Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Geen Russen op de Olympische Spelen

3.824 stemmen | Geplaatst op 11 februari 2023 | Website

Eens
83,6%
Oneens
16,4%

Reacties (38)

Kennie-L 11 February 2023
Je moet wel een energiedrankje op hebben om die stellingen bij te kunnen houden.
sooldleg 11 February 2023
Sport en politiek horen gescheiden van elkaar te zijn. Sporters komen voor de sport en niet om hun politieke voorkeur uit te dragen. Als we aan boycotten zouden beginnen, omdat politiek gezien een land niet correct zou zijn (naar wiens normen?), dan kun je alle sportevenementen wel opdoeken. Want welk land is er nu niet in opspraak vanwege z'n politiek. Er lopen nog genoeg dictators en agressors rond in de landen van de wereld. Wie bepaalt er dan wie wel en wie niet mee mag doen. Dus, jawel wat mij betreft.....Russen kunnen gewoon meedoen. Net zoals Duitsland in z'n nazi periode van 1936 mee deed en de spelen zelfs organiseerden.
Fatsoen 11 February 2023
Een wijs persoon zei eens; Om vrede te krijgen moet je met je vijanden praten, niet alleen met je vrienden.
Kennie-L 11 February 2023
Ben die Russen wel beu maar dat EU gedweep met dat groene shirtje komt me ook mijn strot uit.
CharLeeWillemsz 11 February 2023
Waren we dan al uitgebrainstormed over verplichte slimme-energiedrankmeters bij kinderen?
W. J. de Putter 11 February 2023
Oneens, sport verbroedert, en de sporters zelf kunnen niets doen aan deze oorlog!
Kennie-L 11 February 2023
Klopt, de Putter maar ze kunnen wel Z-tekens maken en op andere manieren achter de oorlog gaan staan, dat hebben we ook al gezien.
sooldleg 11 February 2023
Voor wie wilt weten waar de 5 ringen van de Olympische Spelen voor staan?........ https://sport.infonu.nl/diversen/70921-de-olympische-ringen............Jammer dat een klein land als Nederland wederom bekend wilt staan door z'n grote s....
wispelhuis 11 February 2023
En we zijn de Olympische Spelen van Adolf Hitler in '36 vergeten zeker. Eén en al eerbetoon en propaganda aan het Nazidom. Nee, niet mee laten doen.
Kennie-L 11 February 2023
Over Nazidom gesproken, https://www.youtube.com/watch?v=db0VQSPE9t0
Peritum ? 11 February 2023
Wie heeft deze domme ‘ stelling ‘ bedacht ?
Ron625 11 February 2023
Als er één land onsportief is, dan is dat wel het land van Putin. Zij hebben maling aan de mensen rechten, dus mogen wij maling hebben aan hun. Maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor veel andere (dictatuur) landen.
sooldleg 11 February 2023
Als alle landen, die mensenrechten schenden, niet meer mee zouden mogen doen? Welk land bleef er dan nog over..............Tik maar eens in in het zoekprogramma; "Welke landen schenden de mensenrechten" .......O,o,o, wat zouden ze daar bij de Olympische Spelen toch een berg medailles overhouden. En hoe was het spreekwoord ook weer......iets van steek je hand eens eerst eens in eigen boezem.......etc...... NEDERLAND!! ..............https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/landen/mensenrechten-nederland
Leo Vlaar 11 February 2023
Stellingen over het COVID-19 virus en oorlog Ukraine zie je hier niet meer voorbij komen de geschiedenis herhaald zich kijk maar naar Adolf Hitler en zijn Olympische Spelen beter Rusland uitsluiten van deelname .
Leo Vlaar 11 February 2023
Ik kom hierbij nog even terug op de Slimme energiemeters of zijn het juist de heel Slimme energieleveranciers die die dingen op grote schaal hebben laten installeren en u verbruik opeens 6x hoger uitvalt dan normaal . Slimme' energiemeters geven tot 582% te hoog verbruik aan Een onderzoek van de Universiteit Twente (UT) in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) toont aan dat elektronische energiemeters bijna een zes keer te hoog verbruik aangeven . Als je een heel erg hoge energierekening ontvangt dan dat normaal het geval is zou de Slimme' energiemeter wel eens de boosdoener kunnen zijn . En Delta Energie, V.Rattenfall alles lekker doorberekenen aan de klant u dus en zo gaat het bij al die energie leveranciers zijn grote zakkenvullers en maar klanten van elkaar afpakken for the money money money om zo nog meer winst te maken .
sooldleg 11 February 2023
Wat goed van mij toch, dat ik m'n 190 euro niet heb gedoneerd aan de voedselbank. En......nee, mijn verbruik in gas ligt tot op heden nog steeds niet hoger dan in de afgelopen 3 jaren daarvoor. En.........ja, m'n zonnepanelen leveren ook nu al geld op. En.......ja, ik ben blij met het maandelijks energierapport van Delta en.....ja, ik ben blij, dat ik het verbruik zelfs per dag in kan zien. En.....nee, ik ben niet blij met de onlangs verzonden brief door de gemeente Vlissingen, waarbij er maatregelen gesteld worden tot 2050 en erg betwijfel of ik dat jaar zal halen en de idiote besparingstips in de bijgeleverde folder, die als je alle besparing optelt, geen enkele cent aan energie meer kwijt zou zijn. En....ja.....de Russen mogen van mij gewoon met de O.S. meedoen, want als de oorlog nog verder escaleert, halen we de < 2050 (en zeker de plannen) niet eens.
Karel33 11 February 2023
Sport en politiek moet je gescheiden houden. Maar ik ga een grote hekel krijgen aan zeiklenski. Het enige wat die wil is EN meer wapens-=-EN asap bij de EU en Navo--om daarmee w.war v3 te ontketenen. Laat de russen meedoen, ondanks dat zeiklenski er op tegen is. Politiek--smerige zaak.
AadRolloos 11 February 2023
Als we alle landen aan moeten pakken die, de mensenrechten aan hun laars lappen, zouden er geen O.S. meer zijn. En wat is het toch kortzichtig om te zeggen geen, Russen naar de O.S deze sporters komen voor de sport niet, voor de oorlog dit zijn mensen die ook vrede willen, zodat zij gewoon mee mogen spelen.
Domoor 11 February 2023
De Olympische Spelen vonden plaats in de zomer en duurden in het begin vijf dagen. In de lente trokken herauten er op uit om de Spelen aan te kondigen en op te roepen tot een heilige wapenstilstand in de gebieden waar oorlog werd gevoerd. Elke Griek moest veilig kunnen reizen naar de Spelen, ook als dat door vijandelijk gebied liep. (Overigens werd de oproep tot een tijdelijke wapenstilstand niet altijd gehonoreerd.)
Zeeuwleeuw 11 February 2023
Hier ben ik het niet mee eens. Dit lijkt vooral door emoties ingegeven te zijn om dwars te zitten, wraak te nemen, enz. De OS zijn juist voor een deel bedoeld als verbroedering ongeacht afkomst, geslacht, ras, geloof, geaardheid, enz. Zij zouden zich niet met politiek moeten bemoeien. De Russische atleten kunnen er niets aan doen dat er een oorlog is. En dan kun je ook andere landen uitsluiten die oorlog voeren, maar dat gebeurt niet.
volijke 11 February 2023
Helemaal mee eens zeeuwleeuw, ik ken genoeg Russische topsporters die het niet eens zijn met Poetin zijn oorlog en buiten Rusland wonen. Het zou van de gekke zijn als ze niet mee zouden mogen doen met de OS. Deze jongens hebben zich in het Westen geïntegreerd en kunnen uitstekend overweg met de Westerse cultuur. Politiek en oorlog is een spel tussen egoïstische machtshebbers en daar is het volk de DUPE van!!!!
CharLeeWillemsz 11 February 2023
Wispelhuis: de stelling gaat toch niet over spelen in Rusland? Uw vergelijking gaat derhalve nogal mank.
Bon Bon 11 February 2023
@ Leo Vlaar Je bewering klopt niet helemaal. Energie leveranciers zijn niet degene die de slimme meters hebben laten plaatsen. De slimme meters zijn geplaatst door de netbeheerder en zijn ook eigendom van deze netbeheerders. Ook de meterstanden worden niet uitgelezen door de leveranciers.
Leo Vlaar 11 February 2023
Bon Bon Tanks je hebt helemaal gelijk , bij heel wat mensen zal de jaarafrekening voor energie daartegen wel eens veel te hoog uit kunnen vallen als de slimme meters een tot 582% te hoog verbruik aan gegeven hebben .
Leo Vlaar 11 February 2023
En nu even wat anders PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Ongeveer 963.000 mensen hebben zaterdag in Frankrijk gedemonstreerd tegen de pensioenhervormingen, Franse vakbonden hielden hun vierde nationale actiedag tegen de geplande verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. IN Nederland is dat pas bij 67 jaar wat ze in de toekomst nog eens willen verhogen naar 70J zie je het al voor je met een stok of rollator te werken tot men erbij neervalt .
riet 11 February 2023
krijg er de pest in steeds het gezeur over poetin en de russen wij willen het nieuws al niet meer weten als het over de oorlog gaat tussen rusland en oekraine vindt dat zelenski eens moet stoppen om steeds meer wapens en vliegtuigen te vragen dit gaat ook ons aan zeker omdat het betaald wordt met het geld van de burgers wat mijn betrefd laat de sporters mee spelen op de OS dat is sport en geen politiek maar zelenski zorg op deze manier dat er straks een nieuwe wereldoorlog komt omdat wij door het leveren van wapens als het waren ook mee aan het werken zijn in deze oorlog voering en dat alles wat hij zegt ook wordt uitgevoerd dus ook omdat hij niet wilt dat de russen niet moeten mee spelen in de OS stop met hem steeds zijn zin te geven het is hun oorlog en niet die van ons
Anonymous(2) 11 February 2023
ik stop gewoon met werken op mijn 60 wat het mij ook zal kosten. ik zal hoe dan ook stoppen. we zijn toch geen slaven?
Zeeuwleeuw 11 February 2023
@Leo Vlaar, de stelling gaat vandaag over de Olympische Spelen en niet over Covid, energiemeters en pensioenleeftijd. ;)
volijke 12 February 2023
Jammer dat 85% van de kiezers vindt dat Russische topsporters uitgesloten moeten worden van de OS. Ik neem aan dat er veel mensen tussen zitten, die zonder enig kritisch denken of zich er gewoon niet in willen verdiepen maar gewoon het narratief,zoals ze dat noemen van de PVDA mevrouw en president Zelenski volgen. Dat er Oekraïnse topsporters naar het front gaan "vechten" is zijn keuze of die van de topsporter. Ik heb al eerder geschreven dat er veel Russische topsporters in andere landen wonen, zoals veel profwielrenners die zich keren tegen het beleid van Poetin. Die hebben zich bijvoorbeeld in Italië gevestigd en zijn getrouwd met bijvoorbeeld een Italiaanse schone. Dus de mevrouw van het PVDA en Zelenski vinden dat zulke mensen dan uitgesloten moeten worden van deelname aan de OS? Zelfs onder neutrale vlag, waardoor ze op die manier openlijk kunnen tonen dat ze het niet eens zijn met het beleid van Poetin? Sorry maar dat gaat er niet bij mij in! Ik zag pas nog een interview op BlackbxTV met een Russische student in Moskou van ongeveer 20 jaar oud,die vertelde dat veel jonge mensen in Rusland zich storen aan hun regering die deze oorlog zijn begonnen. Hij gaf aan dat het dé strijd is van enkele hooggeplaatsten zoals Poetin. Heel fijn te horen dat de jeugd in Rusland er óók helemaal klaar mee is!!!!!! En dan zouden de PVDA mevrouw en Zelenski deze fijne jeugd met het hart op de goede plaats tezamen met die 85% Zeeuwen hier op zeelandnet even bepalen dat de jeugd niet eens onder een neutrale vlag hun grootste liefde, hun sport, niet mogen uitoefenen op de komende OS ????
dasy 12 February 2023
t,zal me een rotzorg zijn
Mr. Bean 12 February 2023
Russen moeten zeker geweerd worden, zij worden compleet onderhouden en opgeleid door de Russische staat, hier hoor ik niemand over, geen vlag mag hiervoor de lucht ingaan ! Leuk als men eens over de stelling zou antwoorden !!!
Zeeuwleeuw 12 February 2023
Dat veel mensen negatief stemmen komt vaak ook door de negatieve vraagstelling hier. "Geen Russen op de OS" stimuleert namelijk onbewust om hier in mee te gaan. Wanneer er bv. gestaan had: "Russische sporters moeten gewoon mee kunnen doen aan de OS" en dan eens / oneens zou de stemming waarschijnlijk heel anders uitpakken want dan stemmen meer mensen voor. Hoe dan ook, ik vind niet dat je de onschuldige bevolking van een land moet straffen en uitsluiten omdat zij een enorm foute dictator aan de macht hebben. Bovendien trekt Poetin zich niet veel aan van al die "straffen" want het raakt hemzelf niet, maar voornamelijk veel burgers zijn de dupe.
Karel33 12 February 2023
Zeeuwleeuw: De burgers zijn ALTIJD de sjaak. Want door het domme achter de USA aan te hollen en sancties opleggen aan Putin zijn de energieprijzen torenhoog geworden. Mij sancties opleggen? Prima--dan draai ik de gaskraan dicht en de lachende derde? De oorlogindustrie van de USA.
sooldleg 12 February 2023
Laat de Russen gewoon mee doen. Laat ze toch meedoen, op de 100m (v) of 110m horden (m). Laat ze toch meedoen bij de atletiek op de 60m, de 100, 200, 400, 800, 1500, 3000 meter. De 5 kilometer, de 10 km, de hele marathon, de halve. Laat ze meedoen....Ze zullen het over een poosje misschien zo hard nodig hebben. En geef ze een medaille, als het het doen.
volijke 13 February 2023
De spijker op zijn kop zeeuwleeuw!! Pure gedragspsychologie, daar maakt de politiek vaak gebruik van. Zie je hoe gemakkelijk "het volk" 85% te sturen is. Let maar eens op met de komende verkiezingen wat er weer uit de trukendoos wordt gehaald.
C.J. de Loof 13 February 2023
Ik ben geen sportliefhebber, dus het maakt mij eigenlijk niks uit, wat mij betreft schaffen ze die hele spelen af. Maar dat Russische sporters niet welkom zouden zijn is natuurlijk heel bekrompen, die sporters hebben weinig te maken met het beleid van Rusland. Bovendien zie ik de russen niet als enige schuldigen aan deze oorlog, de EU, NAVO en de VS zijn zeker mede debet aan.
C.J. de Loof 13 February 2023
@vrolijke ja wel vreemd dat Zeeuwleeuw dit stukje gedragspsychologie wel door heeft maar andere zoals CO2, klimaatverandering, biologische producten en geen vlees eten niet !
baba ali 13 February 2023
Ligt het aan het gastland of aan een deelnemend land? WK Qatar versus OS Parijs?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.