is dat betaalbaar? Wellicht erg ruim (tek. staan erbij, vd hand der Lulhuizen)? Of wordt t een geldmachientje? t Mag in elk geval wat kosten maar als je t snel zegt lijkt t niet zoveel.
CharLeeWillemsz 17 February 2023
Aanvulling woonzorg: t concept van Ter Reede lijkt t in elk geval wel goed te doen.
Leo Vlaar 17 February 2023
Burgers vergeet niet dat er op 15 maart Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen zijn voor de mensen die nooit gaan stemmen of het nog niet weten is dit de ideale kans om voorgoed af te rekenen met kabinet R4 Wat voor goeds hebben de VVD, D66, CDA en ChristenUnie de laatste jaren voor u gedaan ? alle boeren onteigenen , boerderijen opkopen wie gaat er hier dan voor vreten zorgen ? de Haagsche politieke kak soms . Nee iedereen krijgt Verplicht een asielzoeker in huis daar zit echt niemand op te wachten beter direct op het vliegtuig naar hun thuisland zetten een signaal afgeven liefst nog voordat heel Afrika zich naar de EU laat varen .
Kaiser 17 February 2023
asielzoekers , gelukzoekers, hoe krijgen die racisten het toch altijd voor elkaar om die groepen de schuld te geven .
CharLeeWillemsz 18 February 2023
Leo Vlaar: u ziet t waterschap het kabinet al ontmantelen, zoiets?
Leo Vlaar 18 February 2023
Hoe krijg je alle mensen op 15 maart tijdens de Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen naar de stembus ? vele van hun hebben immers alle vertrouwen in VVD, D66, CDA en ChristenUnie al verloren . Het is de bedoeling om je ongenoegen over hun gevoerde beleid kenbaar te maken op de stembiljetten en deze politieke partijen volkomen te negeren het enigste wat ze in Den Haag wel begrijpen is dat verlies pijn doet .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.