Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moeten minder buitenlandse studenten naar Nederland komen

2.978 stemmen | Geplaatst op 1 februari 2023 | Website

Eens
76.5%
Oneens
23.5%

Reacties (39)

Zeeuwleeuw 01 February 2023
Eens! Wanneer er al veel te weinig woonruimte voor onze eigen studenten is, de collegezalen soms overvol zijn en onze eigen mensen geweigerd worden voor een bepaalde studie klopt er iets echt niet.
Zeeuwleeuw 01 February 2023
Overigens zijn er ook veel Nederlandse studenten die in het buitenland gaan studeren. Dus het is niet zo dat alle studenten uit het buitenland hier allemaal een extra plek innemen, want je zou het eigenlijk met elkaar moeten verrekenen om een juister beeld te krijgen. Maar niettemin, minder buitenlandse studenten hier lijkt mij wel wenselijk.
dutchy71 01 February 2023
Je zal toch ergens een grens moeten trekken, Dit kan niet meer vol is vol wanneer ziet ons kabinet dat dit niet meer langer kan, Veel en veel te ver laten komen allemaal stop hiermee.
wispelhuis 01 February 2023
Voor Universiteiten en Hogescholen in de randstad ja, maar in de buitengebieden niet. Het beperken van het aantal buitenlande studenten zou ook voor de Universiteit en de Hogeschool in Zeeland de doodsteek zijn.
fiat124sport 01 February 2023
Die hadden we volgens mij al gehad. Maar ja dat wel. Nederland is vol er zijn geen huizen meer je kan niet binnen en binnen laten komen. Dan dat idiote plan we moeten huizen bouwen. Is Nederland niet vol genoeg en druk zat. Nee dat hadden we niet hoeven doen als we niet zo veel mensen binnen hadden laten komen. Die aantallen aan huizen is zorgwekkend en daarom moeten er ook boeren verdwijnen want we hebben ruimte nodig. We zeggen dat er stikstof is en dan zodat dat het excuus en reden is. Dus we moeten stoppen met dit linkse beleid. Dit kunnen we doen door in maart de juiste stem uit te brengen We moeten dit beleid een halt toe roepen . Het zelfde voor de verduurzaming en klimaat onzin . Elke 10 minuten is er reclame over een elektrische auto of een warmtepomp. Op BNR nieuwsradio is niks anders als klimaat. De NPO heeft elke dag wel een klimaat item dan al die berichtjes de hele dag door. Trap er niet in mensen ze zijn ons aan het brainwashen. Je kan het klimaat niet veranderen we brengen ons zelf in de armoede en het land is er niet mooier op aan het worden met al die windmolens en zonnepanelen. We rijden 100 om stikstof nee we rijden 100 zodat de afstand met de batterij auto groter is want met 130 neemt dat drastisch af. Batterij auto en dat zou goed zijn voor het klimaat?! Zo kan ik door gaan dus nee niet meer mensen en studenten binnen , stem slim zorg dat er geen groot links blok komt en stem zeker geen VVD want dat is ook links Ik wens u allemaal een fijne dag en nu maar weer minnen. Gelukkig zie ik ook veel mensen die er hetzelfde over denken en dat is goed.
Kennie-L 01 February 2023
Als je al die Afrikanen die via Oekraïne hierheen komen stundenten noemt worden het er wel veel ja.
Peritum ? 01 February 2023
Er moeten sowieso minder buitenlanders naar Nederland komen, het land is overvol en tast nu al de leefbaarheid en verdraagzaamheid aan. Den Haag schijnt dit helaas niet te begrijpen!
Peter Arnolds 01 February 2023
Ik heb op de lagere school in 1955 geleerd dat er 10.6 miljoen inwoners zijn in ons landje en de meeste inwoners per km2 op aarde en dat we vol zijn. in 6 jaar lagere school was er 1 buitenlander uit Belgie en verders niets. Nu is het wel wat anders geworden. de poorten van ons overvolle landje staan wagenwijd open en de buitenlanders wandelen zomaar in en uit. Ook de studenten, ze komen in grote getale , en nemen de studentenkamers of hele huizen in beslag. Heel Zeeland is vervuild met vacantiewoningen waar ook weer buitenlanders komen. Mijn advies en dat van veel medelanders is dan ook. Grenzen dicht, ook voor studenten.
Bram Altman 01 February 2023
Er is een andere groep buitenlanders die voor veel meer problemen zorgen maar die mogen ongehinderd binnenstromen en illegaal Europese grenzen overschrijden omdat ze hun paspoort hebben weggegooid. Want dan krijgen ze vanzelf het label 'vluchteling' en mogen ze op kosten van de belastingbetaler hun criminele praktijken ontplooien terwijl ze genieten van gratis onderdak, voedsel, gezondheidszorg en leefgeld. Welke zieke geest begint dan over studenten die legaal, met visum en een gericht doel om een studie te volgen voor een paar jaar naar ons landje komen? Gestoorde mensen die zaniken over onbenullige bijzaken omdat ze de ballen niet hebben om de echte problemen op te lossen.
Karel33 01 February 2023
Eerst maar eens de veilige landers en uitgeprocedeerden uitzetten. dan de grenzen sluiten voor gelukszoekers want het merendeel IS gelukszoeker. En wie dan mag blijven moet teruggestuurt worden zo9dra de situatie in hun thuisland weer enigzins normaal is, dan kunnen ze helpen hun land op te bouwen. NL is een klein land--met een enorm woning tekort. En niet elk vrijgekomen plekje hoeft bebouwd te worden. Laat svp nog een beeeetje natuur over. Die studenten zijn het probleem niet. Wel de veilige landers en uitgeprocedeerden. Maar dat zijn de lievelingen van d66 en groen slinks.
Mosk 01 February 2023
helemaal niemand het land meer in. blijf waar je bent en verroer je niet. grenzen dicht.
Farmer. 01 February 2023
Het is per definitie al vreemd dat het bestaansrecht van de Hoge school Zeeland en de UCR in Middelburg afhankelijk is van het aantal buitenlandse studenten. Nog maar te zwijgen over de jaarlijkse financiële bijdrage van de gemeente Middelburg naast de jaarlijkse exploitatiebijdrage van het ministerie.
Rippertje 01 February 2023
@sport124fiat , ik snap je beredenering niet , wat was ook alweer de vraag? of je met 130 km over de A58 mochten rijden ? Of over buitenlandse studenten ?
GeelHesje 01 February 2023
Er is een mega groot woning tekort in deze EU provincie. Dat is met opzet zo gedaan en het is opzet dat autochtone nederlanders achteraan in de rij moeten blijven wachten op een huis omdat er bewust en met opzet steeds allerlei andere mensen voor mogen dringen. Nou kan ik me daar bij een echte vluchteling nog iets bij voorstellen maar buitenlandse studenten hoeven niet te vrezen voor hun leven en kunnen best in hun eigen land studeren. Zorg dus eerst maar eens dat al onze eigen studenten een betaalbare kamer of woning krijgen. Als er dan nog wat over is dan zijn er misschien mogelijkheden om buitenlandse studenten een plek te geven. Anders niet.
Bram Altman 01 February 2023
@Rippertje: Volgens mij mag je met 130 km/u over buitenlandse studenten rijden en dat er geen A58 meer bijkomt. Of ben ik nu het spoor bijster?
GeelHesje 01 February 2023
@Rippertje: Je mag gewoon legaal met 130 km/h over de A58 rijden. Wat is het probleem?
GeelHesje 01 February 2023
@Bram: Dan heb je wel een stevige auto nodig he. En geen witte. En dan kun je beter wel een rode nemen want dan zie je al dat bloed niet zo erg. En u kunt alleen het spoor bijster zijn als u de trein neemt. En voor zover als ik weet mogen die niet op de A58 rijden dus u kunt in uw auto niet het spoor bijster zijn als u op de A58 met 130 km/h over buitenlandse studenten heen gaat rijden. Logisch toch?
Bram Altman 01 February 2023
@GeelHesje: Bewust voor te weinig woningen zorgen betekend hoge prijzen. Gewoon kunstmatig het totaalplaatje 'economie' omhoog houden. Dat de burger crepeert zal niemand in Den Haag een worst wezen. Dat we er op papier leuk voorstaan in het wereldbeeld en dat de zakken van bevriende grootgraaiers in de speculantenwereld goed gevuld blijven heeft prio nummer 1 bij onze Haagse dieven. Streep de totale schuldenlast eens weg tegen de Nederlandse economische waarde en we zijn failliet. Alleen door de groei kunstmatig hoog te houden, hogere prijzen dus, zodat de bevolking crepeert maar er meer geld naar Den Haag vloeit, is het systeem nog draaiend. Hoewel het kraakt en barst aan alle kanten en als de stilstand daar is breekt de chaos compleet uit. Dat gebeurt als het merendeel van de bevolking het niet meer pikt in slavernij te leven en goed georganiseerd in opstand komt. De vele protestgroepen strijden allemaal voor hun eigen doel terwijl er een gemeenschappelijke vijand is: De corrupte bewindslieden en hun steenrijke vriendjes.
GeelHesje 01 February 2023
Op vrijwel de gehele A58 mag je tussen 19:00 en 06:00 gewoon helemaal legaal 130 km/h rijden: https://mediagallery.indebuurt.nl/2020/03/09112840/rijkswaterstaat-snelheden-in-nederland-1290x1536-1.png
GeelHesje 01 February 2023
@Bram: Helemaal mee eens !!!
Kaiser 01 February 2023
zo ,rechts Zeeland heeft zijn gal weer kunnen spuwen .
sooldleg 01 February 2023
Grote flauwe kul. (stinkt zelfs naar protectionisme). De meeste buitenlandse studenten maken deel uit van een van de vele uitwisselings programma's die er zijn. Normaal gesproken, komt er dus een buitenlandse student naar Nederland en vertrekt er een Nederlandse student naar het buitenland. Als die Nederlandse studenten dus niet naar het buitenland zouden gaan, dan hadden ze dezelfde ruimte nodig, als nu een buitenlandse student gebruikt....... Dat de universiteiten met hun kennis te koop lopen en aan Chinese studenten (die gerelateerd zijn aan het Chinese regime) geven, dat is hun schuld en ligt niet aan de buitenlandse student.....Maar dat is weer andere koek.
fiat124sport 01 February 2023
Rippertje ik zeg dit altijd om dat het mijn moto is stop stikstof en klimaatonzin en voor 130. Dat zou je toch moeten weten we moeten wakker worden en juist stemmen.
Peritum ? 01 February 2023
Dan maar geen ‘ hoge school ‘ in Zeeland. Alsof dat enigermate zou uitmaken.
wispelhuis 01 February 2023
Hbo In Vlissingen en Middelburg vind je de HZ University of Applied Sciences (HZ), de aanbieder van hbo-onderwijs in Zeeland. De HZ behoort al meer dan 10 jaar tot de top-3 van best presterende middelgrote hogescholen van Nederland. Zij bieden naast bekende opleidingen zoals communicatie en bedrijfskunde ook speciale opleidingen gericht op het gebied Zeeland. Denk aan Watermanagement en Civiele Techniek. Veel Nederlandse, maar ook internationale studenten hebben hun plek hier gevonden.
Leo Vlaar 01 February 2023
Beste mensen al u kinderen , kleinkinderen kunnen straks geen woonruimte vinden omdat die al bezet zijn door asielzoekers , status en vergunninghouders want die hebben voorrang bij de toewijzing van een woning. Als je kijkt naar hoeveel illegale de EU grenzen bestormen , binnendringen daaruit kan je concluderen dat de grensbewaking daar zo lek is als een mandje en wij opgescheept worden met massa's ongewenste gelukszoekers .
Leo Vlaar 01 February 2023
Den Haag heeft helemaal niks te vertellen en alle de politici zitten daar voor spek en bonen de echte macht ligt immers bij de EU in Brussel waar jaarlijks vele 100miljoenen van ons belastinggeld naartoe verdwijnt . Neem nou het NL asielbeleid ons land mag geen vluchtelingen weigeren en moet iedereen opvangen Landen hebben er vaak geen belang bij om migranten terug te nemen en daar zit nou het probleem ! . De boer moet zijn land afstaan om veel nieuwe huizen voor status en vergunninghouders op te gaan bouwen en die laten al snel heel hun familie overkomen dit alles is een echt ramp scenario en lijd tot overbevolking .
wispelhuis 01 February 2023
De reakties van Leo Vlaar hebben niets met de stelling te maken.
Leo Vlaar 01 February 2023
Alle buitenlandse studenten kunnen het beste bij de heer kwispelhuis en kamer huren
wispelhuis 01 February 2023
Maak je niet ongerust, die slapen gewoon op de campus. Daar is tie voor.
sooldleg 01 February 2023
Tot een aantal jaren geleden nog, kochten (rijke?) ouders van studenten een flat, in bv De Paul Krugerstraat in Vlissingen, voor hun studerend kind aan de hoge school. Die ouders verhuurden het vervolgens aan hun kind. De kinderen betaalden huur aan hun ouders en streken vervolgens huur subsidie op of/en kregen huur van mede bewoners/studenten. Misschien wel allebei. De studenten kregen een studietoelage, die gebaseerd was op die van een "uithuis", wonend kind.... Hoe de ouders met de huurinkomsten omgingen, laat zich wel raden. Na de studie en de volgens mij maximale graad van Bachelor op een hoge school, werd het pand verkocht (hoogstwaarschijnlijk) met winst. Ik zal het wel mis hebben hoop ik, maar of het aan de buitenlandse student lag/ligt............
CharLeeWillemsz 01 February 2023
De smartphone uit een schoollokaaltje weren lukt al geeneens.
sooldleg 01 February 2023
In diezelfde trant, zie ik een buitenlander (statushouder), in een huurwoning verblijven, niet werkende en dus waarschijnlijk in de bijstand. Met de subsidies, als huurtoeslag en zorgtoeslag voorhanden. Ook de voedselbank is niet vreemd en wordt een keer in de week netjes thuisgebracht. Echter....regelmatig verblijft er iemand anders, voor langere tijd, maar nooit voor te lange tijd. Die iemand anders rouleert regelmatig, maar heeft toch kennelijk geen vast adres. Rijdt in een auto, met buitenlands kenteken en betaald volgens mij geen wegenbelasting. Het kan kennelijk allemaal in Nederland. Maar...........Hoe zat het ook weer met de toeslagaffaire, die nog steeds niet is opgelost en kennelijk nog geen verwoesting genoeg in iemands leven heeft veroorzaakt.
GeelHesje 01 February 2023
@Wispelhuis: Er is in Middelburg naast het NS station speciaal voor buitenlandse studenten een groot appartementengebouw neergezet speciaal voor die buitenlandse studenten en daar mogen zelfs ondanks het mega grote woning tekort geen andere mensen in komen te wonen dan die buitenlandse studenten. Die studenten slapen dus niet allemaal op de campus.
wispelhuis 01 February 2023
Hèhè, ook wakker? En de studenten in Vlissingen kunnen op de campus van de Hogeschool aan de Adriaen Coortelaan terecht. Man, ik woon daar in de buurt.
wispelhuis 01 February 2023
En weet je ook hoe dat gebouw in Middelburg genoemd wordt? :)
wispelhuis 01 February 2023
En de campus van de UCR Middelburg is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Delta aan de Poelendaelesingel,
GeelHesje 01 February 2023
@Wispelhuis: Ik ben meer wakker dan u denk ik. En ja dat weet ik. En weet u ook waarom ze dat gebouw zo ontworpen en gebouwd hebben? Die LUL vorm is een verwijzing van de architect naar de directeur van Woongoed die zijn kantoor er vlak naast heeft staan en zo kan die directeur elke dag als hij naar buiten kijkt zien hoe men over hem denkt.
wispelhuis 02 February 2023
Da's een goeie! :)
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.