Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u meegedaan aan Dry January?

3.184 stemmen | Geplaatst op 2 februari 2023 | Website

Ja
8.5%
Nee
91.5%

Reacties (30)

ierist 02 February 2023
Nee, Ierist houdt wel van een biertje
The Dutch 02 February 2023
In het kader van; 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg' doen we hier ook maar niet aan mee. Het is nu februari dus inhalen maar zou ik zeggen!
onigo 02 February 2023
Het heeft inderdaad niet zoveel geregend in Januari.
wispelhuis 02 February 2023
Er zijn inmiddels al een heleboel alcoholvrije dranken, zowel bier als wijn. Zelfs IPA bier! De ene slijter is de ander niet, maar er zijn er die een hele campagne hebben gevoerd rond het Dry January thema door er juist aandacht voor te trekken, bv met leuke acties. Ik zelf vind speciaal bier met of zonder een beetje duur. Maar Dry January wordt wel elk jaar populairder. En wil ik iets speciaals, als cadeautje bv, ga ik altijd naar de grootste slijterij van Nederland, de Drankgigant XXL, die is hier vlakbij.
Zweistein 02 February 2023
Recordwinst voor Shell Miljardenwinst voor Meta Supermarkten boeken recordwinst Winst Energiemaatschappijen bereikt recordhoogte Jan met de pet is de klos...Daar moet op gedronken worden
GeelHesje 02 February 2023
Van droge Januari (waarom nou weer zo'n engelse term gebruiken? klinkt dat mooier ofzo?) had ik nog nooit gehoord en dat is maar goed ook. Zulke gedragsveranderende mode verschijnselen doe ik niet aan mee en gaan gelukkig kennelijk ook volledig langs mij heen. Houden zo.
Kennie-L 02 February 2023
Nee, ik drink precies genoeg om het leuk te houden, nu even wachten tot Zeeuwleeuw komt vertellen dat hij geen alcohol drinkt en altijd gezond eet, geen auto heeft en het beste met de planeet voor heeft.
fiat124sport 02 February 2023
Nee natuurlijk niet . Niet dat ik veel drink en ik eet lekker vlees. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 tegen onbetaalbare verduurzaming voor gas. Stem ze weg in maart zorg dat er een rechts kabinet komt zonder vvd en zorg dat links niet groter kan worden. Stemt u wel links dan gaat de klimaat en stikstof onzin verder blijven we 100 rijden blijven er mensen binnen komen en gaat de onbetaalbare en zinloze verduurzaming door. Fijne dag
Kennie-L 02 February 2023
Vijf duimpjes omhoog voor onigo, januari 2023 natste maand ooit gemeten, het kan blijkbaar altijd nog dommer.
Karel33 02 February 2023
Ik was `1 x dronken--76 jaar geleden. Daarna nooit meer alcoholhoudende drank gedronken. Wat is het volgende onbenullige item? Welk toiletpapier we gebruiken??
wispelhuis 02 February 2023
En voor fiat: TotalEnergies en Air Liquide bouwen ruim 100 waterstofstations. PARIJS (ANP) - Energieconcern TotalEnergies en chemiebedrijf Air Liquide gaan samen in Europa een netwerk van meer dan honderd waterstofstations voor vrachtwagens aanleggen. De tankstations moeten in de komende jaren langs grote wegen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk worden geplaatst.
mmuller 02 February 2023
Lekker dry January.... nog meer chemie in onze drankjes... gebruik gewoon een eerlijke goede biologische wijn of iets anders... alles moet met mate, maar de huidige regering houdt zich daar niet aan... mens leef je leven zonder al de verzonnen frutsels uit Amerika en Brussel... LEEF...!!!!!!!!!!!!!!
fiat124sport 02 February 2023
wispelhuis tegen waterstof sta ik niet negatief alles beter als een elektrische auto als ze die met zo min mogelijk batterijen kunnen leveren dan is dat voor mij wel goed. Het gaat mij er om als het maar een motorgeluid heeft en het reageert als een normale benzine diesel of lpg auto. Ik moet geen stille nietszeggende vervuilende batterij auto hebben waar ik moet wachten of in stress zitten of ik het haal of dat ik op mijn bestemming kom. Daarom ben ik er tegen waterstof zie ik wel als iets positiefs. Nu die windmolens en afschuwelijke zonneparken afbreken en vervangen voor kern ernergie. Allemaal geen probleem
sooldleg 02 February 2023
Ja, ik heb elke dag meegedaan en elke dag is het mislukt.
Mosk 02 February 2023
wat een grote flauwekul.
Peter Arnolds 02 February 2023
Ik heb zelf een 25 tal druivenranken en maar al jaren mijn eigen wijn. IK drink met vrij grote regelmaat een glas wijn. Ook een lekker glas appelcider gaat er met regelmaat in. Bier is een drankje voor het klootjes volk.
Anonymous(2) 02 February 2023
zo te lezen zijn er nog verslavende aan het woord. als je geluk heb lees in het nieuws dat er weer een alcohol rijder is aangehouden. minder is dat ze met de zatte kop iemand het ziekenhuis inrijden. leuker als het eenzijdig is en de auto total loss is jammer voor een boom of straat straatmeubilair.
Mr. Bean 02 February 2023
Onzin dry januari, dit klootjesvolk drinkt beslist geen zelfgemaakte alcohol, nooit echt lekker !, wel is er 1 die geen alcohol mag, dus wij zijn blij met Affligem 00, kost iets meer maar prima te drinken, in geval van etentje of zo kun je bij AH een redelijk smakende 00 wijn kopen, normaal breng ik die uit Frankrijk mee, daar verkopen ze een bepaald merk al ca. 5 jaar, een vriend van ons is wijnboer in Frankrijk geweest, woont er nog steeds in de Jura, onze favoriet na een etentje is een lekkere zeer koude MacVin du Jura, deze altijd met onze kinderen, is een traktatie !, in Frankrijk raad ik iedereen aan een wijn van " plan de dieu " te proberen, vanaf 9 euro zijn ze al goed te drinken !, koop zelf altijd ter plaatse gebotteld, zijn meestal goed, van corporatie meestal van verschillende wijnboeren gemixt ! Vele jaren wijn in de Beaujolais gekocht bij wijnboer in het dorpje Beaujolais zelf, ( dat volgens gall&gall houder niet bestond, haha ) gaf ruim 20 jaar geleden al 5 gulden voor een fles, dus u snapt het, we weten er wel iets van !, misschien zijn er mensen die hier wat aan hebben !, duimpjes vast en zeker !
Peritum ? 02 February 2023
…..*#%#*hik,nee….%#*#%
Aviateur 02 February 2023
Alweer zo'n opdringerige hype, eerst zijn er de gedrogeerde klimaat drammers, dan de milieu fantasten en inmiddels aangeland bij de diëtisten die ons willen vertellen en opdringen wat je wel en niet zou mogen eten en drinken; waar ziet men ons eigenlijk voor aan ?
Zeeuwleeuw 02 February 2023
Ik drink al heel lang geen alcohol meer en ik mis er niets aan, dus het antwoord is dan "ja". Steeds meer mensen komen er achter dat alcohol meer kapot maakt dan je lief is. Ik ken er verschillende in zeer uiteenlopende leeftijden van 18 tot 65 die gestopt zijn en allemaal zeggen zij dat zij er zo veel moois voor terug krijgen als veel beter slapen, veel energieker zijn, meer zin hebben om van alles te doen, veel meer rust in hun hoofd hebben, opgewekter zijn, een betere conditie hebben en zich gelukkiger voelen. Alcohol blijkt veel meer schade aan te richten dan veel mensen altijd gedacht hebben en o.a. Alzheimer, obesitas, diabetes, nierziektes, leverziektes, hersenziektes, Parkinson, kanker en nog veel meer te veroorzaken. Daarbij nog alle doden en zwaar gewonden die in het verkeer vallen door onverantwoordelijke lieden die met drank op achter het stuur kruipen. Er zijn tegenwoordig allerlei soortgelijke drankjes als bier, wijn, likeur, enz. zonder alcohol maar wel van goed niveau. Of een lekker vruchtensapje, een mix van diverse ingrediënten (mocktail) of een goede kwaliteit thee. Iedereen mag natuurlijk drinken zo veel als hij/zij wilt, maar het geeft slechts een kort moment van plezier en geeft vooral veel nadelen, zowel voor henzelf als vaak maatschappelijk.
sooldleg 02 February 2023
Ja, en het grootste nadeel vind ik dan ook, dat je het met grote regelmaat gewoon uitplast en je het niet nogmaals kunt gebruiken.
Kennie-L 02 February 2023
Ja, je kan beter niet drinken want dan krijg je Alzheimer en ga je bij iedere stelling hetzelfde verhaal tikken.
mmuller 02 February 2023
Hahahahaha... Aviateur.... voor doedelzakken...!
Peritum ? 02 February 2023
Gooi een een pier in een glas whisky, hij gaat dood. Ik heb nimmer last van wormen. Kwam laatst bij m’n huisarts vanwege bevende handen, de arts vraagt “ drinkt u veel” ? Ik, “ ja maar ik mors ook veel “.
wijari 02 February 2023
Ik drink witte wijn Duitse wijn iets zoet, en/of advocaat met slagroom. Niet alle twee.
volijke 03 February 2023
Iedereen mag zelf bepalen wat hij wel en niet drinkt! Wat een flauwekul dat dry january.
Mieppio 03 February 2023
Kan er eens iets nuttigs worden gevraagd ipv onzin
C.J. de Loof 03 February 2023
Nee aan dit soort flauwekul doe ik niet mee, ik drink regelmatig een borreltje of glaasje wijn.
tiscrea © 03 February 2023
Veej bier zuupe zurregt d'r nie vo da aol je probleme oppelost worre, ma ja... melluk ok nie
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.