Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verbied de verkoop van energiedrankjes aan minderjarigen

3.139 stemmen | Geplaatst op 10 februari 2023 | Website

Eens
87%
Oneens
13%

Reacties (41)

Karel33 10 February 2023
In verbieden is Nederland nummer 1. Dat die drankjes niet zo goed zijn is alom bekend. Maar een verbod zal averechts werken. Geef goede voorlichting, weer een verbod is niet nodig. Beter om het "Haagse" liegen en bedriegen te verbieden.
Het Zeeuws geweten 10 February 2023
Begin op hele jonge leeftijd met kinderen gezond te laten eten. Dan is zo’n verbod niet nodig
fiat124sport 10 February 2023
Diepe diepe zucht gaan we weer verbieden. Nee. Ik zeg niet dat energiedranken goed zijn maar verbieden is voor ieder voor zich een ouder bepaalt dat. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 en wilt u minder verbieden afschaffen of betalen stem dan goed in maart stem ze weg dan stopt de klimaat en stikstof en ons blauw betalen hopelijk ook
volijke 10 February 2023
Ik geef beroepsmatig mensen o.a voedingsadvies. Ondanks de negatieve effecten die ontstaan door het nuttigen van energiedrankjes vind ik dat de verantwoordelijkheid ligt bij de mens zelf. De voedingsindustrie is al zo verpest en machtig dat gezien alle belangenverstrengelingen zoals bijvoorbeeld een concern als coca cola die o.a EU meetings, sportmeetings sponsort etc etc. De politiek is helemaal niet zins om dat te veranderen, we moeten het van de "voedselwaakhonden"hebben die mensen informeren over gezonde voeding, dat is het enige wat we kunnen doen.
Zomervliegje 10 February 2023
Gaan we dan ook eens stoppen met alcohol te verkopen in supermarkten? Ik bedoel maar alcohol is harddrugs en staat op nummer 1 als doodsoorzaak, maar dat is geen probleem?
wispelhuis 10 February 2023
Ongezonde troep, en niet geheel onschuldig. Sommigen worden er helemaal mesjogge van.
Peter Arnolds 10 February 2023
Gewoon stoppen met al die suikerhoudende gemaakte en in elkaar geknutselde drankjes en ga over op puur natuur. Wijn en genever en anders niets, alles puur natuur en zonder ook maar enige toevoeging. Drink wel met mate natuurlijk.
BigF666 10 February 2023
laat er dezelfde regels voor gelden, als voor alcohol en rookwaren...
mmuller 10 February 2023
Verbieden, verbieden, verbieden en dan niet handhaven.... hoe lang mag ik nog adem halen en mijn bakkie sterke koffie drinken... en en en... Geld regiert die Welt !!!
sooldleg 10 February 2023
Als het verboden wordt, koop ik het wel voor ze en betalen ze mij maar terug.
J.Vet 10 February 2023
er moet weer eens wat verboden worden , dat je iets niet lekker vind of dat er bij overmatig gebruik schaden kan zijn is geen reden om iets te verbieden. en dan moet je wel heel veel van dat spul drinken. er zijn genoeg volwassene die niets anders doen dan van vroeg tot laat koffie achter hun kiezen te gooien. want zonder komen ze de dag niet door, dat is normaal. het is voornamelijk de smaak, die blikjes zijn gewoon lekker ( ook niet allemaal ) en als je jong bent is zoet nu eenmaal het ding wat aan trekt. niet de caffeine die in het product zit. verkoop max 1 blikje per kind , daarbij word er gesproken van dat er wel eens hart ritme stoornis van kan komen en soms wel eens een kind met hart problemen. maar percentages of een duidelijk beeld om hoeveel kinderen het gaat is er niet. dus het gaat om een zeeeeer kleine groep. er ook kinderen die last van hun hart krijgen zonder dat te consumeren. waarschijnlijk van al het gezeik van tegenwoordig. ik dacht dat mensen hier in een vrij land willen wonen , maar denk ook even na wat het inhoud als je alles maar blijf verbieden ! als ouders probeer je je kind zo goed mogelijk op te voeden en ze mee te geven wat nodig is om fatsoenlijk na te denken, ik durf te wedden dat de meeste die gelijk Verbieden roepen , het nog nooit gedronken hebben. en het is al helemaal raar om gedrag van kinderen te koppelen aan die drankjes. denk even terug naar toen je zelf jong was, en wat er toen allemaal was wat je wel mocht of kon doen maar niet deed. waarom zou dat nu anders zijn. iedereen moet tegenwoordig behandeld worden als of ze niet sporen. kinderen leven tegenwoordig al in een bubbel waardoor ze denken dat ze alles kunnen door dat overdreven beschermen, waar denk je dat dat naar toe leid ! ?
peterden 10 February 2023
Verbieden helpt niets en werkt alleen maar averechts, daar zijn genoeg voorbeelden van te noemen: stiekem roken, thuis indrinken omdat je in de kroeg geen pilsje kan kopen op je 17e. het verbod op zwaar vuurwerk werkt ook niet echt lekker zoals je al jaren kunt zien vanaf oktober t/m januari, alles halen ze gewoon uit Duitsland, Belgie en polen. En zolang een blikje huismerk energiedrink 55cent kost en een pakje appelsientje 95cent en een flesje spa blauw ook rond een euro en bij een kiosk zelfs 3euro zijn we gezondere drank/voeding ook niet echt aan het stimuleren. Gezonde voeding zou veel goedkoper moeten zijn dan ongezonde, dat is de eerste stap om de volksgezond te bevorderen.
sooldleg 10 February 2023
En aldus rijst de vraag; "Wat is gezond en wat is niet gezond", terwijl de hoeveelheid buiten beschouwing wordt gelaten. Want daar zit hem uiteindelijk de kneep.......de hoeveelheid van een te nuttigen product.
wijari 10 February 2023
Drugs Alcohol en alles wat nadelig is voor je lichaam. Begon ook met roken, een sigaret gerookt vond het zo vies, pakje sigareteten weg gegooid. Daar heb ik geen spijt van.
Rippertje 10 February 2023
Je moet het niet verbieden maar met de snelheid van 130 kmh de prijs 2x verhogen
Karel33 10 February 2023
Teveel suiker--vebieden--teveel vet--verbieden enz. Dan heb ik er ook nog 1: te hoge belatingen verbieden.
Peritum ? 10 February 2023
Nu moet alleen nog een hele grote groep van de bevolking beseffen wat voor een onnozele groep mensen men gekozen heeft om Nederland te regeren !
sooldleg 10 February 2023
.......Maar diezelfde @wijari, ging een paar stellingen terug nog wel voor een wijntje en advocaatje met slagroom, waar ze niet vies van was!!
sooldleg 10 February 2023
wijari een week geleden Ik drink witte wijn Duitse wijn iets zoet, en/of advocaat met slagroom. Niet alle twee.
Getver 10 February 2023
Niks verbieden, er is toch geen toezicht op handhaving, prijs van het spul zo hoog maken dat niemand het nog kan kopen.
sooldleg 10 February 2023
"Het is niet hetgeen de mond ingaat, dat een mens verontreinigt, Het is hetgeen er uit komt."
Zeeuwleeuw 10 February 2023
Die zogenaamde "energydrankjes" lijken wel een mengsel van chemische allesreiniger, limonadesiroop en nog heel veel extra suiker! Het is erg verslavend en zorgt alleen maar voor enorm veel ellende en schade. Bovendien is er geen "zwerfafval" wat zoveel overal neergegooid wordt als de blikjes van energydrankjes. Ik raap ze altijd op om vervolgens in een vuilnisbak te gooien. regelmatig zitten ze nog half vol, zo vies vinden die jongeren het zelf blijkbaar ook, zodat je goed uit moet kijken dat het niet over je kleren of schoenen komt want het stinkt vreselijk. Het is een enorm lucratief verdienmodel voor de fabrikanten en winkels die het verkopen maar het is werkelijk nergens goed voor. Dus gewoon helemaal verbieden die troep.
sooldleg 10 February 2023
Een watervergiftiging? 6 tekenen dat je te veel water … https://www.famme.nl/watervergiftiging-6-tekenen-te-veel-water-drinken .........Nogmaals......het is niet direct het product op zich, maar de meer de hoeveelheid van het product.
Leo Vlaar 10 February 2023
Ja , en wie stopt de grote energieleveranciers zoals V.Rattenfall in het maken van absurd hoge winsten en het financieel uitzuigen , oplichten van hun klanten , de jaarafrekening gaat bij vele tot grote armoede lijden . Neem nu het Delta Energierapport je schrik je elke keer maand weer een ongeluk hoeveel aardgas en stroom er verbruikt is en roept bij veel mensen ? op of de slimme meters niet onterecht veel te hoge meterstanden doorgeven .
heul 10 February 2023
Daar gaan we weer, verbieden , verbieden en nog eens verbieden. Totaal zinloos, verbieden is de goedkoopste manier om later te kunnen zeggen: We hebben het toch verboden. Voorlichting en bewust maken is de weg, maar dat vraagt inspanning, daar zijn we niet dol op, dus maar gauw verbieden. Voorts heeft een verbod pas zin als je het ook kunt handhaven, handhaven ???? ja handhaven. Handhaven in Nederland is niks meer dan een een lachertje . We zijn alleen sterk in het bedenken hoe we het zo moeilijk en inefficiënt mogelijk kunnen doen, daarna ik weet niet de hoeveelste crisis . We worden geregeerd door praters die geen verstand van zaken hebben . Ja oplossers en aanpakkers met verstand van zaken zijn niet dik gezaaid, maar we kunnen maar beter een omslag maken in die richting , anders verzuipt Nederland in zijn eigen verzonnen moeras.
Zeeuwleeuw 10 February 2023
Voorlichting heeft geen zin want dat werkt vrijwel niet. Dat wordt steeds bewezen bij vuurwerk, alcohol, sigaretten, drugs, in de auto met je telefoontje spelen, gokken, enz.
sooldleg 10 February 2023
@Leo, het Deltaenergie rapport, is juist bedoeld om mensen van te voren een inzicht te geven in het verbruik per maand. Als je daarna bij de jaarafrekening nog in de problemen komt, dan is dat gewoon te wijten aan jezelf. Of het geconstateerde verbruik strookt met de werkelijkheid, kun je je natuurlijk altijd afvragen, net zoals je je kunt afvragen of er met de samenstelling van het gas niet geknoeid is. Of de slimme meter daar de schuld van is? Hoe zit dat dan met een gewone meter, die om de zoveel jaar opnieuw geijkt moet worden, maar niet gebeurd. Je kunt je ook afvragen tegen welke prijs de energieleverancier inkoopt en op welk moment. Daar hebben we als consument nu eenmaal geen zicht op. Maar dat geldt toch voor alles? De consument is toch alleen maar de Kop van Jut?? Vooralsnog..... ben ik blij met het maandelijks energierapport, met de slimme meters en tot op heden ook met de zonnepanelen, die in pakweg 3,5 maand dat ze er zijn hebben gezorgd voor een beperking in de afname van de stroom en zelfs een teruglevering van 100 kwh...... Kon ik ook maar gas terugleveren, maar helaas dat vliegt nog regelmatig gewoon de ruimte in.
Leo Vlaar 10 February 2023
Als je het verbied dan komen minderjarigen toch wel aan energiedrankjes , Energie en verduurzamen dat zijn wel actuele onderwerpen de laatste jaren en ook in 2023 wordt iedereen gedwongen maatregelen te nemen . De kosten voor het 1e levensonderhoud zijn flink gestegen en alle burgers moeten kiezen tussen kou lijden of opgezadeld worden met een heel hoge onbetaalbare energierekening , met 1 extra dekentje kom je er niet . Alle burger die het niet breed hebben krijgen geen enkele hulp of financiële vergoeding om van het aardgas af te gaan ,woningbouwverenigingen monteren nog steeds op aardgas gestookte cv ketels als vervanging oude. En zo gaat de soap serie fawlty towers vanuit de 2eK Den Haag door met regeren als u het met hun beleid niet eens bent en alle burger , boeren , vissers , kleine bakkers of ......... wilt steunen dat kan volgende maand. Grijp op 15 maart 2023 tijdens de Provinciale Staten en de waterschappen verkiezingen u kans en stem op een politieke partij die wel naar de burger luistert , laat u stem niet verloren gaan . Laat u op het laatste moment niet blij maken met een doden mus , Nederland volproppen met asielzoekers status en vergunninghouders + heel hun familie over laten komen lijd tot overbevolking en veel criminaliteit .
sooldleg 10 February 2023
Een tegemoetkoming van 1300 euro, voor de laagste inkomens, 2x 190 euro voor iedereen. In 2023 wederom de beschikking over 1300 euro, voor de laagste inkomens. Als compensatie voor de gestegen energiekosten. Minimum inkomen omhoog. Voor de laagste inkomens, de huurtoeslag fors omhoog, de zorgtoeslag fors omhoog, de andere toeslagen??? Weet ik nog niet, nog niet onderzocht. Maar mochten alle bijdragen en toeslagen nog niet genoeg zijn?.....Zoek het dan eerst eens bij uzelf en betrek gewoon uw mobieltje van 40 of 60 euro per maand erbij...... Stemmen????.... .....Zoals altijd, voor de gewone man, een kwestie van de hond en de kat. Eenmaal gestemd, bedankt en tot de volgende keer maar weer. Niks meer en niks minder.
C.J. de Loof 10 February 2023
Ik wordt schijtziek van al dat verbieden! Van alles wordt maar te pas en on pas verboden. Mogen we misschien ook nog wat zelf beslissen?
fiat124sport 10 February 2023
Leo dat heb ik altijd gedacht ik vertrouw die slimme meters voor geen meter en inderdaad ik schrik me ook kapot van de prijzen. Niet te betalen en ik zet mijn kachel op 18 en zonnepanelen ( onzin in de winter ) heb ik ook. Ja het is een rare tijd 1 ding te doen in maart wegstemmen zo snel mogelijk en slim stemmen. Tijd voor een eerlijk geluid. En inderdaad cj loof ik wordt er kotsmisselijk van net als dat woord verduurzamen.
Leo Vlaar 10 February 2023
Slimme' energiemeters geven tot 582% te hoog verbruik aan Een onderzoek van de Universiteit Twente (UT) in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) toont aan dat elektronische energiemeters bijna een zes keer te hoog verbruik aangeven . Als je een heel erg hoge energierekening ontvangt dan dat normaal het geval is zou de Slimme' energiemeter wel eens de boosdoener kunnen zijn . En Delta Energie, V.Rattenfall alles maar lekker doorberekenen aan de klant en zo gaat het bij al die energie leveranciers zijn grote zakkenvullers .
CharLeeWillemsz 10 February 2023
Moeilijk - maar mag ik hier een zijsprongetje maken, als t dan toch over energie en verbieden gaat? Wat ik niet snap is dat men aan de ene kant verspilling van grondstoffen en toenemende belasting van t milieu wil tegengaan - door bijvoorbeeld plastic zakjes voor los aangeschafte groente of fruit te verbieden maar aan de andere kant steeds belastender produkten niet enkel nieuw in de markt zet maar ook nog ns via allerhande media promoot, er reclame voor laat maken. Neem nu bijv. "Slurpfruit" - kwakkie vruchtenpulp in een verpakking waarin een veelvoud van energie is geperst dan dat er uit t fruit te halen valt - enkel en alleen omdat er middels spotgoedkope, maar loeivervuilende, grondstoffenverwerking persoonlijke winst te behalen valt. Wat geeft men zo toch voor signaal af? Fruitslurpende kinderen dalijk de schuld kunnen geven van een verruïneerde planeet? Beleidsmakers zonder visie, díe verkloten onze jeugd én onze planeet!
Leo Vlaar 10 February 2023
Misschien is dat iets voor de AGS-FreightWatch CharLeeWillemsz die weten vast wel wat ze met Slurpfruit kwakkie vruchtenpulp in een verpakking moeten doen waarschijnlijk in de koelkast zetten voor eigen gebruik .
CharLeeWillemsz 10 February 2023
Net als rolmodel Paul de Leeuw na zn zak extra gevuld te hebben met de eerste reclamecampagne voor 'rooie stier' nóg meer kinderen op zn sinterklaasknie mocht zetten bedoelt u, Leo Vlaar?
Rippertje 10 February 2023
Ik morgen lekker hardlopen
JohanD. 11 February 2023
Zolang er geld mee te verdienen is..............
Kennie-L 11 February 2023
In mijn tijd mochten we met zestien jaar naar de kroeg en een pils bestellen, ben er nu, zevenenvijftig jaar later niet slechter op geworden. Het zal wel bij deze tijd horen, die drankjes lijken mij in ieder geval heel smerig.
Doorman 11 February 2023
Even lachen om de mensen die reacties plaatsen, die letterlijk niets met de stelling te maken hebben. Sommigen kunnen het gewoon niet laten. Een produkt verbieden wat slecht is voor je kinderen. Prima toch? Dat doen we al honderden jaren. Nee, dan moeten ineens stikstof, klimaat, energierekeningen, slimme meters, enz. erbij gehaald worden. Ik zie Paul de Leeuw zelfs langskomen. Wat is dat toch dat mensen zich aangetrokken voelen tot whataboutism tegenwoordig?
Peter Arnolds 11 February 2023
Ik heb na mijn slimme meter 2 stuks gewone simpele oude meter staan om het huis en het bedrijf [ kleine caravan stalling[ te scheiden. Ik heb in 2 jaar geen verschil gezien tussen het verbruik zoals aangegeven op de slimme meter als op de 2 oude meters . Natuurlijk zal je altijd wel een kapotte meter tegenkomen. Maar via de app bij de slimme meter kan je zelf goed in de gaten houden of alles klopt, ik kan per minuut zien hoe het gebruik is. En schrijven is blijven en meten is weten, Ik hou mijn verbruik dagelijks bij, en dat doe ik al jaren lang.
CharLeeWillemsz 11 February 2023
Doorman: dat u niet weet dat P.de Leeuw als eerste reclame maakte voor het nu bekendste energiedrankje in Nederland - waar de stelling toch over gaat - en het daarom maar in het belachelijke trekt, zegt meer over u: beetje dom.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.