Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gratis openbaar vervoer voor mensen met een laag inkomen

2.798 stemmen | Geplaatst op 13 februari 2023 | Website

Eens
59.5%
Oneens
40.5%

Reacties (26)

jhsmd62 13 February 2023
Je ruikt het misbruik tot hier .
dasy 13 February 2023
geef lagere inkomens maar een oormerk , dan zijn ze goed te herkennen
jvklinken 13 February 2023
Ouderen of gehandicapten prima, maar een bijstandsmoeder heeft met een uitkering, alle toeslagen, tegemoetkomingen en compensaties netto al meer dan jan modaal. dus daar is het niet voor nodig.
Ron625 13 February 2023
Het OV moet gewoon voor iedereen gratis zijn, mensen met veel geld zullen het toch bijna niet gebruiken. Het moet dan wel (weer) eigendom van de overheid worden, zodat het een nuts-voorziening kan worden.
Karel33 13 February 2023
Gratis?? Niets is gratis--ze geven een dubbeltje en halen een kwartje terug. Deze "regering" geeft liever miljarden aan een zeurende Zeiklenski en andere propjecten dan aan het eigen volk.
wispelhuis 13 February 2023
Mee eens. Er moet trouwens nog wel heel veel meer gebeuren tegen de alsmaar toenemende armoede in Nederland.
Zomervliegje 13 February 2023
Maak het openbaar aantrekkelijker voor iedereen en zorg dat het goedkoper is voor iedereen! In Zeeland ben je bijna zo goed als verplicht op fatsoenlijk van A naar B te gaan.
Zomervliegje 13 February 2023
Ik bedoel om fatsoenlijk van A naar B te gaan, heb je in Zeeland gewoon bijna verplicht, een auto nodig.
velder 13 February 2023
Volledig eens met Ron625. In overheidsbeheer en ook buiten de randstad zorgen dat het blijft bestaan.
Kennie-L 13 February 2023
''Het probleem met socialisme is dat andermans geld uiteindelijk opraakt.'
ierist 13 February 2023
Klinkt mooi, maar veel Zeeuwen met een laag inkomen gaan hier uiteindelijk weinig aan hebben aangezien het OV in veel delen van Zeeland erg beperkt is.
GeelHesje 13 February 2023
Nee. Voor iedereen gratis. Dat is rechtvaardig. En de kosten daarvan mogen vervolgens de oliemaatschappijen gaan betalen want die hebben exorbitant hoge winsten gemaakt dankzij de hoge energie prijzen.
GeelHesje 13 February 2023
En nog een keer nee want dit is een opstap naar het uitbannen van eigen vervoer en het invoeren van voorwaarden voor dat gratis openbaar vervoer. Openbaar vervoer trouwens dat hier in Zeeland in de buiten gebieden echt voor geen meter werkt wat eigen vervoer hier in Zeeland (en niet alleen hier in Zeeland maar ook in alle andere Provincies buiten de Randstad) een pure noodzaak maakt.
fiat124sport 13 February 2023
Die hebben we al gehad volgens mij voor iedereen gratis openbaar vervoer. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin je kan het klimaat niet veranderen dus trap hier niet in . Voor 130 stem ze weg maart uw eerste kans. Stem slim met links betaald u zich blauw aan maatregelen die niet helpen tegen de opwarming van de aarde is normaal doet de aarde al jaren en blijven er mensen binnen komen. Met rechts minder klimaat betere gezondheidszorg en minder blauw betalen. Stop de verduurzaming.
fiat124sport 13 February 2023
o JA wel gratis openbaar vervoer maar voor eigen vervoer en dan benzine diesel en lpg elektrisch als keuze geen verplichting maar de laatste is slecht voor het klimaat te zwaar en vol batterijen en zorgt voor een heel hoog stroom verbruik waardoor we die windmolens en afschuwelijke zonneparken nodig hebben je hebt gelijk hier in geelhesje voor eigen vervoer.
Bram Altman 13 February 2023
Binnenkort verkiezingen zeker? Tijd voor de leugens en de proefballonnetjes. En als we eenmaal lekker op het pluche zitten dankzij het domme stemvee die er telkens intrapt, zijn we alle plannen en beloften vergeten en spannen we ons tot het uiterste in onze eigen zakken te vullen met zoveel mogelijk belastinggeld. Verder nog nieuws?
GeelHesje 13 February 2023
Even een overdenking ... Als er gratis OV (voor iedereen gratis dus!) gaat komen dan is er een mogelijkheid dat men "vanwege het klimaat" of een andere leugen het prive vervoer onbetaalbaar wil maken verbannen of zelfs wil verbieden.. Vervolgens kunnen ze speciale voorwaarden gaan stellen aan dat gratis OV en als je daar dan niet aan kan of wil voldoen dan kun je dus nergens meer heen. Eerst iets invoeren dat heel sympathiek lijkt zodat iedereen akkoord gaat. Vervolgens heb je ruimschoots genoeg grondslag om het alternatief (eigen vervoer) af te schaffen en vervolgens ga je beperkingen of verplichtingen instellen op dat eerst zo symphatieke idee en dan kan iedereen die nog ergens heen wil niet meer anders dan aan die voorwaarden voldoen cq naar de pijpen dansen van de roverheid en anders weg uw persoonlijke vrijheid. Komt dat bekend voor? Een reeds beproefd systeem dat mensen totaal afhankelijk kan maken van de pure willekeur van een volkomen onbetrouwbare en permanent liegende roverheid die er met nadruk niet zit voor u en mij maar om de plannen van (private) internationale organistatie's uit te voeren. U bent gewaarschuwd. Trap er niet in!
Jan CB 13 February 2023
GeelHesje heeft weer veel woorden nodig om te stemmen.
Rippertje 13 February 2023
Stem op links mee dat zit je zo in de WW. en natuurluik de groene milieumaffia ( groen links) Terug naar de middeleeuwen
Peter Arnolds 13 February 2023
Ik en velen met mij betalen ons al groen en geel aan alle soorten belasting om ons uit te knijpen als een citroen en na het uitknijpen hup de kliko in en afvoeren. Niets gratis, ik betaal al genoeg. Zorg eerst maar eens voor een basic openbaar vervoer in Zeeuws-Vlaanderen , u weet wel dat stukje vergeten Nederland wat nogal eens vergeten word om op een landkaart te zetten.
fiat124sport 13 February 2023
je ziet hoeveel linkse stemmers er nog zijn aan de minnen. Haha maar ieder zijn keus natuurlijk zoals altijd het staat vrij maar je kan het maar aangeven. Wil je blijven auto rijden , geen mileuzones, geen rekeningrijden, betere gezondheidszorg, boeren blijven boeren , geen klimaat, minder mensen binnen, enzovoort stem dan rechts.
mr. Puma 13 February 2023
Dat is nu het gevaar van die linkse brulboeien. Levensgevaarlijk voor de inwoners en vooral die hier geboren zijn. Volgens mij krijgen de gelukszoekers al gratis vervoer en eten en inwoning en van alles en nog wat dank zei die linkse dwazen. En dan nog dit weer erbij. Ja en ik hoor dan niet bij de elite die dat moet betalen, maar wat die klaver en die van de stelende Pvda allemaal willen? en dan straks grote strijd binnen beide partijen omdat ze tochc niet samen willen. Was die kas van de jongeren van de pvda die men leegplunderde ook gratis? Gevolg, degene die nu al betalen voor OV gaan niet meer. En wie betalen de lonen van de hardwerkende medewerkers?
sooldleg 13 February 2023
Een ballon, een ballon, een ballonnetje Een ballonnetje, dat danst in de wind Aan een draadje naar de zon Gaat zo'n lekker dikke, rooie, mooie luchtballon Een ballon, een ballon, een ballonnetje Een ballonnetje, dat danst in de wind Aan een draadje naar de zon Gaat zo'n lekker dikke mooie Lekker dikke rooie B'lon, b'lon, b'lon Bron: https://muzikum.eu/nl/toon-hermans/n-ballon-n-ballon-een-ballonnetje-songtekst
Tramper Kees 13 February 2023
@Karel33. dat moet ook. Want het alternatief is dat Rusland het grootste landbouw land van EUROPA nota bene vernietigd. Dat moet je nooit laten gebeuren. En heeft hij Oekraïne in zijn macht dan wil hij het USSR herstellen. Stukje bij beetje. Dus F16 toestellen leveren met piloten en intergalactische raketten die 400 km of verder kunnen schieten en het Kremlin bestoken. Dan is het snel klaar. Overigens is de NAVO officieel al in oorlog met Rusland gezien de Ewack vliegtuigen ( met schotel) die data verzamelen waarmee de "Moskou" tot zinken is gebracht dankzij de NAVO, en daarnaast 17 andere grote schepen. en 300 Mig straaljagers. Er zijn ook Amerikaanse mariniers in Oekraïne
wijari 13 February 2023
Ik gun ieder wat hij/zij verdient maar niet op een oneerlijke manier.
Leo Vlaar 13 February 2023
Ik ben voor ! Je hoeft helemaal geen professor te zijn om een 3e wereldoorlog te zien aankomen en de wapenindustrie van Rusland draait volcontinu door om oorlogsmaterieel en raketten te vervaardigen . Ook China , Iran , Noord-Korea en Syrië staan niet aan de kant van de NAVO EU en US en kiezen als het er echt op aan komt de kant van Vladimir Poetin, de spionage ballonnen van China zijn voortekenen van War . Alleen Amerika weerhoud Rusland ervan om het bondgenootschap niet aan te vallen NL heeft ook geen tanks in zijn bezit om echt weerstand te bieden tegen deze kerngrootmacht , die vent is Adolf Hitler 2.0 .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.